Dovleac umplut cu un pui întreg

Când gătești preparate speciale? În preajma sărbătorilor, fie ele românești sau internaționale. Dovleacul umplut cu un pui întreg este potrivit lunii octombrie, fie că îl pregătiți pentru Halloween sau nu.

Dificultate
Mare
Timp de preparare
180 min.

Ingrediente pentru dovleac umplut cu pui

Ingredientele pentru dovleacul umplut cu un pui întreg au fost calculate pentru 4 porții. Totul este variabil, depinde de dimensiunile puiului și ale dovleacului.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 pui întreg LaProvincia
  • 1 dovleac
  • 1 praz
  • 1 ardei gras roșu
  • 6 căței de usturoi
  • 1 linguriță de amestec de ierburi mediteraneene
  • ½ linguriță de nucșoară
  • ulei
  • 1 cană de supă de pui
  • sare
  • piper

Cum se prepară dovleacul umplut cu pui

Rețeta de dovleac umplut cu un pui întreg se prepară rapid. Nu te așteptai, nu? Odată ce l-ai gătit, astrele spun că vei ține minte rețeta până anul următor.

1. Pregătește ingredientele de bază

  • Spală 1 dovleac pe exterior. 
  • Taie capacul de sus al dovleacului suficient de mult încât să ai loc să bagi acolo 1 pui întreg LaProvincia. Curăță semințele din dovleac.
  • Pregătește puiul legând pulpele inferioare una de cealaltă, astfel carnea va fi mai ușor de scos din dovleac când va fi gătită.

2. Pregătește legumele

  • Taie și curăță 1 ardei gras roșu.
  • Curăță și taie 1 praz pe lung, apoi în felii de dimensiuni mici.
  • Curăță 6 căței de usturoi și taie-i în felii.

3. Pune totul la gătit

  • Condimentează partea exterioară a puiului cu sare și piper, pune ulei într-o tigaie și rumenește carnea pe întreaga suprafață.
  • Odată ce ai scos puiul din tigaie, completează cu ulei și adaugă prazul și ardeiul gras. Lasă totul la prăjit pentru 4 minute.
  • Adaugă 1 linguriță de amestec de ierburi mediteraneene, sare, piper, usturoiul și ½ linguriță de nucșoară.

4. Umple dovleacul

  • Pune puiul în dovleac și adaugă legumele deasupra. 
  • Dacă dovleacul ți s-a părut „uscat” atunci când îl curățai, completează spațiul liber dinăuntru cu 1 cană de supă de pui
  • Acoperă dovleacul cu capacul și îmbracă-l în folie de aluminiu. 
  • Preîncălzește cuptorul.

5. Preparatul, la cuptor

  • Pune dovleacul în tavă și bagă-l la cuptor. Lasă-l la gătit pentru 2 ore și 45 de minute. 
  • Ca să pregătești mâncarea pentru servire, scoate dovleacul din cuptor, elimină supa de pui și apoi scoate carnea. 
  • Curăță puțin din interiorul dovleacului și așază conținutul într-o farfurie adâncă în care vei mai adăuga supă și carne de pui.

Dificultate de preparare

Preparatul poate avea o dificultate mare din cauză că va trebui să bagi un pui într-un dovleac. Dar îl vei pregăti cu succes. Ai nevoie de următoarele ustensile: 

  • cuțit,
  • tocător de lemn,
  • castron,
  • folie de aluminiu,
  • tigaie 100% metalică.

Timp de preparare al dovleacului umplut cu pui

  • Prepari ingredientele în 15 minute.
  • Gătești puiul în 165 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 180 minute.

Dovleac umplut cu pui: Sfaturi de servire

  • Dovleacul pe care îl alegi pentru rețetă trebuie să fie mai mare decât puiul, ca să îl poți pune în interiorul său. 
  • Amestecul de ierburi mediteraneene poate conține rozmarin, pătrunjel, busuioc, cimbrișor, cimbru, măghiran, leuștean și oregano. Unele mixuri pot conține și lavandă. 
  • Semințele de dovleac se pot arunca sau pune la uscat, ca să le poți consuma cu o altă ocazie. 
  • Cum îți dai seama dacă un dovleac este uscat în interior? Prin comparație cu unul proaspăt curățat. Cel din urmă va avea un lichid vizibil pe suprafață, iar celălalt nu. 
  • Pentru a înmuia puțin textura dovleacului, îți recomandăm să ungi cu ulei capacul, înainte să îl introduci în cuptor. 
  • Ți-a rămas carne de pui? Prepară sandvișuri. 
  • Ți-a rămas conținut de dovleac? Pregătește o supă la blender din el.

Garnituri potrivite

  • Măști de Halloween
  • Voie bună

Dovleac umplut cu pui, bun la ceas de seară înfricoșătoare

Rețeta de dovleac umplut cu un pui întreg este potrivită lunii octombrie, atunci când se apropie sărbătoarea Halloween-ului. 

Toamna, dovleacul este în plin sezon, așa că de ce să nu profiți și să îl gătești cu pui de mai multe ori?

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x