5 idei de garnitură pentru pui

Rețetele de garnitură pentru pui pot fi preparate chiar și atunci când doar vrei să pregătești puțină friptură în tigaie sau cuptor. Fiecare dintre ele contribuie la cină cu gust, culoare și sănătate.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
30 min.

Ingrediente pentru garniturile pentru pui

Rețetele de garnitură pentru pui au fost calculate pentru 2 porții. Dacă vrei să gătești mai mult, poți ajusta cantitățile.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • Cartofi la cuptor: 500 g cartofi noi, 80 g unt, 1 legătură mărar, ¼ legătură pătrunjel, sare, piper.
  • Orez aromat: 1 cană orez, 1 ceapă mică, 2 ouă, ½ cană brânză Cheddar, ¼ cană de unt, 1 ½ legătură de pătrunjel, 1 ½ cană de lapte, sare, piper.
  • Piure de legume: ¼ conopidă, 2 morcovi, 1 broccoli mic, ½ țelină, 1 păstârnac mic, 1 dovlecel, 3 căței de usturoi, busuioc, pătrunjel, sare, piper.
  • Broccoli fiert: 1 broccoli, 1 linguriță de sare, ¼ linguriță piper, 3 căței de usturoi.
  • Roșii și struguri: 8 roșii cherry, 8 boabe de struguri albi, ulei, sare, piper, o linguriță de miere, 1 lingură de suc de roșii, 2 linguri de pesmet.

Cum se prepară garniturile pentru pui

Garnitura pentru pui poate fi colorată, consistentă, ușoară, oricum ți-o dorești. Important este să alegi una potrivită fripturii pe care o gătești și gusturilor celor de la masă.  

1. Cartofi noi și jucăuși la cuptor

  • Taie 500 g cartofi noi în jumătăți și scurge-i pe un prosop de bucătărie.
  • Fierbe-i pentru 15 minute într-o oală cu apă și puțină sare.
  • Mută doar cartofii într-o tavă pentru cuptor, distribuie piper și 80 g unt pe suprafața lor.
  • Coace cartofii pentru 25 de minute, stinge cuptorul și presară 1 legătură de mărar și ¼ legătură de pătrunjel deasupra lor.   

2. Orez atât de aromat încât își schimbă culoarea de emoție

  • Mărunțește ½ cană de brânză Cheddar, feliază 1 ceapă mică, bate 2 ouă și toacă 1 ½ legătură de pătrunjel. Pune-le deoparte în castroane dedicate.
  • Pune la fiert 2 căni de apă. Adaugă orezul, amestecă, acoperă catița și lasă-l pe foc pentru 20 de minute.
  • Adaugă ¼ cană de unt, ouăle, brânza, sare, piper și ceapa. Amestecă din nou.
  • Completează cu 1 ½ cană de lapte și pătrunjelul.
  • Mută amestecul într-o tavă termorezistentă și lasă-l la copt pentru 90 de minute.

3. Piure colorat de legume

  • Curăță ¼ conopidă, 2 morcovi, 1 broccoli mic, ½ țelină, 1 păstârnac mic și un dovlecel și pune-le împreună la fiert pentru 10 minute împreună cu 3 căței de usturoi, curățați și feliați.
  • Scoate legumele din apă și toacă-le prin blender.
  • Pune-le înapoi într-un castron, completează cu ¼ cană din apa în care au fiert și definește gustul adăugând sare, piper, pătrunjel și busuioc.
  • Amestecă bine și savurează garnitura pentru pui.

4. Broccoli (aproape) fără calorii

  • Curăță, taie felii și pune la fiert 3 căței de usturoi pentru 10 minute.
  • Spală și taie 1 broccoli.
  • Adaugă 1 linguriță de sare și las-o să fiarbă pentru 3 minute.
  • Fierbe broccoli-ul împreună cu ¼ linguriță de piper pentru 3 minute.
  • Scoate doar broccoli-ul din apă, mută-l într-un bol cu apă rece și lasă-l acolo pentru 7 minute.
  • Scurge broccoli-ul și contribuie cu încă puțină sare.

5. Roșii și struguri în tonuri de vară

  • Rumenește 8 roșii cherry și 8 boabe de struguri condimentate cu sare și piper într-o tigaie cu puțin ulei.
  • Amestecă o linguriță de miere, 1 lingură de suc de roșii, 2 linguri de pesmet și 3 linguri de apă într-un castron.
  • Toarnă amestecul cu miere peste roșiile cherry și boabele de struguri și coace-le în cuptor pentru circa 10 minute.

Dificultate de preparare

Rețetele prezentate sunt ușor de preparat și le poți găti pentru orice ocazie. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • cuțit,
  • tocător de lemn,
  • castroane,
  • blender,
  • tavă termorezistentă,
  • boluri termorezistente,
  • spumieră.

Timp de preparare a garniturilor pentru pui

  • Prepari ingredientele în 10 minute;
  • Gătești garniturile pentru pui în 20 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 30 minute.

Garnituri pentru pui: Sfaturi de servire

  • Cartofi la cuptor: Dacă vrei să prepari această rețetă cu cartofi clasici, atunci trebuie să le elimini coaja. În cazul celor noi, aceasta face parte din farmecul lor. Pentru o preparare rapidă, îți recomandăm să alegi cartofi noi cât mai mici, pe care să îi ții în apă pentru 5 minute.
  • Orez aromat: Orezul va avea o nuanță verde, apetisantă. Dacă vrei, poți completa rețeta și cu mazăre sau fasole verde.
  • Piure de legume: Poți alege această minunată rețetă cu un gust bogat sau, dacă vrei să ai parte de trei experiențe diferite, poți face piure de mazăre, de conopidă sau de mazăre cu păstârnac, morcovi și ardei kapia.
  • Broccoli fiert: Nu uita că broccoli-ul congelat fierbe într-un minut. Dacă vrei ca cel proaspăt să fie mai crocant, îl poți lăsa pentru 2 minute. Important este, în toate cazurile, ca focul să fie dat tare până când broccoli-ul începe să fiarbă și, apoi, micșorat.  
  • Roșii și struguri: Dacă vrei ca totul să arate și mai elegant, decupează două foi de plăcintă după mărimea unui castron mic termorezistent, pune-le la copt pentru 5 minute și, apoi, poți să muți garnitura în foile de plăcintă pregătite.  

Garnituri potrivite

  • Salată proaspătă
  • Salată de murături
  • Salată de varză
  • Iaurt

Garnituri pentru pui, bune în farfurii elegante

Rețetele de garnitură pentru pui duc mai departe clasicele preparate din legume pe care le alăturăm fripturilor de pui. Le poți prepara dacă folosești piept de pui, aripioare, pulpe sau mușchiuleț.

Alege una dintre aceste idei, prepar-o în mai puțin de o jumătate de oră și, apoi, cheamă-i pe toți la masă. Rezultatul? Garniturile vor dispărea imediat din farfurii, la fel ca și friptura.

Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.