Ciorbă de pui cu lobodă roșie

Ciorba de pui cu lobodă roșie este hrănitoare și bogată în nutrienți. Se servește caldă, dar este foarte bună și rece cu ceapă verde în zilele mai călduroase. Gustul preparatului te duce cu gândul la mesele de prânz din copilărie.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
90 min.

Ingrediente pentru ciorbă de pui cu lobodă roșie

Din ingredientele folosite în rețetă rezultă 6 - 7 porții de ciorbă. Dacă vrei să prepari masa pentru un număr diferit de persoane, ajustează cantitățile.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 3 pulpe de pui LaProvincia
  • 1 morcov
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 țelină mică
  • ½ ardei gras roş
  • ½ ardei gras verde
  • 1 păstârnac
  • 1 litru de borș
  • 2-3 cartofi medii
  • 3 litri de apă
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingură de orez
  • sare

Cum se prepară ciorba de pui cu lobodă roșie

Ciorbele reprezintă o parte importantă a unui meniu specific românesc și din acest motiv există o varietate de rețete cu diferite ingrediente. Ciorba de pui cu lobodă roșie se gătește primăvara, când se găsește lobodă în magazine și piețe. Ușoară, revigorantă și gustoasă, ciorba de pui cu lobodă roșie se prepară ușor și rapid.

1. Pregătește ingredientele

  • Spală și porționează 3 pulpe de pui LaProvincia.
  • Toacă cubulețe mărunt 1 morcov, 1 legătură ceapă verde, 1 țelină mică, ½ ardei gras roşu, ½ ardei gras verde și 1 păstârnac.
  • Curăță și taie cubulețe 2-3 cartofi medii.

2.  Începe să gătești

  • Pune 3 litri de apă într-o oală adâncă de ciorbă, pune un praf de sare și adaugă pulpele de pui. Ține oala la foc mare până începe să fiarbă.
  • Spumează ciorba de câteva ori sau până când nu se mai formează spumă.
  • Călește toate legumele tocate într-o cratiță cu 2 linguri de ulei timp de 10 minute, adaugă-le în oala de ciorbă și lasă totul să fiarbă pentru 15 minute.
  • Adaugă 1 litru de borș și lasă pe foc mediu până dă din nou în clocot.
  • Gustă și potrivește cu sare.

3. Finalizează ciorba

  • Adaugă 1 lingură de orez, amestecă și mai lasă oala încă 8-10 minute pe foc mediu.
  • Oprește focul și lasă ciorba să se așeze câteva minute.
  • Poftă mare!

Dificultate de preparare

Ciorba de pui cu lobodă roșie se prepară în aproximativ 90 de minute și are un grad de dificultate redus. Ai nevoie de următoarele ustensile:

  • tocător,
  • cuțit,
  • oală pentru ciorbă,
  • tigaie,
  • polonic.

Timp de preparare ciorbă de pui cu lobodă roșie

  • Pregătești ingredientele în 20 minute.
  • Gătești totul în 70 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 90 minute.

Ciorbă de pui cu lobodă roșie: Sfaturi de servire

Pentru a găti această ciorbă poți folosi orice parte a puiului. Va fi la fel de gustoasă, indiferent de tipul de carne folosit: piept, spate sau aripi de pui. Ideală pentru o masă de prânz ușoară, dar totuși sățioasă, ciorba de pui cu lobodă roșie poate fi consumată în 2-3 zile dacă este ținută în frigider.

Garnituri potrivite

  • pâine proaspătă,
  • smântână,
  • ardei iute.

Ciorbă de pui cu lobodă roșie, nutritivă și gustoasă

Cu multe legume și lobodă roșie, acrișoară și aromată, ciorba de pui cu lobodă roșie este prânzul ideal atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. O porție de ciorbă aburindă cu pâine proaspătă crocantă și cu smântână este tot ce îți trebuie într-o zi frumoasă de primăvară.

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x