Carnea de pui și dieta ketogenică: ce trebuie să știi
Dieta ketogenică este o modalitate de a te alimenta controlat, caracterizată prin aport...
O vorbă românească spune că o gospodină știe să facă cel puțin 3 feluri de mâncare dintr-un pui, dar adevărul este că nu acest lucru definește priceperea unui om în bucătărie în zilele noastre. Majoritatea oamenilor cumpără un pui întreg doar atunci când intenționează să-l gătească cu totul la cuptor, însă un pui întreg reprezintă o cantitate suficientă de carne pentru a prepara mai multe feluri de mâncare.
Dacă ai în frigider un pui întreg și nu știi cum să îl gătești, îți prezentăm câteva idei cu gust care vor umple masa cu preparate complete și diversificate.
Poate că sună complicat, însă nu este deloc așa, iar operațiunea durează doar câteva minute și nu necesită ustensile complicate. În plus, practica este mama învățăturii, așa că în timp te vei perfecționa și probabil că vei prefera să cumperi mai des pui întregi.
Poți proceda în același mod în care porționezi un pui întreg gătit, dar trebuie să folosești un cuțit special de carne, care să poată tăia cu ușurință oasele. Descoperă cum să tai un pui întreg în articolul de aici, unde procesul este explicat pas cu pas.
După ce puiul a fost porționat, te-ai ales cu mai multe componente diferite din el pe care le poți folosi în mai multe moduri. Asigură-te că fiecare bucată de carne este bine porționată și elimină orice exces de piele, apoi șterge cu un prosop absorbant excesul de apă. Separă din timp bucățile de carne de pui în farfurii, astfel încât să știi exact ce bucăți să folosești la fiecare preparat.
Fă un inventar rapid în frigider și stabilește ce ingrediente sunt acolo pentru a folosi toate resursele pe care le ai deja în casă. Dacă este cazul, poți achiziționa ce îți lipsește. În felul acesta, eviți risipa de mâncare și faci economie.
Nu toate părțile dintr-un pui sunt potrivite pentru orice tip de preparat, așa că stabilește din timp niște feluri principale de mâncare.
Spatele de pui, gâtul și aripioarele sunt ideale pentru supe sau ciorbe delicioase, iar dacă nu ai inspirație, vizitează secțiunea de rețete de supe sau ciorbe și alege ce-ți place. Nu-ți face griji dacă nu ai carnea indicată în rețete, folosește ce tip de carne ai disponibilă.
Pieptul de pui este foarte versatil și poate fi folosit în multe rețete de tocănițe, paste, salate sau fripturi, așa că lasă-te inspirat de secțiunea de rețete cu piept de pui și pregătește un fel principal sățios și gustos pentru masă.
Pulpele de pui au un loc special în preferințele oamenilor pentru că pot fi gătite în multe feluri, dar cel mai bine le stă ca friptură, acompaniate de sosuri scăzute de legume, paturi de verdețuri și legume ori garnituri delicioase. În secțiunea de rețete cu pulpe de pui vei găsi cel puțin o rețetă potrivită pentru tine.
Atunci când te întorci de la cumpărături probabil că ai tendința de a pune puiul întreg așa cum este direct în congelator, iar asta îți poate da ceva bătăi de cap mai târziu. Pentru a evita procesul îndelungat de decongelare și pentru a avea totul pregătit din timp este indicat să tai și să porționezi puiul înainte.
Dacă ai mai mulți pui, cu atât mai bine fiindcă îi poți tranșa și poți congela totul pe grupe de carne – pulpele separat, pieptul separat și tot așa. Când vei vrea să gătești, trebuie doar să alegi punga sau pachetul potrivit.
Nu doar că este eficient și util să porționezi un pui întreg, dar te ajută și să îți dezvolți capacitățile în bucătărie, să înțelegi mai bine ingredientul cu care gătești și capeți un sentiment de implicare totală când ceva este făcut cu mâna ta până la cel mai mic detaliu.
Spor la treabă!
Dieta ketogenică este o modalitate de a te alimenta controlat, caracterizată prin aport...
Cu siguranță îți amintești de momentele frumoase din copilărie când se strângea toată...
Dacă vrei să ai preparate diverse la mesele tale zilnice însă îți este...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.