Ficăței de pui la grătar

Ficățeii de pui la grătar la sunt o alternativă pentru rețetele clasice, unde sunt gătiți, de regulă, în tigaie. Sunt perfecți și la un grătar în aer liber pentru a mai diversifica meniul. Se gătesc imediat și se mănâncă și mai repede.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
15 min.

Ingrediente pentru ficăței de pui la grătar

Ingredientele au fost alese pentru două persoane. Poți ajusta cantitatea în funcție de numărul persoanelor invitate la masă. Acest preparat este bun proaspăt.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 500 g ficat de pui LaProvincia
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 căței usturoi
  • ulei măsline
  • busuioc
  • cimbru
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Cum se prepară ficățeii de pui la grătar

Ficățeii de pui sunt delicioși atunci când sunt preparați cu dragoste și atenție. Nu trebuie să lipsească din meniul lunar, fiind bogați în fier. Sunt versatili, așa că îi putem folosi la un număr mare de rețete. Astăzi îți prezentăm un preparat rapid care nu necesită multe ingrediente.

1. Marinează ficățeii

  • Pune 500 g ficăței de pui LaProvincia în 200 ml lapte și bagă-i la frigider timp de 30 de minute.
  • Aruncă laptele, spală ficățeii și folosește șervețele de bucătărie pentru a îndepărta apa în exces.

2. Gătește ficățeii

  • Unge ficățeii cu ulei de măsline și condimentează cu sare, piper și 2 căței de usturoi striviți.
  • Pune ficățeii pe grătarul încins timp de 5-10 minute pe fiecare parte.

3. Adaugă aromă

  • Amestecă 50 g unt cu cimbru și busuioc.
  • Unge ficățeii fierbinți cu untul aromat.
  • Ornează cu frunze de pătrunjel.

Dificultate de preparare

Rețeta este una simplă. Se poate prepara atât acasă, cât și la grătar. Ai nevoie de următoarele ustensile: 

  • castron,
  • presă usturoi,
  • grătar,
  • furculiță grătar,
  • lingură lemn.

Timp de preparare ficăței de pui la grătar 

  • Pregătești ingredientele în 5 minute.
  • Gătești ficățeii în 10 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 15 minute.

Ficăței de pui la grătar: Sfaturi de servire

Dacă îți dorești mai multe condimente, rozmarinul se potrivește la această rețetă.

Poți lăsa ficățeii la marinat timp de 2-3 ore în frigider cu ulei de măsline și condimente.

Nu îi lăsa prea mult pe grătar, pentru că se vor usca, iar gustul o să devină amărui.

Garnituri potrivite

  • salată de vară
  • piure

Ficăței de pui grătar, buni la pădure

Când mergem la grătar alegem pulpe de pui, mici, fripturi și legume. Ficățeii sunt delicioși sub orice formă, inclusiv puși la sfârâit pe grill.

avatar
  Urmareste  
Notificare pentru
Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.