Slide

Brioșe cu piept de pui

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
60 min.

Ingrediente Brioșe cu piept de pui

Brioșe cu piept de pui, piept de pui amestecat în aluat

Rețeta de brioșe cu piept de pui este foarte ușor de preparat. În mai puțin de 60 de minute este gata un preparat inedit. Servite calde sau reci, sunt ideale ca aperitiv. Preparatul este ușor, aromat și gata să impresioneze invitații. Dacă ai chef de un mic dejun mai special într-o dimineață oarecare, brioșele cu piept de pui sunt, de asemenea, o alegere foarte bună.

Detalii mod de preparare rețetă Brioșe cu piept de pui

Mod de preparare brioșe cu piept de pui

  1. Toacă mărunt 350 g piept de pui LaProvincia fiert.
  2. Într-un bol mare pune 330 g făină, 1 linguriță de piper, 1 linguriță de sare, 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 6 fire de ceapă verde tocată și pieptul de pui mărunțit.
  3. Separat bate 2 ouă și adaugă 200 ml lapte și 50 g unt topit.
  4. Adaugă treptat compoziția lichidă peste cea uscată, amestecând continuu până ce totul se omogenizează.
  5. Unge formele cu unt.
  6. Pune compoziția în fiecare formă până la jumătatea acesteia și așază-le pe o tavă de cuptor.
  7. Pune tava în cuptorul încălzit în prealabil și lasă la 180 de grade Celsius, pentru 60 de minute cel mult.
  8. Scoate tava din cuptor când sunt gata brioșele și lasă-le să se răcească.
  9. Scoate brioșele din forme și poftă mare!

Ponturi de bucătar pentru brioșe cu piept de pui

  • Poți adăuga condimente care îți plac în compoziție. Puțin oregano, de exemplu, îi va schimba gustul.
  • În locul pieptului de pui poți pune și pulpe de pui fără os fierte.  
  • Dacă vrei un plus de prospețime în preparatul acesta poți adăuga și verdețuri precum pătrunjelul sau mărarul.
  • Forma preparatului poate fi schimbată dacă îți dorești acest lucru. Poți folosi o tavă pentru chec sau o tavă simplă de cuptor. Brioșe, felii sau cuburi, vor avea același gust delicios.
  • Pentru o crustă crocantă poți adăuga cașcaval deasupra înainte să bagi totul în cuptor. Poți folosi chiar și semințe dacă îți dorești, însă trebuie să le presari deasupra compoziției în ultimele 10-15 minute, după ce ai uns suprafața cu puțin ou bătut. 
  • Poți servi acest preparat ca aperitiv la mesele de sărbători. Brioșe cu piept de pui vor fi un deliciu pentru invitații tăi.
  • Preparatul este ideal și pentru un mic dejun special. Alături de legume proaspete și de o cafea sau un ceai fierbinte îți vor da un start fresh pentru ziua ce începe.

Brioșe cu piept de pui, pufoase și gustoase

Sărbătorile de iarnă îți bat la ușă, la fel și invitații pe care trebuie să îi întâmpini cum se cuvine. Cu ajutorul rețetei de brioșe cu piept de pui vei reuși să îți impresionezi invitații fără să petreci foarte mult timp în bucătărie și fără bătăi de cap.

Prin aspectul festiv, gustul și textura lor, brioșe cu piept de pui sunt alegerea ideală pentru mesele de Crăciun sau revelion. Se prepară ușor și rapid, tu trebuie doar să aduni laudele.

 

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x