Chiftele de pui mumificate

Chiftelele de pui mumificate sunt delicioase, se prepară ușor, iar în compoziție se pot adăuga mai multe legume, în funcție de preferințe.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
60 min.

Ingrediente pentru chiftele de pui mumificate

Din această rețetă se obțin aproximativ 25 de mumii mici, însă numărul lor depinde de mărimea aleasă. Dacă vrei să prepari mai multe, ajustează cantitatea ingredientelor.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 piept de pui LaProvincia
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 morcov
  • 4 ouă
  • 450 g făină
  • 100 g unt
  • 150 g smântână
  • 10 g praf de copt
  • mac
  • sare
  • piper

Cum se prepară chiftelele de pui mumificate

Un preparat terifiant de gustos, bun de pregătit pentru Halloween, dar și în orice altă perioadă a anului. Chiftelele se pregătesc ușor, iar „mumificarea” lor este distractivă pentru că le vei putea da ce formă îți dorești.

1. Pregăteşte aluatul

  • Pune într-un bol încăpător 400 g făină cernută, adaugă 1 ou, un praf de sare, 150 g smântână, 100 g unt și 10 g praf de copt.
  • Frământă aluatul până când devine elastic.
  • Presară puțină făină pe masă și întinde aluatul.
  • Taie aluatul fâșii subțiri pentru a îmbrăca chiftelele mai târziu.

2. Pregătește chiftelele

  • Taie bucăți 1 piept de pui LaProvincia.
  • Pune bucățile de pui într-un robot de bucătărie și toacă-le cât mai mici.
  • 1 morcov pe răzătoare.
  • Toacă 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 1 legătură de mărar și 1 legătură de pătrunjel.
  • Amestecă pieptul de pui tocat, cu 1 ou, morcovul ras, ceapa, usturoiul și verdeața.
  • Adaugă sare și piper.

3. Înfășoară chiftelele în aluat

  • Modelează chiftelele în forme rotunde.
  • Presară făină peste ele.
  • Înfășoară chiftelele în fâșiile de aluat.
  • Formează ochi pentru mumiile obținute cu ajutorul unor biluțe din aluat.
  • Folosește mac pentru pupila ochilor.

4. Gătește chiftele mumificate

  • Pune mumiile într-o tavă de cuptor, lăsând puțin spațiu între ele.
  • Unge aluatul cu care ai înfășurat chiftelele cu un ou bătut.
  • Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 45 de minute, sau până când se rumenesc.

Dificultate de preparare

Această reţetă se prepară ușor, pot participa și cei mici la frământatul aluatului. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • castron,
  • răzătoare,
  • cuțit,
  • robot de bucătărie,
  • tavă cuptor,
  • tocător,
  • cană de măsurat,
  • lingură.

Timp de preparare chiftele de pui mumificate

  • Pregătești ingredientele în 15 minute.
  • Lași chiftele de pui mumificate la cuptor timp de 45 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 60 minute.

Chiftele de pui mumificate: Sfaturi de servire

  • Chiftelele mumificate sunt bune pentru masa de Halloween de la birou, dar și pentru a-i bucura pe cei mici, având un aspect amuzant. 
  • Sunt sănătoase, pline de legume și se pot consuma în orice perioadă a anului.

Garnituri potrivite

  • murături,
  • sosuri,
  • piureuri,
  • legume gătite la abur.

Chiftele de pui mumificate, bune de te înspăimântă

Dacă vrei să pregătești ceva înfricoșător de delicios pentru masa de Halloween, chiftelele mumificate reprezintă alegerea perfectă!

avatar
  Urmareste  
Notificare pentru
Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international