Slide pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căruia
și fafuriei îi place!
Vezi toate produsele

Ciorbă din pui cu fasole verde

Puiul în crustă de verdețuri de primăvară este un preparat ușor, bun de consumat la prânz. Îți recomandăm să îl prepari atunci când ai poftă de ceva diferit față de ce ai mai gătit în ultima perioadă, fiindcă vei rămâne surprins de gustul delicios!

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
40 min.

5.00 / 5

Ingrediente pentru puiul în crustă de verdețuri de primăvară

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru 2-3 porții. Dacă vrei să gătești o cantitate mai mare, potrivește cantitățile.

Ingrediente

0 0 votes
Nota

Cum se prepară ciorba din pui cu fasole verde

Această ciorbă din pui cu fasole verde se prepară ușor, rapid și conține o mulțime de vitamine. O poți pregăti în orice sezon. Gustul ei proaspăt va încânta întreaga familie și îi va convinge pe cei mici să consume legumele pe care le dau deoparte de regulă.

1. Începe cu pieptul de pui

  • Spală bine 600 g piept de pui LaProvincia.
  • Pune carnea într-o cratiță la fiert.
  • Lasă 5-10 minute să fiarbă, apoi scoate din cratiță.
  • Aruncă apa în care a fiert.

2. Călește legumele 

  • Toacă 2 cepe mărunt, taie în cuburi 1 ardei gras.
  • Taie în felii sau cuburi, după preferințe, 1 morcov
  • Taie ½ conopidă și desprinde buchețelele. Lasă-le să fiarbă într-o oală până când devin moi, după care mărunțește-le în cubulețe.
  • Pune la încins 1 lingură de ulei și 30 g unt într-o cratiță pentru ciorbă.
  • Pune legumele (ceapă, ardei, morcov, conopidă) în untul și uleiul încins și călește timp de aproximativ 10 minute sau până când ceapa devine moale și sticloasă.

3. Adaugă pieptul de pui

  • Într-o altă cratiță, pune apă pentru ciorbă la încălzit.
  • Taie pieptul de pui în cuburi sau felii, în funcție de preferințe.
  • Adaugă-l peste legumele călite.
  • Toarnă apa peste, cât să ajungi la aproximativ 3 sferturi din cratiță. 
  • Lasă să fiarbă 40 minute.

4. Adaugă restul ingredientelor

  • Curăță 1 kg de fasole verde și taie sau rupe păstăile pe jumătate dacă este cazul. 
  • Adaugă fasolea verde în ciorbă.
  • Adaugă în oală 150 g mazăre la conservă.
  • Pune la încălzit 800 g suc de roșii și 500 ml de borș.
  • Cât timp se încălzesc, taie cuburi 4 cartofi de mărime medie
  • Adaugă cartofii, sucul de roșii și borșul peste ciorbă și adaugă 150 g tăiței.
  • Lasă să fiarbă 15 minute.

5. Ciorba este aproape gata 

  • Condimentează ciorba cu sare și piper după gust. 
  • Toacă 1 legătură de pătrunjel și 1 legătură de leuștean.
  • Adaugă peste ciorbă și închide focul.
  • Servește cu ardei iute, smântână și pâine proaspătă.

Simte din nou gustul de ciorbă din pui! Cu siguranță te va duce cu gândul la zilele petrecute la țară! Intră pe La Provincia!

Dificultate de preparare

Puiul în crustă de verdețuri de primăvară este o rețetă intuitivă și se prepară simplu. Chiar dacă nu ai mai încercat rețeta până acum, îți va fi ușor să o pregătești. Ai nevoie de câteva ustensile:
  • 1 bol;
  • 1 cuțit;
  • 1 tavă de cuptor;
  • 1 lingură;
  • 1 tocător;
  • 1 presă manuală pentru usturoi;
  • 1 chopper (opțional).

Timp de preparare pentru puiul în crustă de verdețuri de primăvară

  • Gătești pieptul de pui în 30 minute
  • Pregătești crusta de verdețuri în 10 minute
  • Petreci în bucătărie, în total, 40 minute

Pui în crustă de verdețuri de primăvară: Sfaturi de servire

  • Servește preparatul cald, lângă un sos cremos de smântână sau usturoi.
  • Pentru platingul acestui preparat, poți opta pentru un aranjament minimalist: taie fâșiile de piept de pui scoase din cuptor în batoane lungi și așază lângă ele 2-3 linguri de sos.
  • Poți folosi la această rețetă și alte verdețuri de primăvară pentru a aroma puiul: mărar, leuștean, ștevie etc.
  • Folosește piept de pui feliat șnițel LaProvincia dacă vrei ca bucățile tale de pui să fie tăiate uniform;
  • Poți prepara această rețetă și cu aripioare sau copănele de pui. Gustul puiului variază de la un organ la altul, așa că folosește ce parte a puiului preferi!
  • Pentru a obține o crustă mai crunchy, folosește în plus încă 2 linguri de pesmet.
  • În cazul în care compoziția cu verdețuri nu se leagă, adaugă un ou bătut ca pentru omletă. Amestecă bine și vei obține o compoziție omogenă!

Garnituri potrivite:

  • sos de smântână;
  • sos de usturoi;
  • salată de roșii;
  • salată de varză;
  • castraveți în oțet.

Pui în crustă de verdețuri de primăvară

Încearcă ceva nou pentru masa de prânz! Rețeta pe care ți-am prezentat-o este echilibrată și gătită într-un mod sănătos. Carnea de pui LaProvincia gătită la cuptor este savuroasă, iar crusta de verdețuri îi oferă o aromă irezistibilă. Pregătește rețeta cu pui pentru întreaga familie și bucurați-vă împreună de preparatul delicios! Este o variantă mai sănătoasă a șnițelelor cu făină și ou, așa că o poți prepara și pentru copii. Poftă bună!
Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x