pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Dovlecei umpluți cu pui de țară

Amintirea mâncărurilor făcute de bunici rămâne cu tine toată viața. Îți poți bucura sufletul de copil preparând rețete asemănătoare cu preparatele gătite de bunici, adaptându-le la modernitate. Rețeta de dovlecei umpluți cu pui seamănă cu sarmalele tradiționale, însă este adusă în actualitate. Esența se păstrează, însă preparatul este ușor îmbunătățit!

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
75 min.

3.00 / 5

Ingrediente pentru dovlecei umpluți cu pui

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru 6 porții. Dacă vrei să gătești mai puține persoane, ajustează cantitățile.

Ingrediente

Cum se prepară o porție de dovlecei umpluți cu pui de țară

Rețeta de dovlecei umpluți cu pui de țară se prepară respectând regulile de bază ale rețetei tradiționale de sarmale de la bunici, însă folosind ingrediente și unele trucuri moderne de gătit. Prepară și tu dovleceii cu pui ca să îți amintești de copilăria la bunici fiindcă pașii sunt ușor de urmat, iar rezultatul final te va impresiona!

1. Începe cu dovleceii

  • Cei 4-5 dovlecei verzi de 22-25 cm lungime se taie transversal în bucăți de aproximativ 8 cm. 
  • Curăță cu o linguriță interiorul dovleceilor și presară sare. Dacă vrei, poți curăța și coaja dovleceilor.

2. Pregătește compoziția pentru dovlecei umpluți cu pui de țară

  • Încinge 30 g ulei de măsline într-o tigaie încăpătoare și adaugă 150 g ceapă tocată și 2 căței de usturoi tăiați în fâșii fine.
  • După 3-4 minute, adaugă pulpa de la dovleceii pe care tocmai i-ai curățat și călește în continuare până când se evaporă lichidul lăsat în tigaie.
  • După ce ai călit legumele, adaugă 1 linguriță boia dulce, ½ linguriță coriandru, ½ linguriță cimbru, ½ linguriță busuioc, sare și piper după gust și amestecă bine.
  • După ce compoziția s-a mai răcit, adaugă 1 caserolă de carne tocată de pui LaProvincia și 2 linguri de pesmet. Pentru a te asigura că ingredientele se lipesc între ele, adaugă 1 ou amestecat ca pentru omletă.
  • La final, pune 40 g pătrunjel și 20 g mărar tocate mărunt.

Reteta Pui Organic

3. Asamblează dovleceii

  • Spală dovleceii sub un jet de apă pentru a îndepărta sarea și lichidul lăsat și șterge-i apoi cu șervețele de bucătărie.
  • Unele bucăți de dovleac au formă de pahar. Pe aceștia îi poți umple cu ușurință, însă cei din care umplutura cade au nevoie de un capac. Taie 2 roșii mari rondele pentru a folosi fâșiile drept capac sau taie un alt dovleac în rondele mai groase pentru același scop.
  • Îndeasă umplutura în dovlecei și presară carnea cu 1 lingură de pesmet care a rămas.

4. Prepară sosul

  • Pune într-un bol 150 g suc de roșii. Dacă folosești roșii la conservă, înlătură coaja și taie-le cubulețe. Dacă folosești 400 g roșii proaspete, crestează-le pielița și fierbe-le în apă timp de 30 de minute, iar după ce le scoți trece-le printr-un jet de apă rece. După aceea, îndepărtează coaja și toacă-le mărunt.
  • Adaugă 40 ml ulei de măsline, 1 linguriță busuioc și 1 cățel de usturoi zdrobit.

5. E timpul să pui preparatul la cuptor

  • Așază dovleceii în picioare într-o oală încăpătoare și toarnă deasupra sucul de roșii sau roșiile cubulețe;
  • Pune capacul pe oală și las-o la cuptor 45 minute la 190°C.
  • După ce ai scos oala de la cuptor și te-ai asigurat că este fiartă carnea, așază într-o farfurie un dovlecel și o lingură de sos și savurează preparatul!

O porție de dovlecei umpluți cu pui de țară va deveni o experiență. Cumpără pui crescut la sol La Provincia! Alege un stil de viață sănătos.

Dificultate de preparare

Dovleceii umpluți cu pui se pregătesc cu ușurință, mai ales dacă ești deja antrenat în bucătărie. Pentru prepararea acestei rețete ai nevoie de: 

  • 1 tocător;
  • 1 cuțit;
  • 1 tigaie;
  • 1 oală cu capac;
  • 1 bol;
  • 1 linguriță;
  • 1 lingură de lemn pentru amestecat.

Timp de preparare pentru dovlecei umpluți cu pui

  • Prepari compoziția în 15 minute.
  • Asamblezi dovleceii în 10 minute.
  • Te ocupi de sos în 5 minute.
  • Lași la cuptor dovleceii 45 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 75 minute.

Dovlecei umpluți cu pui: Sfaturi de servire

  • Servește dovleceii umpluți cu pui cu smântână deasupra pentru un plus de savoare.
  • Dacă vrei, poți să umpli și câteva roșii cu amestecul de legume și carne fiindcă vei obține un alt gust al compoziției;
  • Dacă îți rămâne umplutură, folosește-o la chiftele sau pune-o la congelator ca să mai gătești o dată acest preparat delicios.

Garnituri potrivite

  • Smântână sau iaurt;
  • Mămăliguță;
  • Ardei iuți proaspeți sau murați;

Dovlecei umpluți cu pui, amintire de la bunici

Deși umplutura de sarmale este ușor diferită, se aseamănă cu rețeta pe care ți-am prezentat-o noi. Bucură-te de gusturi tradiționale aduse în prezent preparând dovleceii umpluți cu pui. Gustul va fi similar cu sarmalele bunicii însă vei resimți nota de modernitate a rețetei. Îmbină gustul copilăriei cu rețetele actuale și gătește această rețetă delicioasă pentru apropiații tăi!

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase