Friptură de pui la cuptor

Dificultate
Mică
Timp de preparare
45 min.

Ingrediente rețeta Friptură de pui la cuptor

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 pachet copănele de pui LaProvincia
  • 400 grame ciuperci feliate
  • 1 ardei paprika
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe roşii
  • 2 crenguţe rozmarin proaspăt
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

Friptură de pui la cuptor pe grabă

Friptura de pui la cuptor este acea mâncare pe care poţi să o prepari în timp ce îţi întâmpini vizitatorii. Este aromată, delicioasă, uşoară şi tocmai bună de pus lângă o salată. Uite cât de simplu se prepară!

Detalii mod de preparare rețetă Friptură de pui la cuptor

Mod de preparare friptură de pui la cuptor

  1. Taie felii 2 cepe roşii, 1 ardei paprika şi 1 ardei gras.
  2. Spală şi scurge 400 g de ciuperci feliate, de preferat proaspete.
  3. Condimentează 5 copănele de pui LaProvincia cu sare şi piper.
  4. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade celsius și unge o tavă termorezistentă cu 30 ml ulei.
  5. Pune legumele tăiate în tavă şi aşează copănelele deasupra.
  6. Presară sare și piper și adaugă restul de 20 ml ulei peste carne. Presară frunzele de la 2 crenguţe de rozmarin peste friptură şi pune tava în cuptor.
  7. După 15 minute, scoate copănelele, lasă-le pentru 2-3 minute la răcit şi dezosează carnea.
  8. Pune carnea cu partea fără crustă înspre exterior, ca şi cum ai fi întors-o. Lasă friptura în cuptor pentru încă 20 minute.
  9. Acum friptura de pui la cuptor este gătită, o poți savura cu familia sau prietenii.

Ponturi de bucătar pentru friptură de pui la cuptor

  • Dacă vrei ca friptura să aibă un gust şi mai bogat, poţi lăsa carnea la marinat cu 12-24 de ore înainte să o prepari.
  • Friptura de pui este delicioasă lângă o carnitură formată din piure, cartofi natur, cartofi prăjiţi, piure din legume, sote de mazăre sau o salată de primăvară.
  • Poţi prepara această friptură şi din pulpe superioare cu spate sau piept de pui.
  • Dacă vrei să prepari reţeta de mai multe ori, dar să îi schimbi gustul, suplimentează cu câteva roşii cherry, usturoi tocat şi chimen.
  • Dacă acoperi tava cu capac sau folie de aluminiu, vei observa că va dispărea crusta, însă carnea va fi mai suculentă şi va lăsa mai mult sos.
  • Garnitura din cartofi poate avea o aromă şi mai delicioasă dacă tai cartofii felii şi îi adaugi printre pulpele de pui.
  • Lasă pulpele pentru 20 de minute pe masă înainte să le pregăteşti, astfel încât să ajungă la temperatura camerei.
  • În unele zone ale ţării, pielea puiului se crestează uşor şi în spaţiile create se adaugă bucăţi mici de slănină.
  • Poţi merge şi mai departe – înfăşoară ciocănelele în felii de bacon şi lasă-le aşa în cuptor, fără să le dezosezi.

Friptură de pui la cuptor, bună la (aproape) orice oră

Friptura de pui la cuptor este atât de uşor de făcut încât, pornind de la această reţetă, poţi improviza până când dezvolţi una ce poartă semnătura ta. Chiar dacă o pregăteşti pentru prima oară, vei primi o mulţime de reacţii pozitive.

Odată ce găteşti friptura de pui la cuptor, îţi vei da seama că este acea reţetă pe care o vei repeta cel puţin odată la două săptămâni, pentru că se prepară uşor şi este delicioasă.

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.