5 rețete de sosuri pentru pui

Mâncărurile cu sos sunt întotdeauna delicioase. Farmecul mâncărurilor cu sos este că poți mânca aceeași carne în combinații atât de diferite încât îți pare întotdeauna ceva nou. Rețetele cu sos sunt ușor de făcut, aromate și se armonizează cu carnea într-un mod atât de spectaculos încât parcă nici nu mai ai nevoie de garnitură.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
50 min.

Ingrediente pentru sosurile pentru pui

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru carnea de care ai nevoie la 4 porţii de mâncare pe bază de pui. Pentru fiecare reţetă ai nevoie de:

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • Mujdei: Usturoi, ulei, smântână, pătrunjel, sare, piper.
  • Praz cu măsline: Ceapă verde, usturoi verde, praz, măsline verzi, miez de nucă, ulei de măsline, vin alb, lămâie, sare, piper.
  • Sos romesco: Roșii, usturoi, ulei de măsline, alune, migdale, paprika, oțet, sare, piper.
  • Sos thailandez: Ardei iuți jalapeno, ardei iuți serano, usturoi, oțet, zahăr brun, apă, sare.
  • Sos de muștar: Usturoi, muștar, suc de roșii, oțet, pătrunjel, ceapă verde, mărar.

Cum se prepară sosurile pentru pui

Aceste rețete sunt destinate sosurilor care pot fi acompaniate de carne de pui.

1. Mujdei

  • Toacă un cățel de usturoi.
  • Amestecă usturoiul si presează-l timp de 15-20 minute.
  • Adaugă 1 linguriță de ulei, sare și piper.
  • După câteva minute, pune încă o lingură de ulei în amestec.
  • Amestecă pe măsură ce adaugi ingredientele.
  • Adaugă 200 ml de smântână, câte puțin.
  • Completează cu ¼ legătură de pătrunjel tocat.
  • Mai amestecă puțin și gata.

2. Praz cu măsline

  • Toacă mărunt 1 legătură de ceapă verde, una de usturoi verde, o jumătate de praz și 9 măsline verzi fără sâmburi.
  • Încinge 4 linguri de ulei într-o tigaie și prăjește ceapa, prazul și usturoiul, pentru 3-5 minute.
  • Completează cu măslinele, 100 ml de vin alb, sare și piper.
  • Atunci când sosul scade și devine mai gros, completează cu amestec de miez de la 5 nuci și zeama de la o jumătate de lămâie.
  • Lasă totul pe foc pentru încă un minut.

3. Sos romesco

  • Amestecă 4 roșii decojite și o jumătate de căpățână de usturoi într-o tavă. Stropește cu ulei de măsline și lasă vasul în cuptor până când se caramelizează.
  • Prăjește 40 g alune și 40 g migdale într-o lingură de ulei, amestecând încontinuu. Stinge focul după 5 minute.
  • Pisează alunele și migdalele împreună cu 1 linguriță de paprika, roșiile, sare și o lingură de usturoi.
  • Adaugă 80 g ulei de măsline și oțet pe măsură ce pisezi.

4. Sos thailandez

  • Scoate codițele de la 400 g ardei iuți jalapeno și 200 g ardei iuți serano, curăță-le semințele și membranele.
  • Amestecă ardeii cu 4 căței de usturoi tăiați pe jumătate, 3 linguri de zahăr brun, o lingură de sare și 7 linguri de apă. Amestecă totul în blender.
  • Pune mixul într-un vas acoperit ermetic și ține-l într-un loc întunecat pentru 4 zile. Amestecă compoziția în fiecare zi.
  • Pune compoziția în blender, împreună cu 100 ml oțet și amestecă până când textura se înmoaie.
  • Trece totul prin sită. Amestecul rezultat ajunge într-o tigaie unde va sta la fiert pentru 7-8 minute.

5. Sos de muștar

  • Toacă mărunt 3 căței de usturoi, 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură de pătrunjel și 1 legătură de ceapă verde.
  • Amestecă 3 linguri de muștar cu 2 linguri suc de roșii și 1 linguriță de oțet.
  • Adaugă mixul de verdeață peste muștar și lasă sosul în frigider.

Dificultate de preparare

În general, sosurile pentru pui au nevoie de aceleași ustensile. Includem aici tot ce ai nevoie pentru toate rețetele. Rețetele au dificultate mică.

  • Cuțit
  • tocător
  • castron
  • linguriță
  • mojar
  • blender
  • tigaie
  • vas termorezistent.

Timp de preparare a sosurilor pentru pui

  • Prepari ingredientele în 10 minute;
  • Gătești sosurile pentru pui în 40 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 50 minute.

Sosuri pentru pui: Sfaturi de servire

  • Dacă doriți să preparați un sos înainte să îl serviți, vă recomandăm să îl păstrați la frigider.
  • Dacă ai prăjit carne de pui, las-o într-un prosop de hârtie pentru câteva minute, ca să elimini excesul de ulei.

Garnituri potrivite

  • Aripioare de pui gătite
  • Piept de pui gătit
  • Pulpe de pui gătite.

Sosuri pentru pui, bune pe masă

Rețetele de sosuri pentru pui au rolul de a îmbogăți gustul cărnii făcute pe grătar sau în tigaie.

Încearcă fiecare dintre aceste sosuri și alege-ți preferatul!

Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.