- Pentru că ai nevoie de un gust complet, pastrama de pui începe întotdeauna cu o seară înainte să o pregătești. Taie 1 piept de pui cu os și piele LaProvincia în două bucăți.
- Amestecă 1 lingură de zahăr, 2 frunze de dafin, sare și piper boabe într-un castron. Acoperă totul cu apă și amestecă până când sarea și zahărul sunt complet dizolvate.
- Adaugă bucățile de piept de pui în castron și lasă totul la marinat pentru 24 de ore. Bineînțeles, saramura are nevoie să fie acoperită.
- Scoate carnea din saramură, clătește-o cu apă rece și las-o să se scurgă. în acest timp, pisează 3 căței de usturoi și amestecă cu 1 linguriță de boia de ardei dulce, piper măcinat și 50 ml ulei.
- Leagă bucățile de carne cu ață din bumbac pe toată lungimea.
- După 5 minute, unge bucățile de carne cu amestecul de condimente pe ambele părți și pune-le într-o tavă termorezistentă. Preîncălzește cuptorul la 220 grade.
- Acoperă tava cu folie de aluminiu și bag-o în cuptor. Las-o acolo pentru o oră.
- La fiecare 15 minute, unge carnea cu sosul pe care îl lasă.
- Oprește cuptorul, scoate tava și las-o la răcit, acoperită, pentru încă o oră.
- Scoate ațele și taie pastrama felii.
Ponturi de bucătar pentru pastramă de pui crescut la sol
- Pastrama de pui poate fi servită ca aperitiv la o petrecere sau împreună cu un amestec de legume.
- Pentru un gust și mai bogat, poți ține puiul în două tipuri de marinadă, cea de mai sus și un amestec format din miere, sos de soia, piper, ulei și boia de ardei dulce.
- Rețeta de pastramă de pui este una pe care trebuie să o calculezi din timp. Sărind peste etapa de saramură ori marinadă, vei obține un gust fad, de carne simplă.
- Poți pregăti și pastramă afumată, însă ai nevoie de 3-4 zile de păstrare într-un spațiu închis și încă 2 săptămâni pentru maturare.
- După ce prepari pastrama de câteva ori, poți experimenta cu pulpe de pui, în loc de piept și cu ingrediente adiționale, precum boabe de ienupăr, boabe de ienibahar sau miere.
Pastramă de pui crescut la sol, bună pentru servire
Pastrama de pui crescut la sol este săracă în calorii, așa că o poate consuma întreaga familie, oricând. Poate face parte din micul dejun, prânz sau cină – pentru ultimele două mese este mai gustoasă caldă.
După ce pui în practică această rețetă de pastramă de pui crescut la sol, poți să te mândrești cu o premieră – vei mânca un sandviș cu ingrediente preparate de tine în totalitate.