5 dressinguri pentru carnea de pui

O salată cu dressing este întotdeauna mai gustoasă, iar lângă pui și cartofi parcă ar merge un sos de usturoi, un hummus sau un tzatziki. Totuși, cele din comerț sunt pline de ingrediente pe care nu le-am folosi în mod normal și adesea nu chiar atât de gustoase. Avem opțiuni? Cu siguranță. Și sunt de-li-cioa-se!

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
3-5 min.

Ingrediente pentru dressingurile pentru pui

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru două porții medii. Dacă ai musafiri, poți mări cantitățile.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • Iaurt cu usturoi: 4-5 căței de usturoi, 150 g iaurt, ulei de măsline, mărar, sare.
  • Tzatziki: 4-5 căței de usturoi, 150 g iaurt, 1 castravete, zeamă de lămâie, sare.
  • Dressing cu muștar: 1 linguriță oțet balsamic, 1 lingură ulei de măsline, 2 linguri muștar Dijon, 1 linguriță miere.
  • Caesar: 150 g iaurt, o lingură ulei de măsline, 1/2 lămâie, 1 lingură muștar Dijon, 2 linguri parmezan, 2 căței usturoi, sare, piper.
  • Hummus: 250 g boabe de năut, 1 lămâie, 1 lingură tahini, 2-3 linguri ulei de măsline, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 legătură pătrunjel, boia dulce, sare.

Cum se prepară dressingurile pentru pui

Acea bucățică de pui, oricât de iscusit a fost bucătarul atunci când a gătit, parcă e mai bună după ce o tăvălim prin sos. Avem mai jos o listă cu câteva rețete de sosuri făcute în casă, tocmai bune de pus în salată sau lângă o friptură de pui.

Iaurt cu usturoi

  • Strivește 4-5 căței de usturoi cât mai bine. 
  • Amestecă usturoiul cu 150 g iaurt.
  • Adaugă 2 picături de ulei de măsline.
  • Toacă și adaugă câteva fire de mărar.
  • Amestecă bine și adaugă sare.

Tzatziki

La fel ca sosul de iaurt cu usturoi, doar că razi și 1 castravete și adaugi zeamă de lămâie.

Dressing cu muștar

  • Toarnă 1 linguriță de oțet balsamic, 1 linguriță de ulei de măsline, 2 linguri muștar Dijon și 1 lingură de miere într-un castron.
  • Amestecă bine ingredientele!

Dressing Caesar

  • Stoarce zeama de la 1 jumătate de lămâie
  • Rade 2 linguri de parmezan
  • Strivește 2 căței de usturoi
  • Amestecă bine toate ingredientele.
  • Adaugă 150 g iaurt, 1 lingură de măsline și 1 lingură de muștar Dijon. Amestecă încă o dată.
  • Condimentează cu sare și piper.

Hummus

  • Pune 250 g boabe de năut la fiert timp de 40 de minute sau până când le poți strivi ușor cu furculița. Păstrează apa în care au fiert boabele. Vei avea nevoie de ea mai târziu.
  • Curăță boabele de năut de coajă. 
  • Folosește un mixer vertical pentru a obține o pastă din boabele de năut. 
  • În timp de amesteci adaugă o parte din apa în care au fiert 2-3 linguri de ulei de măsline, 1 lingură tahini și zeama de la o lămâie. Adaugă apă până când ajungi la consistența dorită. Condimentează cu sare
  • Pune hummusul pe un platou și ornează cu boia dulce și frunze de pătrunjel.

Dificultate de preparare

Rețetele sunt atât de simple, încât le poți face în timp ce asculți muzică. Sau îl poți ruga pe colegul de cămin. Ai nevoie doar de câteva ustensile: 

  • tocător de lemn,
  • cuțit,
  • castroane,
  • cratiță medie și lingură de lemn pentru hummus.

Timp de preparare al dressingurilor pentru pui

  • Prepari ingredientele în 2 minut
  • Gătești dressingurile pentru pui în 2-3 minute
  • Petreci în bucătărie, în total, 4-5 minute

Dressinguri pentru pui: Sfaturi de servire

  • Folosește iaurt grecesc sau, dacă nu ai acasă, încearcă iaurturi cât mai naturale, fără arome sau fructe. Astfel vei avea parte de gustul pe care ți-l dorești.
  • Sosul de iaurt cu usturoi: Dacă vrei, adaugă și mărarul și o picătură de ulei, dar nu e musai. Sosul este delicios oricum. Eventual poți să variezi, la o masă îl faci cu ingredientele opționale, la alta fără. Ce vreau să spun de fapt este că o să îl faci în fiecare zi după ce îl încerci prima oară. 
  • Hummus: Pentru a fierbe mai repede boabele de năut, în momentul în care apa începe să dea în clocot adaugă în apă o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Garnituri potrivite pentru:

  • carne de pui fără sos,
  • grătar cu carne de pui,
  • și multe alte preparate din carne de pui de casă LaProvincia.

Dressinguri pentru pui, bune ca la restaurant

Cum să mănânci o aripioară sau o pulpă fără să le înmoi într-un sos bun de te lingi pe degete? Ai 5 opțiuni pe care le prepari imediat și meniuri aproape nelimitate care să le acompanieze în farfurie. Aproape.

Pregătește aripioare picante, pulpe la cuptor sau prăjite, pui shanghai sau alte tipuri de finger food și servește-le alături de unul (sau mai multe) din dressingurile noastre!

avatar
  Urmareste  
Notificare pentru
Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international