Slide

Ouă de Halloween umplute cu ficăței

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
50 min.

Ingrediente Ouă de Halloween umplute cu ficăței

Ouă de Halloween umplute cu ficăței

Printre cele mai gustoase și sățioase aperitive se află această rețetă de ouă umplute, în care ai nevoie de ficăței de pui. Această parte a puiului se poate integra mai ușor decât crezi în felurile de mâncare pe care le poți găti, iar asociată cu ouăle va ieși un preparat divin. Gătește și tu această rețetă pentru a vedea cât este de bună!

Detalii mod de preparare rețetă Ouă de Halloween umplute cu ficăței

Mod de preparare pentru ouă de Halloween umplute cu ficăței

  1. Într-o oală încăpătoare pune la fiert 9 ouă cu un praf de sare pentru aproximativ 10 minute. 
  2. Spală și curăță 250 g ficăței LaProvincia și pune-i într-o tigaie cu 1 lingură ulei de măsline și 2 căni cu apă. Pune capacul peste tigaie și adaugă apă dacă se evaporă. Ficățeii sunt gata când își schimbă culoarea.
  3. Trece ouăle fierte printr-un jet de apă și curăță-le de coajă. Taie apoi ouăle în 2 jumătăți, pe lungime, și scoate gălbenușurile.
  4. Într-un bol amestecă 50 g unt topit cu 1 gălbenuș crud până se omogenizează.
  5. Ficățeii, gălbenușurile și cele 50 g măsline verzi trebuie date prin blender sau tocate cât mai mărunt. 
  6. Adaugă 1 linguriță de muștar și un praf de sare. Obții o pastă cremoasă ușor gălbuie, cu o consistență de smântână grasă.
  7. Jumătățile de albuș se vor umple cu acest mix și se ornează după plac. 
  8. Pentru decor ai nevoie de 5 măsline negre tăiate fâșii pentru a putea realiza diferite modele, noi am ales păianjen.

Ponturi de bucătar ouă de Halloween umplute cu ficăței

  • Ouăle pot fi consumate atât calde cât și reci, în funcție de preferințe.
  • Această rețetă poate fi aromată cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt și cu ceapă verde.
  • Cantitățile se ajustează în funcție de câte ouă vrei să pregătești.
  • Decorul de Halloween poate fi adaptat: poți face păianjeni din măsline, dovleci din morcov, fantome din albuș sau orice altceva îți vine în minte.
  • În loc de ficăței poți pregăti rețeta cu piept de pui sau pulpe de pui.
  • Ouăle mai pot fi umplute cu pastă de ardei, pate, parmezan sau pește.
  • Servește la masă alături de o salată proaspătă.

Ouă de Halloween umplute cu ficăței, o masă de neuitat

Pe lângă faptul că este delicioasă, această rețetă îți permite să fii cât de creativ vrei în decorarea ouălor. Gândește-te la câte personaje și obiecte specifice de Halloween poți pune peste ouăle umplute! Poți face câte un ou cu o imagine diferită și cu siguranță îți vei surprinde copiii și îi vei atrage să mănânce preparatul tocmai gătit de tine.

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x