Cauți idei pentru masa de Crăciun? Iată o carte de rețete specială!
Vreau carte de rețete

Pui cu mere şi scorţişoară

Pui cu mere şi scorţişoară - nu-i aşa că sună tentant? Ne pregătim de anotimpul friguros, aşa că mâncarea din farfurie capătă un nou farmec - acela al gustului de iarnă. Surprinde-i pe cei dragi cu o reţetă simplă şi delicioasă!

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
30 min.

Ingrediente pentru puiul cu mere şi scorţişoară

Ingredientele din această reţetă au fost calculate pentru 4 porţii. Dacă doreşti să prepari mai mult sau mai puţin, este nevoie doar să ajustezi cantităţile.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 2 bucăţi piept de pui dezosat LaProvincia
  • ⅓ cană dulceaţă de mere
  • 2 linguri de suc de mere natural
  • 1 lingură de miere
  • 2 linguri muştar Dijon dulce/clasic
  • ½ linguriţă scorţişoară
  • sare
  • piper

Cum se prepară puiul cu mere şi scorţişoară

Ai mâncat vreodată pui cu mere şi scorţişoară? Ştim, te duce cu gândul la magia Crăciunului. Şi tocmai pentru că vorbim despre magie, astăzi te provocăm să o pregăteşti tu în cel mai mic detaliu. Va ieşi un rezultat delicios!

1. Pregăteşte ingredientele

  • Taie 2 bucăţi de piept de pui dezosat LaProvincia în felii.
  • Preîncălzeşte cuptorul.
  • Amestecă 2 linguri de suc de mere natural, ⅓ cană de dulceaţă din mere, 1 lingură de miere, 2 linguri de muştar Dijon, ½ linguriţă de scorţişoară, sare şi piper într-un castron.

2. Pune totul la cuptor

  • Unge o tavă pentru cuptor cu ulei.
  • Unge carnea de pui cu sosul şi apoi pune-o în tavă.
  • Lasă totul la pregătit pentru 20 de minute, întorcând carnea la fiecare 5 minute.
  • Atunci când întorci carnea, unge-o din nou cu sosul.

3. Pregăteşte-te de masă

  • După cele 20 de minute, carnea ar trebui să devină maronie.
  • Scoate carnea din cuptor, las-o să se odihnească pentru câteva minute şi serveşte cina!

Dificultate de preparare

Această reţetă se prepară simplu şi rapid. Ca ustensile, ai nevoie doar de:

  • tocător din lemn,
  • cuţit,
  • tavă de grătar pentru cuptor,
  • castron,
  • lingură din lemn,
  • pensulă pentru gătit.

Timp de preparare al puiului cu mere şi scorţişoară

  • Prepari ingredientele în 10 minute;
  • Gătești puiul cu mere şi scorţişoară în 20 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 30 minute.

Pui cu mere şi scorţişoară: Sfaturi de servire

  • Dacă adori merele, scorţişoara şi preparatele de Crăciun, poţi mări cantitatea de scorţişoară din reţetă cu puţin – nu exagera, însă, scorţişoara este foarte aromată.
  • Vrei să impresionezi prin aşezarea în farfurie? Adaugă un băţ de scorţişoară, coace 2 mere în cuptor şi completează decorul.
  • Nu uita că puiul are nevoie de un foc mediu ca să se pregătească uniform. Căldura din cuptor trebuie să pătrundă în carne.
  • Cum poţi verifica dacă carnea este pregătită? Foloseşte un termometru pentru mâncare. Carnea ar trebui să aibă 74 grade în interior.
  • Timpul în care puiul „se odihneşte” este esenţial, pentru că sosul se redistribuie în exteriorul şi interiorul cărnii.

Garnituri potrivite

  • salată verde,
  • ridichi,
  • pâine.

Pui cu mere şi scorţişoară, bun în serile de iarnă

Cei mici vor adora puiul cu mere şi scorţişoară! Iar pentru cei mari acest preparat este unul nou, surprinzător şi delicios. Spre deosebire de multe mâncăruri cu ingrediente speciale, această reţetă se prepară atât de uşor încât poţi să o pregăteşti în orice zi!

Verifică dacă ai ingredientele în frigider, pregăteşte cuptorul şi hai la masă!

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x