Mâncare de ștevie cu pui

Mâncarea de ștevie cu pui are o textură ușor cremoasă și un gust acrișor, foarte revigorant pentru papilele tale gustative. Se prepară ușor, nu ai nevoie de multe ingrediente, iar ștevia este disponibilă în această perioadă în piețe și magazine. Se poate folosi ștevie congelată pentru acest fel de mâncare, iar rezultatul este la fel de gustos.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
50 min.

Ingrediente pentru mâncare de ștevie cu pui

Ingredientele din rețetă sunt suficiente pentru 2 porții. Pentru un număr mai mare de porții, ajustează cantitățile în funcție de numărul de persoane pe care îl aștepți la masă. Dacă numărul este mai mare de 4 persoane, folosește o cratiță/tigaie mai mare.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 2 pulpe de pui LaProvincia
  • 4 legături de ştevie
  • 2 cepe medii
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri făină
  • 50 g unt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 200 ml de apă
  • 6-7 linguri de apă rece
  • sare

Cum se prepară mâncarea de ștevie cu pui

Ștevia este o plantă cu foarte multe proprietăți benefice pentru organism, dar nu este foarte des folosită în rețete. Mâncarea de ștevie cu pulpe de pui este ușor de preparat și aduce gusturi și arome noi în farfuria ta.

1. Pregătește ingredientele

  • Curăță și șterge cu un șervețel absorbant 2 pulpe de pui LaProvincia.
  • Curăță și taie mărunt 2 cepe medii.
  • Spală bine 4 legături de ștevie, taie-le cozile mărunt, iar frunzele în fâșii de 2-3 cm pe lățime.
  • Curăță și toacă mărunt sau pisează 4 căței mari de usturoi.

2. Pune totul pe foc 

  • Pune 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie și rumenește pulpele de pui pe ambele părți câte 5-6 minute, apoi scoate-le pe o farfurie.
  • Adaugă 50 g de unt într-o cratiță înaltă și apoi adaugă ceapa tocată mărunt și călește-o pentru 2-3 minute.
  • În cratiță pune pulpele de pui, cozile de ștevie, un praf de sare și 200 ml de apă. Lasă la foc mediu pentru 15-20 de minute sau până se pătrunde foarte bine carnea de pui.
  • Adaugă treptat ștevia tocată pentru că nu va avea loc în cratiță. Ea se va înmuia și volumul ei se va micșora.
  • Pune într-un bol mic 2 linguri de făină și 6-7 linguri de apă rece amestecând continuu. Pune mixul omogen de apă și făină în cratiță și amestecă pentru a evita formarea cocoloașelor.

3. Finalizează preparatul

  • Presară usturoiul pisat sau tocat mărunt și amestecă din nou. Lasă cratița să dea într-un clocot și oprește aragazul.
  • Lasă mâncarea să se liniștească câteva minute. Poftă bună!

Dificultate de preparare

Mâncarea de ștevie cu pulpe de pui se prepară în aproximativ 50 de minute și are un grad de dificultate mediu. Ai nevoie de următoarele ustensile:

  • tocător,
  • cuțit,
  • cratiță înaltă,
  • tigaie,
  • lingură.

Timp de preparare pentru mâncare de ștevie cu pui

  • Pregătești ingredientele în 20 minute.
  • Gătești totul în 30 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 50 minute.

Mâncare de ștevie cu pui: Sfaturi de servire

Preparatul se servește cald cu pâine sau mămăligă și opțional puțină smântână proaspătă. Un prânz acrișor, gustos și proaspăt sau o cină ușoară, mâncarea de ștevie cu pulpe de pui este o alegere ideală, mai ales că ai la dispoziție toate ingredientele la piață.

Garnituri potrivite

  • pâine proaspătă,
  • smântână,
  • orez,
  • mămăliguță.

Mâncare de ștevie cu pui, proaspătă și acrișoară

Odată cu venirea primăverii ai ocazia să încerci gusturi noi sau gusturi de mult uitate. Mâncarea de ștevie cu pui are o prospețime specifică datorită texturii și a gustului dulce-acrișor. Poate fi servită acasă sau la pachet cu o porție de orez.

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x