pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Ghiveci cu pui de țară

Dificultate
Mică
Timp de preparare
100 MIN.

Ingrediente Ghiveci cu pui de țară

Ghiveciul cu savori

Nutriționiștii ne recomandă să includem în alimentație cât mai multe legume de sezon, de fiecare dată când avem ocazia. Așadar, ce rețetă de toamnă poate fi mai potrivită decât ghiveciul cu pui, care include o varietate de legume gustoase?

Detalii mod de preparare rețetă Ghiveci cu pui de țară

Mod de preparare: Ghiveci cu pui de țară

  1. Încinge într-o tigaie 2 linguri de ulei de floarea soarelui și adaugă 6 pulpe de pui de țară La Provincia până se rumenesc ușor. Apoi, scoate-le din tigaie.
  2. Taie în cuburi sau în felii mai groase: 1 roșie, 1 cartof, 1 ceapă, 1 vânătă, 1 morcov, 1 dovlecel, 1 păstârnac, 1 ardei gras, 1 ardei capia și 1 bucată de țelină și lasă-le să fiarbă înăbușit într-o cratiță acoperită, la foc potrivit. 
  3. După aproximativ 10 minute adaugă 150 ml de supă de pui și 4-5 linguri de suc/ pastă de roșii.
  4. Amestecă totul ușor astfel încât să nu se sfărâme legumele și condimentează cu sare și busuioc după gust.
  5. Lasă toate legumele să fiarbă până când toate ingredientele se leagă.
  6. După ce iei cratița de pe foc presară mărar și pătrunjel după gust.
  7. Aranjează preparatul în farfurie și savurează-l cu cei dragi!

Ponturi de bucătar pentru pentru ghiveci cu pui

  • Termenul de „ghiveci” în bucătăria românească desemnează faptul că într-un singur preparat putem întâlni o varietate de legume și gusturi care se completează.
  • Preparatul poate fi garnisit cu orez sau piure de cartofi la cuptor sau doar cu pâine prăjită.
  • Rețeta acoperă cu succes 6 serviri, pentru mai multe porții ajustează cantitatea ingredientelor.
  • Poți adăuga și condimente în preparat, în cazul în care ai prin cămară chimen sau cimbru. Momentul potrivit pentru aceste condimente este atunci când preparatul fierbe încet la foc mic.

Ghiveci cu pui, originar din Turcia

Ghiveciul de legume cu pui de țară este un preparat de origine turcească, care, cu timpul a fost preluat de mai multe regiuni din Europa și a fost reinterpretat în stil local. Te poți inspira din originea preparatului ca să adaugi o notă personală ori de câte ori simți nevoia.

Produsele LaProvincia
Ouă bio de la găini vegetariene 20 buc
Află mai multe
Ouă bio de la găini vegetariene 12 buc
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase