Cum se prepară ouăle umplute cu piept de pui
Ouăle umplute sunt ușor de preparat. Ai nevoie doar de puțină precizie și răbdare. Iată indicațiile detaliate.
1. Pregătește ingredientele
- Pune la fiert 11 ouă și lasă-le timp de 7 minute, până când gălbenușul se întărește complet. Lasă-le la răcit.
- Taie în bucăți mici 1 piept de pui întreg cu os și piele LaProvincia.
- Pune pieptul de pui la fiert, în apă condimentată cu sare și piper.

2. Pune ouăle la punct
- Decojește cu grijă ouăle, cu tot cu pieliță, dar fără să desprinzi bucăți de albuș.
- Taie ouăle pe lung și scoate gălbenușurile.
- Scoate pielea de pe carne și dă-o prin mașina de tocat. Freacă puiul cu 1 ¼ linguriță unt.
- Taie 3 castraveți murați în bucăți mici și amestecă totul cu puiul. Completează cu sare, piper și nucșoară.
3. Prepară cea de-a doua umplutură
- Amestecă un gălbenuș de ou fiert ras cu un gălbenuș de ou crud, 1 ¼ lingură muștar și puțin ulei, ca să faci maioneza.
- Atunci când compoziția este omogenă, completează cu zeama de la ½ lămâie și amestecă pentru încă un minut.
- Adaugă o lingură de maioneză în compoziția de carne.

4. Finisează lucrarea artistică
- Umple, cu grijă, jumătățile de albuș cu compoziția formată din carne.
- Decorează totul cu maioneză.
- Ține ouăle pentru o oră la rece, înainte să le servești.
Dificultate de preparare
Rețeta de ouă umplute cu piept de pui este ușor și rapid de făcut. Ca ustensile de ajutor, vei avea nevoie de:
- O cratiță mică
- O cratiță mare
- Un cuțit
- Un tocător de lemn
- Mașină de tocat carne.
Timp de preparare al sarmalelor cu pui
- Prepari ingredientele în 25 minute;
- Gătești ouăle umplute cu piept de pui în 20 minute;
- Petreci în bucătărie, în total, 45 minute.
Ouă umplute cu piept de pui: Sfaturi de servire
- Deși sunt mici, ouăle umplute pot fi ornate în fel și chip. Cele mai utile ingrediente pentru decorat sunt castraveții murați, gogoșarii murați și frunzele de pătrunjel.
- Pentru diversitate vizuală, poți pune ouăle în platou pe pat de maioneză. Însă, nu recomandăm consumul în exces al acestui ingredient.
- Ouăle umplute cu piept de pui pot fi mâncate ca aperitiv sau ca degustare.
- Dacă îți dorești, poți adăuga și cașcaval ras sau ciuperci în compoziție.
Garnituri potrivite
- Salată verde
- Alte aperitive.
Ouă umplute cu piept de pui, un deliciu la îndemână
Rețeta de ouă umplute cu piept de pui este ușor de făcut atât de către cei experimentați într-ale gastronomiei, cât și de cei care explorează tainele bucătăriei.
Servește-le invitaților ouă umplute și observă cât de repede dispar de pe platou!