Cel mai fraged piept de pui la cuptor

Probabil crezi că cel mai fraged piept de pui la cuptor începe cu o marinadă bogată și se termină cu multe ingrediente băgate în cuptor. Îți aducem o rețetă simplă, pe care o vei adora de la prima încercare.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
30 min.

Ingrediente pentru pieptul de pui fraged la cuptor

Ingredientele din această rețetă au fost gândite pentru 4 porții. Dacă vrei să o gătești pentru mai multe persoane, îți recomandăm să ajustezi cantitățile.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 piept de pui dezosat LaProvincia
  • 1 cană smântână
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ½ cană brânză parmezan dată pe răzătoare
  • ½ linguriță piper
  • sare
  • ulei

Cum se prepară pieptul de pui fraged la cuptor

Cel mai fraged piept de pui la cuptor are nevoie de o jumătate de oră din timpul tău ca să impresioneze o întreagă familie. Din rețeta gândită pentru 4 porții ai doar câțiva pași de urmat. 

1. Pregătește terenul

  • Preîncălzește cuptorul. 
  • În acest timp, tapetează o tavă cu hârtie de copt și unge hârtia cu ulei

2. Amestecă ingredientele

  • Toacă 3 căței de usturoi și pune-i într-un bol.
  • Completează cu o cană de smântână, 1 cană de brânză parmezan dată pe răzătoare, ½ linguriță de piper și sare
  • Amestecă totul. 

3. Introdu ingredientul-vedetă

  • Taie 1 piept de pui dezosat LaProvincia în bucăți egale de dimensiunea palmei.
  • Pune bucățile de carne în tava de cuptor și adaugă amestecul de smântână.
  • Stropește deasupra cu resturile de brânză parmezan. 

4. Pune totul la cuptor 

  • Lasă mâncarea la cuptor pentru 25 de minute, la foc mediu.
  • După 20 de minute sau când este gătit, întoarce puiul și lasă-l încă 5 minute sau până când suprafața cărnii devine maronie.
  • Stinge focul, lasă totul puțin la răcit și savurează mâncarea!

Dificultate de preparare

Rețeta este ușor de preparat chiar și de începători într-ale gastronomiei. Ca ustensile, ai nevoie de: 

  • cuțit,
  • tavă de cuptor,
  • bol,
  • lingură de lemn.

Timp de preparare pui marocan la cuptor

  • Pregătești ingredientele în 5 minute.
  • Gătești puiul în 25 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 30 minute.

Piept de pui fraged la cuptor: Sfaturi de servire

Ușor de completat cu garnituri, pieptul de pui fraged la cuptor are potențialul să devină un favorit al familiei, dacă urmezi întocmai pașii din rețetă. În timp, poți completa cu ierburi și condimente după bunul plac. 

Importante la această rețetă sunt detaliile.

  • Cu cât o felie de piept de pui este mai subțire, cu atât se va găti mai repede. Încearcă să le păstrezi pe toate la aceeași dimensiune sau verifică preparatul odată la 5-10 minute.
  • Smântâna are rolul de a ține puiul într-un mediu umed. Dacă nu ai smântână, o poți înlocui cu iaurt grecesc sau o maioneză ușoară. 
  • Pieptul de pui are nevoie de spațiu. Bucățile de carne trebuie să nu fie lipite una de cealaltă în tigaie, pentru ca sosul să se mențină uniform.
  • Carnea de pui va elimina lichidele din interior despre care nu trebuie să îți faci griji, deoarece se evaporă în timpul gătirii.

Garnituri potrivite

  • Noodles
  • Salată de rucola
  • Piure din cartofi sau mazăre
  • Orez cu unt
  • Salată de varză

Piept de pui fraged la cuptor, bun în orice zi

Felicitări! Tocmai ai primit în viața ta cel mai fraged piept de pui la cuptor! Această rețetă simplă și prietenoasă cu bugetul va deveni favorita familiei și a ta. 

Potrivit pentru cinele din cursul săptămânii de lucru, atunci când nu ai timp să gătești pe îndelete, pieptul de pui fraged la cuptor îți oferă energie și gust. Poftă bună!

 

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x