Slide

Mâncare de pui cu spanac

Un preparat rapid și sănătos care merită integrat în meniu măcar o dată pe lună. Se clasează la bunătățile one pot meal pentru că îl poți prepara într-o singură tigaie, astfel economisești mult timp și te bucuri de evitarea spălării vaselor.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
30 min.

Ingrediente pentru mâncare de pui cu spanac

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru patru porții mari. Dacă vrei să gătești doar pentru tine poți să reduci cantitățile până la 150 de grame de pui și 200 de spanac.

Ingrediente

Cum se prepară mâncarea de pui cu spanac

Această rețetă de mâncare de pui cu spanac este gata destul de repede și se prepară cu ușurință și de către cei care sunt începători în ale gătitului. Gustul este minunat, iar ingredientele îți oferă o porție bună de nutrienți. 

1. Pregătește ingredientele 

  • Spală bine 800 g de spanac și lasă-l la scurs. Dacă folosești spanac congelat poți să sari peste acest pas. 
  • Taie în cubulețe 600 g piept de pui LaProvincia.
  • Toacă 1 ceapă și 4 căței de usturoi.
  • Taie în cubulețe 3 roșii coapte.

2. Gătește bunătățile

  • Pune într-o tigaie 1 lingură de ulei de măsline.
  • Pune pieptul de pui tăiat cubulețe în tigaie și rumenește-l bine timp de 15 minute.
  • Pune peste pui, pe rând, ceapa, usturoiul, roșiile și spanacul.
  • Condimentează cu sare și piper.
  • Lasă mâncarea pe foc timp de 10 minute sau până scade și este gătită complet. 

 

 

3. Bucură-te de gust

  • Toacă 1 legătură de mărar și pune peste mâncarea de pui cu spanac.
  • Poftă bună!

Dificultate de preparare

Mâncarea de pui cu spanac se prepară foarte ușor. Ai nevoie doar de câteva ustensile: 

  • tocător de lemn,
  • cuțit,
  • lingură,
  • tigaie.

Timp de preparare pentru mâncarea de pui cu spanac

  • Prepari ingredientele în 5 minute;
  • Gătești mâncarea de pui cu spanac în 25 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 30 minute

Mâncare de pui cu spanac: Sfaturi de servire

  • Înainte să toci roșiile pentru mâncarea de pui cu spanac poți să le cureți de coajă. Pentru a face acest lucru cât mai ușor, pune la fiert o cratiță cu apă și când începe să clocotească opărește roșiile (pune-le în apa fierbinte și scoate-le în cinci secunde).
  • Poți să folosești în preparat 1 legătură de ceapă verde și 1 legătură de usturoi verde.
  • În cazul în care vrei un să adaugi un gust și o textură specială preparatului, adaugă și un cartof dulce tăiat cubulețe. 

Garnituri potrivite

  • Ou poșat,
  • Pâine prăjită.

Mâncare de pui cu spanac, bună și pentru mofturoși

Datorită pieptului de pui și usturoiului, această mâncare are un gust fin și gustos, îndrăgit chiar și de persoanele care refuză de obicei spanacul. Include mâncarea de pui cu spanac în meniul tău de două ori pe lună pentru a beneficia de fier și vitamine.

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x