Slide

Pui cu ridichi la cuptor

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
40 min.

Ingrediente Pui cu ridichi la cuptor

Pui cu ridichi la cuptor

Ridichiile se consumă în general crude, dar ele sunt foarte gustoase și gătite în tigaie sau la cuptor. Pulpele de pui fragede și rumenite, cu garnitura de ridichi roșii la cuptor reprezintă o masă de prânz revigorantă și ușoară pe care o pregătești rapid. Ridichiile la cuptor completează foarte bine gustul cărnii de pui și sunt surprinzător de gustoase.

Detalii mod de preparare rețetă Pui cu ridichi la cuptor

Mod de preparare pui cu ridichi la cuptor

  1. Șterge cu un șervețel absorbant 500 g de pulpe de pui LaProvincia și asezonează-le cu ¼ linguriță de piper și cu un praf de sare.
  2. Așază pulpele într-un vas de cuptor, adaugă 2 linguri de sos de soia, 100 ml de bere, 2 fire de usturoi verde tocat mărunt și 2 linguri de ulei de măsline. Amestecă bine până când carnea este acoperită uniform de restul ingredientelor.
  3. Încălzește cuptorul la 180° C și pune tava cu pulpele de pui în cuptor pentru 25 de minute.
  4. Spală și taie în bucăți de dimensiuni similare 400 g de ridichi, iar apoi pune-le într-un bol.
  5. Toacă mărunt 1 legătură mare de mărar, 1 legătură de pătrunjel și pune totul peste ridichi.
  6. Adaugă restul de 2 linguri de măsline, 3 căței de usturoi pisați, un praf de sare și amestecă totul.
  7. Scoate tava cu pui din cuptor după cele 25 de minute și adaugă ridichiile lângă pulpe.
  8. Bagă tava înapoi la cuptor pentru alte 10 minute.
  9. Servește puiul cu ridichi cât este cald!

Ponturi de bucătar pentru pui cu ridichi la cuptor

  • Rețeta îți oferă posibilitatea să folosești orice parte a unui pui sau chiar unul întreg, dar trebuie să ții cont de timpul de cuptor.
  • Ridichiile se adaugă doar în ultimele 10 minute la cuptor.
  • Dacă ești fan al sosurilor, poți scoate din rețetă cei 100 ml de bere și poți adăuga 100 ml de suc de roșii.
  • Dacă îți plac verdețurile poți folosi mai mult de 2 fire de usturoi verde sau mai mult mărar și pătrunjel.
  • Pentru a obține ridichi ușor crocante, pune-le în cuptor doar în ultimele 5-6 minute în loc de ultimele 10 minute.
  • Poți da mai mult gust preparatului dacă adaugi pe fundul tăvii câteva felii de bacon.
  • Servește puiul cu ridichi la cuptor cât încă este cald.
  • Preparatul este foarte gustos și reîncălzit.

Pui cu ridichi la cuptor, rapid și gustos 

Gusturi noi, proaspete și intrigante, toate în aceeași farfurie. Preparatul este ușor și poate fi servit atât la masa de prânz, cât și la cină, iar ingredientele sunt ușor de procurat în această perioadă, dacă nu cumva le ai deja în casă. În 40 de minute pui pe masă un preparat complet pe care îl va aprecia toată familia și care te va alimenta cu energia necesară.

 

Produsele LaProvincia
Mici de pui
Află mai multe
Cârnați de pui
Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x