Slide

Pizza înfricoșătoare cu măsline și pui

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
50 min.

Ingrediente Pizza înfricoșătoare cu măsline și pui

Pizza înfricoșătoare cu măsline și pui

O rețetă pe placul tuturor, aromată și delicioasă, este perfectă pentru perioada Halloween-ului prin decorul specific pe care îl poți face din ingrediente. În plus, atrage atenția celor de la masă și datorită gustului irezistibil cu siguranță se vor termina toate porțiile în cel mai scurt timp.

Detalii mod de preparare rețetă Pizza înfricoșătoare cu măsline și pui

Mod de preparare pentru pizza înfricoșătoare cu măsline și pui

  1. Curăță și dezosează 1 piept de pui LaProvincia.
  2. Pieptul se taie fâșii în bucățele mici și se condimentează cu sare și piper după gust.
  3. Într-o tigaie grill se pun 20 ml ulei de măsline și se lasă fâșiile de pui la prăjit până când devin arămii. 
  4. Tava pentru pizza se unge cu 10 ml ulei de măsline și se pune aluatul.
  5. Peste blat se pun bucățile de pui distribuite uniform.
  6. Se adaugă în tavă cele 5 felii de mozzarella date pe răzătoare, iar apoi se pun și cele 300 g pastă de roșii, peste care se presară 1 linguriță de oregano.
  7. Deasupra se decorează cu 20 de măsline negre, tăiate în formă de păianjen.
  8. Se pune tava la cuptorul preîncălzit  pentru 20 de minute la 250 de grade Celsius.

Ponturi de bucătar pentru pizza înfricoșătoare cu măsline și pui

  • Pentru ca puiul să se întrepătrundă când îl prăjești, pune capacul pe tigaie.
  • Dacă preferi o pizza 100% făcută de casă, poți prepara propriul aluat de pizza. Ai nevoie de: făină, apă, o linguriță de sare și una de zahăr și puțin ulei de măsline. Amestecă făina în apă cu drojdie și sare până când obții o compoziție omogenă, las-o la dospit până își dublează volumul, iar apoi adaugă uleiul și zahărul și apucă-te din nou de frământat. Lasă aluatul să se odihnească 1-2 ore și este gata de pus în cuptor!
  • Păianjenii din măslinele negre fără sâmburi se fac astfel: se ia o măslină și se taie în jumătate, pe lungime. Acesta va fi corpul păianjenului. În lateralele corpului se pun câte 3 piciorușe obținute din tăierea unor fâșii subțiri din măsline. Se pune totul cap la cap și ai obținut un păianjen pentru decor.
  • Poți adăuga la pizza și alte legume precum ardei roșii, porumb fiert și ciuperci.
  • Din acestea se pot face alte decorații cu tematică Halloween, precum pânză de păianjeni, urme de sânge sau fantome.
  • Se servește cu ketchup sau extra mozzarella.
  • Poți simplifica rețeta dacă renunți la păianjeni, însă aceștia sunt atracția principală a preparatului.
  • Pizza autentică se lasă în cuptor 2-3 minute la 350 de grade, dar majoritatea cuptoarelor nu ating această temperatură. Dacă folosești un aluat făcut în casă pune cuptorul la temperatura maximă, iar dacă ai ales să cumperi un blat deja preparat, respectă instrucțiunile de pe ambalaj.

Pizza înfricoșătoare cu măsline și pui, groază la tavă

Pentru că Halloweenul este despre decoratul înspăimântător și despre costumele ingenioase, alege să întâmpini această zi și prin gătirea unor preparate speciale. Pizza decorată cu păianjeni se face ușor, ai nevoie doar de puțină răbdare pentru a tăia minuțios măslinele. Cu această rețetă vei obține o pizza gustoasă, perfectă pentru întreaga familie.

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x