Piept de pui umplut

Rețeta de piept de pui umplut îți pune pe masă un meniu consistent, sănătos și colorat, tocmai bun de savurat de către întreaga familie. Deși necesită precizie în aplicarea pașilor, rețeta este una ușor de aplicat.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
45 min.

Ingrediente pentru pieptul de pui umplut

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru 4 porții. Dacă vrei să gătești doar pentru tine sau pentru 2 persoane, poți înjumătăți cantitatea ingredientelor. Nu uita să păstrezi proporțiile optime.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 pachet piept de pui LaProvincia
  • 6 felii șuncă de Praga
  • 300 g telemea
  • 2 ouă
  • 2 ardei kapia
  • 2 legături de pătrunjel
  • 2 legături de mărar
  • 2 legături de ceapă verde
  • 2 linguri făină
  • 8 linguri ulei
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper

Cum se prepară pieptul de pui umplut

Rețeta de piept de pui umplut este ușor de preparat, iar rezultatul ei arată spectaculos chiar și înainte să îl tai. Iată cât de ușor o pregătești.

1. Pregătește legumele

  • Bate 2 ouă și pune-le deoparte.
  • Dă pe răzătoare 300 g telemea și pune-o deoparte.
  • Toacă mărunt 2 legături de pătrunjel și 2 legături de mărar.
  • Curăță și toacă mărunt 2 legături de ceapă verde și 2 ardei kapia.
  • Călește ceapa verde într-o tigaie cu 2 linguri de ulei, până când devine sticloasă.
  • Completează cu 200 ml de apă și lasă totul la înăbușit pentru 5 minute. Apoi, completează cu ardeiul kapia și lasă amestecul pe foc pentru încă 3-4 minute.  
  • Lasă amestecul la răcit.

2. Pregătește carnea

  • Taie 1 piept de pui LaProvincia în felii, ca pentru șnițele. Ar trebui să îți iasă 6 bucăți mai groase decât un deget.
  • Crestează feliile pe lung, ca să le poți umple.
  • Condimentează cu sare, piper și boia de ardei dulce.

3. Completează preparatul

  • După 15 minute, adaugă oul bătut și telemeaua rasă în amestecul de legume de la pasul 1.
  • Completează cu mărarul și pătrunjelul și adaugă sare și piper, după gust.
  • Întinde câte o felie de șuncă de Praga în interiorul fiecăreia dintre cele 6 bucăți de piept de pui.

4. Gătește rolele

  • Umple cu amestecul pregătit mai sus, înfășoară puiul și prinde carnea cu scobitori.
  • Dă feliile prin 3 linguri de făină și prăjește-le în circa 6 linguri de ulei, până când carnea devine aurie. Între timp, preîncălzește cuptorul.
  • Mută rolele din piept de pui într-o tavă termorezistentă și pune-le în cuptor pentru 15 minute.

Dificultate de preparare

Rețeta de piept de pui umplut este una medie ca dificultate. Însă, vei observa că vei căpăta din ce în ce mai multă dexteritate, de fiecare dată când o pui în practică. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • Lingură
  • Spatulă
  • Tocător de lemn
  • 3 castroane
  • Farfurie întinsă
  • Tigaie
  • Tavă termorezistentă
  • Cuțit
  • Scobitori

Timp de preparare a pieptului de pui umplut

  • Prepari ingredientele în 10 minute;
  • Gătești pieptul de pui umplut în 35 minute;

Petreci în bucătărie, în total, 45 minute.

Piept de pui umplut: Sfaturi de servire

  • Această rețetă poate fi preparată și cu cașcaval, în loc de telemea și legume. Acea variațiune a rețetei poartă și denumirea de Cordon bleu.
  • Dacă vrei să exploatezi aspectul crustei solide, poți să zdrobești 1 pumn de cereale pe bază de mălai și să dai rulourile prin ele, după făină.
  • Șunca pe care o folosești poate fi și presată – de pui, curcan sau porc. Prosciutto crudo, de asemenea, i se potrivește preparatului.
  • După ce lași puiul la răcit pentru circa 15 minute, poți scoate scobitorile sau le poți lăsa pentru meseni.
  • Dacă vrei ca puiul să aibă o aromă bogată, poți alege să îl lași la marinat înainte de preparare.
  • Rețeta de piept de pui umplut poate fi completată și cu bastonașe de morcovi, dovlecei, fasole verde și/sau fire de sparanghel.
  • Opțional, poți condimenta puiul și cu rozmarin.

Garnituri potrivite

  • Cartofi natur
  • Cartofi prăjiți
  • Salată proaspătă
  • Salată de pătrunjel

Piept de pui umplut, bun la orice oră

Poți prepara piept de pui umplut pentru o cină elegantă în familie sau o seară în care tu și cei dragi vizionați filme. Indiferent de opțiunile tale, pieptul de pui se va dovedi un preparat potrivit și delicios.

Dacă mesenii aleg să consume pieptul de pui cu mâna în locul tacâmurilor, poți considera că inițiativa ta în bucătărie este un succes. Poftă bună!

Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.