Piept de pui în felii de bacon, umplut cu spanac

Aroma alimentelor pieptului de pui cu bacon și spanac va împrăștia în toată bucătăria un miros irezistibil, făcându-i pe toți membrii familiei să te însoțească cu bucurie la gătit.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
60 min.

Ingrediente pentru pieptul de pui în fâșii de bacon, umplut cu spanac

Ingredientele din această rețetă au fost calculate pentru 2 persoane. Preparatul se poate păstra la frigider, dar nu mai mult de 2 zile.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 400 g piept de pui LaProvincia
  • 50 g bacon felii
  • 100 g spanac proaspăt
  • 80 g mozzarella
  • 2-3 linguri ulei măsline
  • 1 ceapă verde
  • 1 cățel usturoi
  • sare
  • piper

Cum se prepară pieptul de pui în felii de bacon, umplut cu spanac

Dacă te-ai gândit ce fel de mâncare ai putea face, un preparat gustos și hrănitor, acest preparat îți va aduce zâmbetul pe buze.

1. Pregătește puiul și baconul

  • Întinde și bate bine 400 g de piept de pui LaProvincia astfel încât să se obțină o felie subțire.
  • Așază carnea peste 50 g de bacon felii.
  • Condimentează cu sare și piper.

2. Prepară umplutura

  • În 2-3 linguri de ulei de măsline bine încins, călește 1 ceapă verde și 1 cățel de usturoi aproximativ 4 minute.
  • Adaugă 100 g de spanac proaspăt și lasă toată compoziția pe foc încă 4 minute.
  • După ce se gătește bine amestecul, unge carnea cu 80 g de brânză mozzarella.

3. Pune carnea la cuptor

  • Rulează carnea împreună cu feliile de bacon.
  • Prinde carnea cu scobitori, după care pune-o într-un vas termorezistent.
  • Stropește cu 1 lingură de ulei de măsline puiul din tavă, dă tava în cuptor, acoperind-o cu o folie de staniol, la 200°C pentru 45 minute.

Dificultate de preparare

Pieptul de pui cu bacon, umplut cu spanac se prepară repede și se va mânca la fel de repede. Ai nevoie de următoarele ustensile:

  • un bătător pentru a întinde puiul,
  • un tocător de lemn,
  • o tigaie,
  • o lingură de lemn sau normală,
  • un vas termorezistent,
  • folie de staniol.

Timp de preparare piept de pui cu bacon, umplut cu spanac

  • Prepari puiul în 6 minute.
  • Gătești umplutura în 9 minute.
  • Lași puiul la cuptor 45 de minute.

Piept de pui în foi de bacon, umplut cu spanac. Sfaturi de servire

  • În cazul în care dorești ca baconul să fie mai rumenit, după cele 45 de minute, se scoate folia de staniol și se mai lasă rulada de carne încă 15 minute.
  • Pentru a nu influența gustul cărnii, preparatul rămas se lasă la frigider într-o tavă de sticlă, ceramică, inox sau farfurie de plastic.
  • Se poate adăuga pe lângă brânza mozzarella și telemea sau feta, însă într-o cantitate mult mai mică.
  • Pe lângă 100 g de spanac proaspăt, se poate adăuga și 200 g spanac congelat. Astfel va reieși un amestec proaspăt de legume verzi și gusturi aromate.
  • Este important ca înainte să adaugi rulada de carne la cuptor, să o înozi cu un șnur subțire pentru ca în timpul coacerii să nu se desprindă.

Garnituri potrivite

  • Pâine sau lipie
  • Roșii proaspete
  • Cartofi la cuptor

Piept de pui în foi de bacon, umplut cu spanac, bun de mâncat oricând

Pieptul de pui în bacon, umplut cu spanac este un preparat sățios și sănătos. Combinația de carne de pui și bacon se potrivește foarte bine cu legumele verzi. Acest preparat poate fi cu succes savurat și a doua zi, atât rece, cât și reîncălzit. Rulada de carne poate constitui prilejul unei cine liniștite de familie sau bucuria în pauza de la serviciu.

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x