Nuggets de pui

Dificultate
Mică
Timp de preparare
30 min.

Ingrediente rețeta Nuggets de pui

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 pachet piept de pui LaProvincia
  • 200 g fulgi de porumb
  • 200 g făină
  • 200 g pesmet
  • 100 g parmezan
  • 2 ouă
  • ulei
  • sare

Nuggets de pui pe băț

De când ți-ai dorit să mănânci o porție bună de nuggets de pui, făcută în bucătăria ta? Pare că rețetele fast food-urilor sunt secrete. Cea pe care ți-o prezentăm noi este cea de care te vei îndrăgosti, după ce o încerci.

Detalii mod de preparare rețetă Nuggets de pui

Mod de preparare nuggets de pui

  1. Curăță și taie 1 piept de pui LaProvincia în bucăți de circa 5 cm.
  2. Rade 100 g parmezan. Apoi, zdrobește 200 g fulgi de porumb cu făcălețul și amestecă-i cu parmezanul.
  3. Adaugă 200 g pesmet peste amestecul din pasul 2.
  4. Sparge 2 ouă și amestecă-le într-un castron până capătă consistența de spumă.
  5. Pune 200 g de făină într-un alt castron.
  6. Trece fiecare dintre bucățile de pui, pe ambele părți, prin castronul cu făină, apoi cel cu ou și la final, cel cu parmezan.
  7. Încălzește ulei într-o tigaie și prăjește nuggets pentru 3-4 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare aurie.
  8. Adaugă sare atunci când iei nuggets de pe foc.
  9. Pregătește sosul preferat și umple farfuria cu nuggets de pui!

Ponturi de bucătar pentru nuggets de pui

  • Poți servi nuggets cu ketchup, sos de usturoi, suc de roșii făcut în casă și amestecat cu usturoi, sos din muștar Dijon amestecat cu miere și nu numai.
  • Lângă nuggets se potrivesc cartofii wedges făcuți la cuptor și o salată proaspătă. Dacă gătești pentru copii, poți alege piure de cartofi sau orez ca garnituri.
  • Ca să scapi de excesul de ulei de pe nuggets, îi poți scoate într-un castron tapetat cu prosoape de bucătărie din hârtie sau într-o sită.
  • Pentru un gust mai bogat, poți adăuga în rețetă (în castronul cu făina) boia de ardei dulce sau iute și pudră de usturoi.
  • Ca să eviți amestecarea sau pierderea ingredientelor, poți folosi mâini diferite, astfel: cu o mână amestecă puiul cu ingrediente uscate și cu cealaltă tăvălește puiul prin ou.
  • Dacă vrei ca gustul de sare să fie mai intens, adaugă sare pe bucățile de carne, înainte să le dai prin făină. Poți completa și cu piper.
  • Nuggets de pui pot fi apoi congelați. Așa că, dacă ai rămas cu mâncare în plus, las-o să se răcească, apoi pune-o în congelator pentru data viitoare, când doar îi vei încălzi.
  • Dacă vrei să prepari nuggets de pui din pulpe, poți toca carnea înainte să o dai prin făină. Nu uita să elimini pielea.
  • Nuggets de pui se pot face și la cuptor. Ai nevoie de o foaie de copt, puțin ulei cu care să îi stropești și 20 de minute la dispoziție.
  • Vrei să faci nuggets de pui și mai crocante? Înlocuiește fulgii de porumb cu arahide prăjite și zdrobite.

Nuggets de pui, bune de băgat în sos

Nuggets de pui pot fi mâncați oriunde, oricând și oricum. Nu ți-am spus de băț? Alege o abordare originală și oferă-le celor de la masă bețe de frigărui ca tacâmuri. Această opțiune are efect mai ales dacă faci cartofi wedges ca garnitură. Masa va fi nu doar delicioasă, ci și amuzantă.

Rețeta de nuggets de pui este populară mai ales în rândul copiilor și adolescenților – pentru că este ușor de făcut, delicioasă și face parte din mai toate meniurile fast-food-urilor. Atunci când o gătești acasă, te bucuri de gust și aromă, dar și de o opțiune culinară sănătoasă.

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.