Slide pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căruia
și fafuriei îi place!
Vezi toate produsele

Ciorbă de pui cu lobodă roșie

Puiul în crustă de verdețuri de primăvară este un preparat ușor, bun de consumat la prânz. Îți recomandăm să îl prepari atunci când ai poftă de ceva diferit față de ce ai mai gătit în ultima perioadă, fiindcă vei rămâne surprins de gustul delicios!

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
40 min.

Ingrediente pentru puiul în crustă de verdețuri de primăvară

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru 2-3 porții. Dacă vrei să gătești o cantitate mai mare, potrivește cantitățile.

Ingrediente

0 0 votes
Nota

Cum se prepară ciorbă de pui cu lobodă roșie

O ciorbă de pui cu lobodă reprezintă o parte importantă a unui meniu specific românesc și din acest motiv există o varietate de rețete cu diferite ingrediente. O ciorbă de pui se gătește primăvara, când se găsește lobodă în magazine și piețe. Ușoară, revigorantă și gustoasă, ciorba de pui cu lobodă roșie se prepară ușor și rapid.

1. Pregătește ingredientele

  • Spală și porționează 3 pulpe de pui LaProvincia.
  • Toacă cubulețe mărunt 1 morcov, 1 legătură ceapă verde, 1 țelină mică, ½ ardei gras roşu, ½ ardei gras verde și 1 păstârnac.
  • Curăță și taie cubulețe 2-3 cartofi medii.

2.  Începe să gătești

  • Pune 3 litri de apă într-o oală adâncă de ciorbă, pune un praf de sare și adaugă pulpele de pui. Ține oala la foc mare până începe să fiarbă.
  • Spumează ciorba de câteva ori sau până când nu se mai formează spumă.
  • Călește toate legumele tocate într-o cratiță cu 2 linguri de ulei timp de 10 minute, adaugă-le în oala de ciorbă și lasă totul să fiarbă pentru 15 minute.
  • Adaugă 1 litru de borș și lasă pe foc mediu până dă din nou în clocot.
  • Gustă și potrivește cu sare.

3. Finalizează ciorba

  • Adaugă 1 lingură de orez, amestecă și mai lasă oala încă 8-10 minute pe foc mediu.
  • Oprește focul și lasă ciorba să se așeze câteva minute.
  • Poftă mare!

Este foarte important să ai în alimentație mese lichide. Acestea te hidratează și îți oferă necesarul de vitamine. Preparate precum supele și ciorbele ajută foarte mult tranzitul, iar pe lângă toate aceste beneficii, mai sunt și extrem de gustoase. Încearcă rețeta și spune-ne cum ți se pare!

Intră pe La Provincia și alege cel mai bun produs pentru familia ta. Poți transforma o ciorbă obișnuită de pui într-un adevărat răsfăț culinar. Comandă acum și începe să prepari o ciorbă de pui cu lobodă roșie

Dificultate de preparare

Puiul în crustă de verdețuri de primăvară este o rețetă intuitivă și se prepară simplu. Chiar dacă nu ai mai încercat rețeta până acum, îți va fi ușor să o pregătești. Ai nevoie de câteva ustensile:
  • 1 bol;
  • 1 cuțit;
  • 1 tavă de cuptor;
  • 1 lingură;
  • 1 tocător;
  • 1 presă manuală pentru usturoi;
  • 1 chopper (opțional).

Timp de preparare pentru puiul în crustă de verdețuri de primăvară

  • Gătești pieptul de pui în 30 minute
  • Pregătești crusta de verdețuri în 10 minute
  • Petreci în bucătărie, în total, 40 minute

Pui în crustă de verdețuri de primăvară: Sfaturi de servire

  • Servește preparatul cald, lângă un sos cremos de smântână sau usturoi.
  • Pentru platingul acestui preparat, poți opta pentru un aranjament minimalist: taie fâșiile de piept de pui scoase din cuptor în batoane lungi și așază lângă ele 2-3 linguri de sos.
  • Poți folosi la această rețetă și alte verdețuri de primăvară pentru a aroma puiul: mărar, leuștean, ștevie etc.
  • Folosește piept de pui feliat șnițel LaProvincia dacă vrei ca bucățile tale de pui să fie tăiate uniform;
  • Poți prepara această rețetă și cu aripioare sau copănele de pui. Gustul puiului variază de la un organ la altul, așa că folosește ce parte a puiului preferi!
  • Pentru a obține o crustă mai crunchy, folosește în plus încă 2 linguri de pesmet.
  • În cazul în care compoziția cu verdețuri nu se leagă, adaugă un ou bătut ca pentru omletă. Amestecă bine și vei obține o compoziție omogenă!

Garnituri potrivite:

  • sos de smântână;
  • sos de usturoi;
  • salată de roșii;
  • salată de varză;
  • castraveți în oțet.

Pui în crustă de verdețuri de primăvară

Încearcă ceva nou pentru masa de prânz! Rețeta pe care ți-am prezentat-o este echilibrată și gătită într-un mod sănătos. Carnea de pui LaProvincia gătită la cuptor este savuroasă, iar crusta de verdețuri îi oferă o aromă irezistibilă. Pregătește rețeta cu pui pentru întreaga familie și bucurați-vă împreună de preparatul delicios! Este o variantă mai sănătoasă a șnițelelor cu făină și ou, așa că o poți prepara și pentru copii. Poftă bună!
Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x