Ciorbă de pui cu salată verde

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
90 min.

Ingrediente rețeta Ciorbă de pui cu salată verde

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 kg spate și aripi de pui LaProvincia
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2 salate verzi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 200 g smântână
  • 4 ouă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • piper

Ciorbă de pui cu salată verde

Un preparat plin de gust și vitamine, ciorba de pui cu salată verde se prepară ușor și te umple de energie. Este sățioasă, delicioasă și reprezintă un prânz bun în zilele călduroase. Îți recomandăm să o mănânci cu un ardei iute proaspăt.

Detalii mod de preparare rețetă Ciorbă de pui cu salată verde

Mod de preparare ciorbă de pui cu salată verde

  1. Pune la fiert 1 kg de spate și aripi LaProvincia și înlătură spuma când este nevoie.
  2. Toacă 2 cepe solzișori.
  3. Taie 1 morcov cuburi sau rondele, în funcție de preferințe.
  4. Toacă 1 ardei gras și 1 rădăcină de pătrunjel.
  5. Pune într-o tigaie 1 lingură de ulei și călește legumele tocate timp de 5-10 minute sau până când ceapa devine sticloasă.
  6. Pune legumele călite în cratița în care fierbe carnea. 
  7. Adaugă sare și piper după gust. 
  8. Lasă să fiarbă aproximativ 60 minute înainte să treci la pasul următor. 
  9. Spală bine 2 salate verzi, apoi separă frunzele.
  10. Pune apă într-o altă cratiță și după ce începe să fiarbă, opărește frunzele de salată. 
  11. Taie în fâșii frunzele de salată și pune-le în ciorbă. Mai lasă să fiarbă 10 minute.
  12. Prepară o omletă din 4 ouă. Bate bine ouăle, condimentează cu sare și piper și gătește în tigaie timp de 10 minute.
  13. Taie omleta în fâșii. Adaugă fâșiile în ciorbă. Stinge focul.
  14. Pune într-un castron încăpător 200 g smântână. 
  15. Toarnă un polonic de ciorbă peste smântână și amestecă imediat. Repetă acțiunea de aproximativ 5 ori sau până când compoziția de ciorbă cu smântână este aproape la fel de caldă ca ciorba din cratiță.
  16. Pune compoziția în cratiță peste restul ciorbei. 
  17. Ciorba de pui cu salată verde este gata. Poftă bună!

Ponturi de bucătar pentru ciorba de pui cu salată verde

  • Opțional, poți adăuga în ciorbă ceapă verde tocată cu 20 minute înainte să oprești focul.
  • Dacă nu vrei să călești legumele, le poți pune în ciorbă direct. Verifică dacă s-au gătit complet înainte de a adăuga salata. 
  • Dacă îți place gustul usturoiului, zdrobește 2 căței de usturoi și adaugă-i în ciorbă cu 10 minute înainte să oprești focul.
  • Poți să acrești ciorba cu zeamă de lămâie sau oțet.

Ciorbă de pui cu salată verde, bună când e prea cald afară 

Această ciorbă de pui cu salată verde trebuie încercată primăvara și vara, când tarabele sunt pline de legume proaspete. Este foarte bună când afară este atât de cald încât nu îți vine să mănânci nimic. Te va hidrata, iar gustul ei proaspăt te va binedispune.

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x