Pui pe pat de sare

Dificultate
Media
Timp de preparare
55 min.

Ingrediente rețeta Pui pe pat de sare

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 pui întreg LaProvincia
  • 4 cartofi noi
  • cimbru
  • rozmarin
  • 300 g sare grunjoasă

Pui pe pat de sare de 5 stele

”Cum să gătești un pui pe pat de sare?! Nu e complicat, nu iese prea sărat?” Răspunsul nostru este că va ieși un preparat delicios, fraged și… sărat exact cât trebuie. Sună tentant? Hai să pregătim puiul împreună!

Detalii mod de preparare rețetă Pui pe pat de sare

Mod de preparare pui pe pat de sare

  1. Pregătește de gătit 1 pui întreg LaProvincia, curăță-l și spală-l.
  2. Preîncălzește cuptorul la 180 grade.
  3. Întinde 300 g de sare grunjoasă într-o tavă de cuptor, astfel încât să obții un strat de 1,5-2 cm grosime.
  4. Pune puiul deasupra stratului de sare. Completează spațiul din tavă cu 4 cartofi noi întregi, cu coajă.
  5. Condimentează puiul pe dedesubt și deasupra cu rozmarin și cimbru, fără să îl stropești cu ulei.
  6. Închide cuptorul și lasă puiul pe pat de sare la copt pentru 45 – 60 de minute.
  7. Scutură cartofii și carnea de pui de sare și poftește la masă!

Ponturi de bucătar pentru pui pe pat de sare

  • Sarea ideală pentru acest preparat este cea grunjoasă ori de mare, folosită mai degrabă la murături decât la masă. Sarea fină nu este recomandată și nu va avea același rezultat.
  • Recomandăm sarea de mare.
  • Dacă vrei ca puiul să aibă un gust mai bogat, îl poți umple cu morcovi, țelină, rădăcină de pătrunjel, fasole verde. Va trebui să nu îl tai și să dublezi timpul de gătire.  
  • Dacă nu găsești cartofi noi, sunt potriviți și cei clasici, de dimensiuni mici. Important este să îi pui la copt în coajă.
  • Garnitura ideală pentru puiul pe pat de sare este formată chiar din cartofii pe care îi pui în tavă.
  • Dacă nu ai un pui întreg, poți găti acest preparat și cu pulpe de pui întregi, copănele sau aripioare. Va trebui să scurtezi timpul de copt și să verifici cuptorul mai des.
  • Puiul este ușor de despicat pe spate. Taie de-a lungul osului central, astfel încât să obții un model de ”fluture”. Îl poți tăia și pe piept, însă procesul va fi mai complicat.
  • Ce condimente mai poți adăuga? Încearcă și ghimbir, piper, boia de ardei dulce și usturoi pisat sau verde. Ca să te bucuri de acest amestec, va trebui să ungi puiul cu ulei și să aplici condimentele cu o pensulă, ca să se distribuie uniform.
  • Îți recomandăm să nu deschizi ușa cuptorului cât timp puiul se află înăuntru, la copt.
  • Dacă vrei ca spălatul vaselor de după această rețetă să fie mai lin și ușor, poți pune o hârtie de copt în tava pe care întinzi sarea. Astfel, doar vei strânge hârtia cu sarea, atunci când puiul este gata.

Pui pe pat de sare, bun cândva 

Care este rezultatul rețetei de pui pe pat de sare? Un pui asemănător cu cel la rotisor – cu coaja/pielea crocantă, dar fraged și delicios. Și va avea exact suficientă sare cât să te bucuri de el fără să cauți solnița pe masă.

Te invităm la o cină atât de interesantă încât vei dori să pui direct tava de cuptor pe masă, pentru o impresie ”uau”.

Produsele LaProvincia
Copănele de pui cu os și piele

Află mai multe
Aripioare de pui

Află mai multe

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli