Ciorba de pui cu fasole verde oferă corpului o mulțime de vitamine și minerale și are un gust extrem de bun. O poți prepara pentru prânz sau cină sau chiar o poți lua cu tine la birou pentru un prânz copios.
Această ciorbă din pui cu fasole verde se prepară ușor, rapid și conține o mulțime de vitamine. O poți pregăti în orice sezon. Gustul ei proaspăt va încânta întreaga familie și îi va convinge pe cei mici să consume legumele pe care le dau deoparte de regulă.
Lasă 5-10 minute să fiarbă, apoi scoate din cratiță.
Aruncă apa în care a fiert.
2. Călește legumele
Toacă 2 cepe mărunt, taie în cuburi 1 ardei gras.
Taie în felii sau cuburi, după preferințe, 1 morcov.
Taie ½ conopidă și desprinde buchețelele. Lasă-le să fiarbă într-o oală până când devin moi, după care mărunțește-le în cubulețe.
Pune la încins 1 lingură de ulei și 30 g unt într-o cratiță pentru ciorbă.
Pune legumele (ceapă, ardei, morcov, conopidă) în untul și uleiul încins și călește timp de aproximativ 10 minute sau până când ceapa devine moale și sticloasă.
3. Adaugă pieptul de pui
Într-o altă cratiță, pune apă pentru ciorbă la încălzit.
Taie pieptul de pui în cuburi sau felii, în funcție de preferințe.
Adaugă-l peste legumele călite.
Toarnă apa peste, cât să ajungi la aproximativ 3 sferturi din cratiță.
Lasă să fiarbă 40 minute.
4. Adaugă restul ingredientelor
Curăță 1 kg de fasole verde și taie sau rupe păstăile pe jumătate dacă este cazul.
Adaugă fasolea verde în ciorbă.
Adaugă în oală 150 g mazăre la conservă.
Pune la încălzit 800 g suc de roșii și 500 ml de borș.
Cât timp se încălzesc, taie cuburi 4 cartofi de mărime medie.
Adaugă cartofii, sucul de roșii și borșul peste ciorbă și adaugă 150 g tăiței.
Lasă să fiarbă 15 minute.
5. Ciorba este aproape gata
Condimentează ciorba cu sare și piper după gust.
Toacă 1 legătură de pătrunjel și 1 legătură de leuștean.
Adaugă peste ciorbă și închide focul.
Servește cu ardei iute, smântână și pâine proaspătă.
Simte din nou gustul de ciorbă din pui! Cu siguranță te va duce cu gândul la zilele petrecute la țară! Intră pe La Provincia!
Dificultate de preparare
Ciorba de pui cu fasole verde este ușor de preparat. Ai nevoie doar de câteva ustensile:
tocător de lemn,
cuțit,
3 cratițe,
lingură,
lingură de lemn.
Timp de preparare pentru ciorba de pui cu fasole verde
Prepari ingredientele în 10 minute
Gătești ciorba în 55 minute
Petreci în bucătărie, în total, 65 minute
Ciorbă de pui cu fasole verde: Sfaturi de servire
Timpul de preparare poate să difere în funcție de prospețimea pe care fasolea verde o are. Gustă înainte de a opri focul și vezi dacă trebuie să mai lași la fiert.
Poți adăuga mujdei de usturoi în farfurie.
Garnituri potrivite
Pâine proaspătă
Smântână
Ceapă
Ardei
Ciorba de pui cu fasole verde, bună de o prepari în fiecare săptămână
Această ciorbă se prepară ușor, iar adesea ingredientele necesare se află deja prin cămară sau congelator. Astfel, o poți prepara de fiecare dată când vrei o ciorbă bună, caldă și proaspătă.