Mod de preparare a păstăilor de fasole cu pui
- Taie 700 g de carne de pui în bucăți de câte o porție. Condimentează cu sare și piper.
- Pune într-o tigaie 2 linguri de ulei și 1 ceașcă de apă. Gătește carnea timp de 20 minute sau până când apa scade și carnea este rumenită.
- Cât timp se gătește carnea, opărește 4 roșii. Pune puțină apă la fiert și scufundă roșiile în apa clocotită timp de 3 secunde.
- Curăță roșiile de coajă și taie-le în cubulețe.
- Taie 1 ceapă solzișori și zdrobește 5 căței de usturoi.
- Într-o cratiță pune la călit ceapa și usturoiul, alături de 1 lingură din uleiul rămas de la carne.
- Adaugă 1 kg de fasole verde și pune apă până la nivelul păstăilor de fasole.
- După ce începe să fiarbă, adaugă și roșiile tăiate cuburi și lasă să dea iar în clocot.
- Adaugă bucățile de carne și mai lasă mâncarea la foc mic, cu capac, timp de 15 minute sau până când scade.
- Gustă și condimentează cu sare și piper dacă este nevoie. Oprește focul.
- Toacă 1 legătură de pătrunjel și adaugă peste mâncare.
- Servește cu pâine proaspătă! Poftă bună!
Ponturi de bucătar pentru mâncarea de fasole verde cu pui
- Dacă vrei să prepari o variantă mai slabă, gătește bucățile de carne la cuptor. Pune-le într-o tavă cu puțină apă și condimente și lasă-le timp de 40 minute sau până când se rumenesc. Setează temperatura cuptorului la 200 grade Celsius.
- Pentru un gust intens și gustos de usturoi, zdrobește 5 căței de usturoi și pune-i în mâncare cu 5 minute înainte de a închide focul.
- Dacă nu ai roșii proaspete, poți să folosești roșii la borcan sau suc de roșii. Dacă folosești suc de roșii, completează cu apă doar dacă este nevoie.
- În cazul în care ai păstăi proaspete și încăpățânate la fiert, pune la încălzit apă și completează în mâncare la nevoie, până când păstăile se înmoaie.
- Poți să servești cu o porție mică de orez alături.
Păstăile de fasole verde cu pui, bune când vrei o mâncărică hrănitoare
Cu un gust bun și ingrediente nutritive, păstăile de fasole cu pui sunt soluția perfectă atunci când ai poftă de o mâncare caldă. Servește cu pâine proaspătă sau cu mămăligă. Această mâncare cu pui este bună în orice sezon.