Slide

Piept de pui în aluat de bere

Dificultate
MiCĂ
Timp de preparare
40 min.

Ingrediente Piept de pui în aluat de bere

Piept de pui cu chef de viață în aluat de bere

Pieptul de pui în aluat de bere este un preparat rapid și gustos pe care fie îl servești cald cu garnitură la masa de prânz fie îl servești pe un platou alături de alte gustări cu ocazia sărbătorilor și a zilelor speciale. Ideal și pentru pachetul de școală sau muncă a celor dragi, pieptul de pui în aluat de bere este fraged la interior și crocant la exterior. Servit cu legume proaspete, cu diferite sosuri sau garnituri, preparatul este o masă consistentă și delicioasă.

Detalii mod de preparare rețetă Piept de pui în aluat de bere

Mod de preparare piept de pui în aluat de bere

  1. Spală, curăță și taie în fâșii ca pentru șnițele 700 g piept de pui LaProvincia. Fâșiile trebuie să aibă ½ cm grosime.
  2. Pune într-un bol mare 250 g făină și adaugă 500 ml de bere încet. Toarnă și amestecă continuu până ce obții un aluat fără cocoloașe, mai gros decât cel pentru clătite. 
  3. Asezonează aluatul cu sare și piper după gust.
  4. Pune pieptul de pui tăiat într-un bol, condimentează cu 3 linguri de condimente pentru carne de pui și pune cele 2 linguri de făină. Amestecă bine până când fiecare bucată de piept de pui este acoperită cu condimente și făină.
  5. Pune pe foc mediu o tigaie cu 200 ml ulei pentru prăjit.
  6. Când uleiul este încins, dă câte o bucată de pui prin aluat și așază-l în tigaie.
  7. Rumenește bine puiul pe ambele părți și scoate-l pe un șervet absorbant.
  8. Poftă bună!

Ponturi de bucătar pentru piept de pui în aluat de bere

  • Forma în care tai pieptul de pui nu trebuie să fie neapărat fâșii pentru șnițele. Dacă îți este mai practic poți tăia în formă de nuggets sau degețele de pui. Va dura cu câteva minute în plus să le prăjești.
  • Dacă vrei să obții un gust mai intens poți adăuga puțină zeamă de lămâie, oregano sau parmezan ras peste pieptul de pui odată cu condimentele pentru carne de pui și făina. Pune un praf de chilli dacă îți place mâncare picantă.
  • Consistența aluatului are legătură directă cu grosimea învelișului final. Cu cât aluatul este mai gros, cu atât va fi mai groasă și mai pufoasă crusta puiului după gătire.  
  • În componența aluatului poți adăuga și alte condimente sau verdețuri tocate mărunt: ghimbir, usturoi uscat și măcinat, mărar.
  • Pentru a evita prăjirea, poți face acest preparat și în cuptor. În compoziția aluatului adaugă 50 ml de ulei de măsline și omogenizează bine. Încălzește cuptorul înainte la 180 de grade Celsius. Pune hârtie de copt în tava pentru cuptor, dă puiul prin aluat și așază-l în tavă. În 20 de minute sau în momentul în care puiul este rumen este gata.
  • Poți servi cu garnitură de orez, legume la grătar ori cuptor, cartofi natur, cartofi prăjiți sau piure de cartofi.
  • Prepară un sos de iaurt grecesc cu usturoi și ulei de măsline sau un sos sweet chilli pentru o experiență completă.

Piept de pui în aluat de bere, fraged și aromat

Pieptul de pui în aluat de bere este un preparat simplu și gustos care se pregătește în maxim 40 de minute. Puiul în aluat de bere este ideal pentru un platou cu gustări înainte de masa de Crăciun, pentru masa de revelion, pentru pachetele de prânz ale celor dragi sau pentru un răsfăț nevinovat într-o zi obișnuită.

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x