Dovleac copt cremos cu pui

Dovleac copt cremos cu pui… Nu-i așa că îți aduce aminte de copilărie, dar are și o notă modernă? Bine ai venit în bucătăria unde vei găti această rețetă delicioasă.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
50 min.

Ingrediente pentru dovleac copt cremos cu pui

Ingredientele din această rețetă au fost calculate pentru 4 porții. Dacă vrei să gătești mai mult sau mai puțin, poți ajusta cantitățile.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 500 g dovleac
  • 6 bucăți mușchiuleț de pui LaProvincia
  • 500 g conopidă
  • ½ legătură de ceapă verde
  • 1 cană smântână slabă
  • 1 cană brânză cheddar
  • 2 linguri parmezan
  • 2 felii de bacon
  • 4 felii de salată
  • ½ cană pesmet
  • 2 lingurițe muștar
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • piper

Cum se prepară dovleacul copt cremos cu pui

Ai mâncat vreodată dovleac copt cremos cu pui? Este un preparat delicios, bun atât înainte de Halloween, cât și în oricare altă zi de toamnă.

1. Pregătește ingredientele

  • Taie 500 grame de dovleac (unul întreg, mediu spre mic) în bucăți pătrate a câte aproximativ 3-5 cm.
  • Taie 6 bucăți mușchiuleț de pui LaProvincia în bucăți de câte circa 3-5 cm.
  • Curăță și taie 500 g conopidă în buchețele. 
  • Taie 2 felii de bacon în bucăți lungi. 
  • Dă pe răzătoare 2 linguri de parmezan.
  • Taie în felii ½ legătură de ceapă verde.
  • Preîncălzește cuptorul.

2. Pregătește totul pentru cuptor

  • Așază dovleacul și conopida într-o tavă de cuptor. 
  • Încălzește într-o cratiță mică 1 cană de smântână slabă, 1 cană de brânză cheddar și 2 lingurițe de muștar pentru 2 minute.
  • Adaugă brânzeturile peste legumele din tavă. 
  • Lasă totul la copt pentru 20 – 25 de minute.

3. Adaugă puiul în rețetă

  • Încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie.
  • Adaugă baconul și rumenește-l pentru 4-5 minute.
  • Transferă baconul într-un castron. Adaugă deasupra ½ cană pesmet și jumătate din cantitatea de ceapă verde. 
  • Condimentează cu sare și piper.

4. Reorganizează cuptorul

  • Încălzește uleiul rămas, adaugă puiul și lasă-l la rumenit pentru 2 minute sau până când devine auriu.
  • Scoate tava din cuptor și adaugă puiul deasupra legumelor. Amestecă.
  • Pune deasupra mixul cu pesmet și lasă totul la copt pentru încă 10 minute.

5. Finisează preparatul

  • Taie 4 felii de salată.
  • Presară cantitatea rămasă de ceapă verde.
  • Folosește feliile de salată ca garnituri în farfurie.

Dificultate de preparare

Rețeta de dovleac copt cremos cu pui nu este dificilă. Folosești atât cuptorul, cât și aragazul. Ai nevoie de următoarele ustensile:

  • cuțit, 
  • tocător de lemn,
  • tavă de cuptor,
  • tigaie,
  • lingură,
  • castron.

Timp de preparare al dovleacului copt cremos cu pui

  • Prepari ingredientele în 15 minute;
  • Gătești puiul în 35 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 50 minute.

Dovleac copt cremos cu pui: Sfaturi de servire

  • Îți recomandăm ca tava de cuptor să aibă o capacitate de 8 căni și o adâncime de 4 cm. 
  • Cum știi că preparatul din cuptor este gata? Atât puiul, cât și mixul cu pesmet au devenit aurii. 
  • Poți înlocui smântâna cu cea de gătit. Te sfătuim să consulți eticheta produsului înainte să adaugi aceeași cantitate – poate avea o altă consistență.

Garnituri potrivite

  • Salată proaspătă,
  • Pâine.

Dovleac copt cremos cu pui, bun în zile colorate de toamnă

Ți-am propus această rețetă de dovleac copt cremos cu pui pentru că ne aflăm în perioada toamnei, sezonul acestei minunate legume.

Rețeta este ideală și dacă cei mici sunt topiți după Halloween, și dacă pur și simplu adoră mâncărurile colorate. Când vrei să o încerci?

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de rețete – Istoria puilor și rolul lor în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x