Pârjoale de pui

Dificultate
MEDIA
Timp de preparare
60 min.

Ingrediente rețeta Pârjoale de pui

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1,5 kg pulpe de pui LaProvincia
  • 1,5 kg piept de pui LaProvincia
  • 5 cepe
  • 4 ouă
  • 1 franzelă
  • 3 linguri griș
  • 300 ml ulei
  • 1,5 litri apă
  • ⅔ linguriță piper negru
  • 1 ½ lingură sare

Pârjoale de pui de voie bună

Probabil că ai auzit și ai și mâncat pârjoale de pui. Și presupunem că au fost delicioase. În cazul în care credeai că sunt greu de făcut, îți oferim o rețetă tocmai bună de pus în practică. Rezultatul? Delicios!

Detalii mod de preparare rețetă Pârjoale de pui

Mod de preparare pârjoale de pui

  1. Dezosează, curăță și taie în felii subțiri carnea de pe 1,5 kg piept de pui LaProvincia și 1,5 kg pulpe de pui LaProvincia.
  2. Rupe 1 franzelă în bucăți și pune-o într-un bol pe care îl acoperi, apoi, cu 1,4 litri apă.
  3. Curăță și taie 5 cepe în felii.
  4. Amestecă franzela stoarsă, ceapa tăiată și carnea și dă totul prin mașina de tocat.  
  5. Răstoarnă compoziția într-un bol mare și completează cu 4 ouă crude, 3 linguri de griș, ⅔ linguriță de piper negru și 1 ½ linguriță de sare. Amestecă totul cu mâna până arată omogen.
  6. Pune 100 ml de apă într-un alt bol, umezește-ți mâinile și formează pârjoalele sub formă de rotund sau oval plat.
  7. Pune 300 ml de ulei la încins într-o tigaie mare. Pune pârjoalele în tigaie, lasă totul la foc mediu pentru 10 minute, cu capac.
  8. După 10 minute, scoate capacul și lasă pârjoalele pe foc până se rumenesc (devin maronii).
  9. Scoate pârjoalele pe o farfurie acoperită cu șervețel absorbant, lasă-le să ajungă la temperatura camerei și apoi le poți păstra la frigider sau servi imediat.

Ponturi de bucătar pentru pârjoale de pui

  • Cum se formează pârjoalele de pui? Ia puțină carne în mâini, bate-o pentru câteva secunde și dă-i forma unei bile. Apoi, aplatizează și modelează în rotund sau oval.
  • Garniturile potrivite pentru pârjoale sunt zacusca, legumele, salata de crudități sau cea de sfeclă roșie. De asemenea, le poți servi ca aperitive la mesele de familie.
  • Vrei să adaptezi rețeta pentru copii? Adaugă puțin morcov ras și observă aroma dulce care se formează.
  • Ingredientele de mai sus au fost calculate pentru o cantitate aproximativă de 24 de pârjoale – câte ai avea nevoie pentru Sărbătorile de Paști sau un alt tip de masă festivă. Dacă vrei să prepari mai puține pârjoale, ajustează cantitățile.
  • Această rețetă este una tradițională. Pentru cea moldovenească se folosesc doar piept de pui, ceapă, cartofi, ou, usturoi, piper, sare și pătrunjel. Cartoful înlocuiește pâinea. Pârjoalele în curs de formare pot fi date prin griș sau făină.
  • Poți încerca să le prăjești la cuptor, în loc să folosești ulei, cu precizarea că va trebui să dedici mai mult timp gătitului.
  • Dacă adaptezi compoziția și o faci din piept de pui, ouă, smântână, ceapă verde, usturoi, ulei, sare și piper, te vei bucura de o porție delicioasă de pârjoale franțuzești.
  • Vrei să îți spunem un secret? Dacă adaugi puțin parmezan, pârjoalele vor fi și mai suculente. O cantitate optimă de parmezan sau cașcaval este de 150 g la fiecare kg de carne.

Pârjoale de pui, bune la loc de cinste

Fie ele cu usturoi, parmezan, ceapă verde sau griș, pârjoalele de pui sunt excelente pentru cinele gustoase sau momentele când se adună toată familia la masă.

Pregătește-le tuturor o surpriză și servește-i cu niște pârjoale bune de lins pe degete!

 

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.