Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Îți place să experimentezi, să încerci gusturi noi și să descoperi rețete numai bune de pus în practică? Nu-i așa că uneori simți că ies minuni culinare din bucătăria ta? Doar că alteori ai și senzația că o mică manevră a stricat un preparat perfect și acum trebuie să cauți soluții, în timp ce mâncarea se răcește…
Acest articol este menit să îți sară în ajutor, astfel încât viitoarele rețete să îți iasă ca la carte, cu amprenta măiestriei tale. Trucurile pe care ți le propunem provin din bucătăriile mai multor bunici pentru care gătitul specific românesc este un stil de viață – sănătos și delicios. Hai să vedem ce ai auzi de la bunica ta atunci când…
Ce faci atunci când vrei să pregătești maioneză în casă, în loc să cumperi din comerț și fix aceea „se taie”?
Pune o jumătate de linguriță de apă rece în compoziție și amestecă bine. Schimbarea temperaturii va ajuta textura să se refacă. Preventiv, poți adăuga un vârf de cuțit de sare de lămâie și o linguriță de albuș de ou când te apuci de maioneză.
Știi acea salată de vinete delicioasă, dar pe care nu poți să o mănânci pentru că are o consistență prea „grea”?
Textura salatei de vinete poate fi una fină și ușor de digerat dacă în salată adaugi – în funcție de cantitățile ingredientelor – unul sau doi dovlecei fierți și pasați.
Prăjiturile sau fursecurile cu partea inferioară arsă par a fi deserturi tocmai bune de aruncat. Oprește-te și salvează-le gustul!
Partea arsă poate fi eliminată cu o răzătoare cu găuri mici. În plus, ca să previi această situație poți să răcești aluatul înainte de coacere (între una și opt ore) și să lovești puțin tava în lateral înainte să o scoți din cuptor. Astfel, prăjiturile nu se vor lipi și, deci, nu se vor arde.
Curățatul cepei poate fi un coșmar dacă obișnuiești să lăcrimezi de la mirosul intens. Poți evita acest scenariu.
Curăță ceapa, taie-o în jumătate și ține-o în apă rece timp de o oră înainte să o toci. Ceapa va deveni mai apoasă și va emana un miros mai subtil. Dacă vrei să o călești, las-o apoi la uscat pentru 10-20 de minute înainte să o arunci în ulei.
Supele, ciorbele și mâncărurile cu sos cu prea multă sare devin pur și simplu necomestibile. Bunătatea de gust se transformă doar într-un sărat excesiv pe care parcă nu ai cu ce să îl acoperi.
Ce poți face? Adaugă 2 cartofi cruzi întregi și decojiți în ciorbă și las-o să clocotească pentru 3 – 5 minute. Excesul de sare se va absorbi și va rămâne în cartofii pe care apoi îi poți scoate.
Dacă ai ratat momentul în care trebuia să spumezi supa, iar acum are un aspect inestetic, parcă murdar, situația poate fi rezolvată.
Adaugă un albuș de ou nebătut în timpul fierberii. Acesta va aduna impuritățile lăsate în supă. Odată ce ai scos albușul, supa va redeveni clară.
Ai pregătit mâncărurile și arată încântător? De acum nu va mai trebui să îți faci griji nici în privința gustului – la fel de încântător. În bucătăria românească majoritatea problemelor își găsesc imediat soluții. Apropo, nu uita: checul sau cozonacul nu se vor sfărâma la tăiere dacă înmoi cuțitul în apă caldă.
Ține orice situație sub control, pune în farfurii mâncarea aburindă și urează-le tuturor „poftă bună”!
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.