pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Dovleac copt cremos cu pui

Dovleac copt cremos cu pui… Nu-i așa că îți aduce aminte de copilărie, dar are și o notă modernă? Bine ai venit în bucătăria unde vei găti această rețetă delicioasă.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
50 min.

Ingrediente pentru dovleac copt cremos cu pui

Ingredientele din această rețetă au fost calculate pentru 4 porții. Dacă vrei să gătești mai mult sau mai puțin, poți ajusta cantitățile.

Ingrediente

Cum se prepară dovleac copt cremos cu pui 

Ai mâncat vreodată dovleac copt cremos cu pui ? Este un preparat delicios, bun atât înainte de Halloween, cât și în oricare altă zi de toamnă.

Dovleac copt cremos cu pui bio

1. Pregătește ingredientele

  • Taie 500 grame de dovleac (unul întreg, mediu spre mic) în bucăți pătrate a câte aproximativ 3-5 cm.
  • Taie 6 bucăți mușchiuleț de pui LaProvincia în bucăți de câte circa 3-5 cm.
  • Curăță și taie 500 g conopidă în buchețele. 
  • Taie 2 felii de bacon în bucăți lungi. 
  • Dă pe răzătoare 2 linguri de parmezan.
  • Taie în felii ½ legătură de ceapă verde.
  • Preîncălzește cuptorul.

2. Pregătește totul pentru cuptor

  • Așază dovleacul și conopida într-o tavă de cuptor. 
  • Încălzește într-o cratiță mică 1 cană de smântână slabă, 1 cană de brânză cheddar și 2 lingurițe de muștar pentru 2 minute.
  • Adaugă brânzeturile peste legumele din tavă. 
  • Lasă totul la copt pentru 20 - 25 de minute.

3. Adaugă puiul în rețetă

  • Încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie.
  • Adaugă baconul și rumenește-l pentru 4-5 minute.
  • Transferă baconul într-un castron. Adaugă deasupra ½ cană pesmet și jumătate din cantitatea de ceapă verde. 
  • Condimentează cu sare și piper.

4. Reorganizează cuptorul

  • Încălzește uleiul rămas, adaugă puiul și lasă-l la rumenit pentru 2 minute sau până când devine auriu.
  • Scoate tava din cuptor și adaugă puiul deasupra legumelor. Amestecă.
  • Pune deasupra mixul cu pesmet și lasă totul la copt pentru încă 10 minute.

5. Finisează preparatul

  • Taie 4 felii de salată.
  • Presară cantitatea rămasă de ceapă verde.
  • Folosește feliile de salată ca garnituri în farfurie.

Acest dovleac copt cremos cu pui este cea mai rapidă și delicioasă rețeta pentru zile în care vrei să te bucuri de sănătate și savoare.

Dificultate de preparare

Rețeta de dovleac copt cremos cu pui nu este dificilă. Folosești atât cuptorul, cât și aragazul. Ai nevoie de următoarele ustensile:

  • cuțit, 
  • tocător de lemn,
  • tavă de cuptor,
  • tigaie,
  • lingură,
  • castron.

Timp de preparare al dovleacului copt cremos cu pui

  • Prepari ingredientele în 15 minute;
  • Gătești puiul în 35 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 50 minute.

Dovleac copt cremos cu pui: Sfaturi de servire

  • Îți recomandăm ca tava de cuptor să aibă o capacitate de 8 căni și o adâncime de 4 cm. 
  • Cum știi că preparatul din cuptor este gata? Atât puiul, cât și mixul cu pesmet au devenit aurii. 
  • Poți înlocui smântâna cu cea de gătit. Te sfătuim să consulți eticheta produsului înainte să adaugi aceeași cantitate – poate avea o altă consistență.

Garnituri potrivite

  • Salată proaspătă,
  • Pâine.

Dovleac copt cremos cu pui, bun în zile colorate de toamnă

Ți-am propus această rețetă de dovleac copt cremos cu pui pentru că ne aflăm în perioada toamnei, sezonul acestei minunate legume.

Rețeta este ideală și dacă cei mici sunt topiți după Halloween, și dacă pur și simplu adoră mâncărurile colorate. Când vrei să o încerci?

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase