Cum să previi oxidarea fructelor și legumelor tăiate

Când începi să pregătești un platou cu fructe, merele, bananele, perele și gutuile arată nemaipomenit pe farfurie. Însă, până termini de tăiat și caisele sau mangoul, este posibil ca celelalte fructe să își fi schimbat deja culoarea. Acestea prind o pojghiță închisă la culoare, de obicei maro închis din cauza oxidării, adică a contactului cu oxigenul din aer. 

Pentru a preveni oxidarea, apelează la câteva sfaturi utile:

  • stropește fructele tăiate cu zeamă de lămâie;
  • pulverizează peste fructe un amestec de apă și acid citric din lămâie, portocală sau grepfrut. La fel de utilă este și vitamina C, datorită acidului ascorbic, așa că poți să mărunțești câteva pastile și să le folosești în apa de pulverizat.

Dacă vrei să păstrezi fructele pentru o perioadă mai lungă, deshidratează-le. Taie fructele în fâșii subțiri și lasă-le la uscat la soare, pune-le la cuptor sau apelează la un aparat de deshidratat.

Vezi și alte secrete din bucătărie
Vezi trucul!

Cum să gătești pui la cuptor fără tavă?

Iată secretul!

Cum să păstrezi verdețurile proaspete mai mult timp?

Află tot!

Iată cum scapi de mirosul de ceapă și usturoi din casă

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție