Aripioare de pui la grătar

Cine nu își amintește de gustul aripioarelor de pui la grătar, cu suculența și aroma unică? Le poți pregăti de fiecare dată astfel încât să fie delicioase, așa cum ți le dorești. Iată o rețetă care îți duce grătarul la nivelul următor.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
30 min.

Ingrediente pentru aripioare de pui la grătar

Rețeta de aripioare de pui la grătar a fost gândită pentru 4 persoane. O poți ajusta dacă organizezi o masă mare, cu prieteni și rude sau vrei doar o gustare rapidă și sănătoasă.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 8 aripioare de pui LaProvincia
  • ½ cană de sos de soia
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oțet din vin alb
  • ½ lămâie
  • ½ legătură pătrunjel proaspăt
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • ¼ linguriță de piper roșu măcinat
  • oregano uscat
  • 4 linguri unt
  • 4 linguri sos de tomate
  • 1 ardei iute uscat
  • sare

Cum se prepară aripioarele de pui la grătar

Această rețetă de aripioare de pui la grătar este ușor de pus în practică și rapidă – deși se pregătește în două etape, cu o seară înainte de grătar și la fața locului.

1. Pregătește ingredientele  

  • Îndepărtează tuleiele de la 8 aripioare de pui LaProvincia.
  • Toacă 2 căței de usturoi.
  • Toacă ½ legătură de pătrunjel proaspăt.
  • Stoarce ½ lămâie.
  • Taie 1 linguriță de busuioc uscat.

2. Pregătește marinada

  • Pune 1 linguriță de sos de soia, 6 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de oțet din vin alb, 1 lingură de suc de lămâie, puțin oregano uscat (cât cuprinzi între degetul mare și arătător) și ¼ linguriță de piper roșu măcinat cu usturoiul tocat într-un castron.
  • Amestecă bine, până când sosul pare omogen.
  • Echilibrează gustul cu sare și piper, dacă este nevoie.
  • Completează cu ½ cană sos de soia.
  • Pune aripioarele de pui într-o pungă, împreună cu sosul, și lasă-le la marinat pentru 4-12 ore.

3. Prepară sosul iute

  • Taie 1 ardei iute uscat în bucăți cât mai mici.
  • Amestecă ardeiul cu 4 linguri de sos de tomate.
  • Adaugă sare și piper.
  • Lasă amestecul la frigider pentru 2-4 ore.
  • Vei folosi ¼ cană de sos iute.

4. Pune aripioarele pe grătar

  • Preîncălzește grătarul.
  • Topește 4 linguri de unt într-o cratiță mică și completează cu 1 linguriță de sos de soia și, apoi, sosul de ardei iute.
  • Amestecă pentru 2 minute, apoi îndepărtează cratița de pe grătar.
  • Scoate aripioarele din marinadă, șterge-le cu un șervețel și lasă-le pe grătar pentru 30 de minute.
  • Scoate aripioarele într-un bol, acoperă totul cu sosul iute și amestecă.

Dificultate de preparare

Ușor de preparat și cu un rezultat delicios, rețeta nu necesită efort ci, mai degrabă, organizare. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • grătar,
  • cratiță mică și subțire,
  • pungă alimentară,
  • mojar,
  • 3 boluri,
  • 2 linguri de lemn,
  • 2 căni,
  • lingură,
  • linguriță.

Timp de preparare a aripioarelor de pui la grătar

  • Prepari ingredientele în 10 minute;
  • Gătești aripioarele de pui la grătar în 20 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 30 minute.

Aripioare de pui la grătar: Sfaturi de servire

  • Recomandăm consumul aripioarelor de pui la grătar cu mâna și cu un șervețel plasat în apropiere.
  • Dacă nu mănânci aripioarele imediat, îți recomandăm să le păstrezi în folie alimentară, ca să se păstreze calde pentru cât mai mult timp.
  • Aripioarele sunt ușor picante, așa că nu recomandăm servirea lor alături de ardei iuți făcuți pe grătar sau băuturi acidulate. Pentru un gust neutru, pot fi folosiți ardei iuți bulgărești uscați.
  • Cum arată aripioarele atunci când sunt gata? Pielea este aproape în totalitate maronie.
  • Poți pregăti sosul separat și înmoi aripioarele. Însă, pentru și mai mult gust, îți recomandăm să prepari rețeta conform indicațiilor.
  • Dacă faci un grătar cu mai multe mâncăruri, îți recomandăm ca aripioarele să fie pregătite ultimele, ca să își păstreze suculența până la servire.  

Garnituri potrivite

  • Ciuperci la grătar
  • Roșii la grătar
  • Mujdei cu smântână
  • Salată de vară

Aripioarele de pui la grătar, bune în fiecare weekend

Rețeta de aripioare de pui la grătar face ca mâncarea să fie delicioasă, dar diferită față de gustul clasic al aripioarelor simple. Cu câteva intervenții în plus, pregătești pentru grătar un fel de mâncare ca la restaurant.

Deci, când mergi la grătar?

Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.