Slide

Pui cu busuioc în sos de unt și roșii

Puiul cu busuioc în sos de unt și roșii este un preparat ideal pentru un prânz sau o cină în doi alături de câte un pahar de vin sau pentru întreaga familie servit cu paste sau orez fiert. Sosul preparatului este cremos și aromat, iar puiul este fraged și gustos.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
40 min.

Ingrediente pentru pui cu busuioc în sos de unt și roșii

Ingredientele din această rețetă au fost gândite pentru 3 porții. Dacă pregătești masa doar pentru două persoane, folosește doar 300 g piept de pui și adaptează restul ingredientelor.

Ingrediente

Cum se prepară puiul cu busuioc în sos de unt și roșii

În această rețetă găsești tot ce este mai bun din pui într-un sos aromatizat cu unt, roșii și busuioc din plin. Busuiocul este un cunoscut aliment cu proprietăți afrodiziace. Acesta constituie o sursă importantă de calciu, vitamine și minerale, iar pe lângă asta este un puternic afrodiziac natural. Poți prepara rapid o cină pentru tine și partenerul tău cu ocazia unei zile speciale.

1. Pregătește terenul

  • Spală bine 450 g de piept de pui LaProvincia dezosat și fără piele.
  • Bate ușor cu ciocanul de șnițele pieptul de pui pentru a-l frăgezi și asezonează cu sare și piper.
  • Spală și toacă cubulețe 5-6 roșii medii coapte sau 12-15 roșii cherry.
  • Spală 5-6 fire de leuștean.
  • Pisează sau toacă foarte mărunt 3 căței de usturoi.

2. Aprinde focul

  • Pune o tigaie medie pe foc și adaugă 2 linguri de ulei de măsline.
  • Așază pieptul de pui în tigaia încinsă și lasă fiecare bucată câte 2-3 minute pe fiecare parte.
  • Scoate pieptul de pui din tigaie și pune-l într-o farfurie.
  • În tigaia din care ai scos pieptul de pui adaugă roșiile tocate și menține focul la intensitate medie.
  • Amestecă constant timp de 7-8 minute sau până când se formează un sos.
  • Adaugă 100 g unt sărat și cei 3 căței de usturoi pisați.
  • Ține tigaia pe foc până ce se topește untul și amestecă continuu.

3. Asamblează preparatul

  • Pune bucățile de piept de pui în tigaie și acoperă cu sos pentru a se infuza cu arome.
  • Acoperă cu un capac și ține tigaia la foc mediu pentru încă 5-6 minute.
  • Adaugă o mână de busuioc proaspăt înainte de servire și poftă bună.

Dificultate de preparare

Puiul cu busuioc în sos de unt și roșii se prepară în aproximativ 40 de minute și are un grad de dificultate redus. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • tocător,
  • cuțit, 
  • tigaie antiaderentă,
  • farfurie,
  • lingură de lemn.

Timp de preparare pui cu busuioc în sos de unt și roșii

  • Pregătești ingredientele în 15 minute.
  • Gătești totul 25 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 40 minute.

Pui cu busuioc în sos de unt și roșii: Sfaturi de servire

Fie că pregătești masa de prânz pentru toată familia sau o cină romantică pentru jumătatea ta, puiul cu busuioc în sos de unt și roșii este o alegere ideală. Preparatul se servește cald, cu paste fierte sau orez. Busuiocul se adaugă înainte de servire peste puiul cald, pentru a-și elibera aromele. La această rețetă se pot folosi și pulpe de pui.

Garnituri potrivite

  • orez,
  • paste,
  • pâine proaspătă,
  • smântână.

Pui cu cu busuioc în sos de unt și roșii, aromat și festiv

Se prepară fără eforturi mari, iar rezultatul este delicios și plin de savoare. Dacă vrei să pregătești o masă specială cu ocazia unei aniversări, dar nu vrei să te complici sau să dai greș, puiul cu busuioc în sos de unt și roșii este soluția ta delicioasă.

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x