pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Pui cu praz și ciuperci

Acest fel de mâncare este înrudit cu tocănița. Este un preparat ușor de făcut, ingredientele sunt la îndemâna ta iar rezultatul este delicios. Puiul cu praz și ciuperci este un preparat sățios, recomandat pentru prânz sau cină.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
50 min.

5.00 / 5

Ingrediente pentru pui cu praz și ciuperci

Ingredientele de mai jos au fost folosite pentru două porții mari iar cantitățile se pot schimba în funcție de câte persoane aștepți la masă. Vei găsi cu ușurință aceste ingrediente la piață sau în frigiderul tău.

Ingrediente

Cum se prepară puiul cu praz și ciuperci

Mâncarea de pui cu praz și ciuperci este un preparat cunoscut pe care îl poți pregăti pentru prânz sau cină. Gustul și textura acestui fel de mâncare te duce cu gândul la tocănițele făcute de mama în copilărie. Puiul cu praz și ciuperci se servește cald, cu mămăligă sau pâine proaspătă.

1. Pregătește „terenul"

  • Spală și porționează ½ kg de pulpe de pui LaProvincia.
  • Presară carnea cu sare și piper.
  • Spală bine și taie legumele grosier. Toacă 250 g ciuperci felii și 250 g praz rondele.
  • Amestecă 100 ml de lapte cu 1 lingură de făină.

2. Încinge tigaia și apoi...

  • Pune 2 linguri de ulei la încins într-o cratiță. 
  • Pune carnea de pui în cratiță și rumenește-o pe ambele părți.
  • Adaugă 250 g ciuperci tăiate felii.
  • Când ciupercile sunt călite, stinge totul cu 30 ml cognac, adaugă 250 g praz și mai lasă tigaia pe foc 5 minute.

3. Este momentul sosului

  • Toarnă 200 ml supă de pui, 150 g smântână și laptele amestecat cu făina.
  • Fierbe totul pentru 10 minute. Amestecă continuu să nu se lipească compoziția.

4. Acordă atenție la detalii

  • Toacă și adaugă cele 2 fire de tarhon și ½ legătură de pătrunjel.
  • Completează cu sare și piper după gust.

 

 

Dificultate de preparare

Mâncarea de pui cu praz și ciuperci este ușor de gătit, iar timpul necesar este mai mic de o oră. Ustensilele de bucătărie de care ai nevoie sunt:

  • tocător de lemn,
  • cuțit,
  • două farfuri,
  • cratiță medie.

Timp de preparare al puiului cu praz și ciuperci

  • Prepari ingredientele în 10 minute;
  • Gătești în 40 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 50 minute;

Pui cu praz și ciuperci: Sfaturi de servire

  • Preparatul se consumă fierbinte sau cald.
  • Este recomandat pentru masa de prânz sau pentru cină.
  • Poți folosi piept ori aripi de pui în loc de pulpe.
  • Verdețurile sunt opționale. Poți folosi mărar dacă îți place.
  • În funcție de gusturile tale poți mări sau micșora cantitățile. Poți folosi 350 g de praz în loc de 250 g și 150 g de ciuperci în loc de 250 g.
  • Uleiul folosit poate fi și de floarea soarelui, in, rapiță etc.

Garnituri potrivite

  • Mămăligă
  • Pâine proaspătă
  • Orez
  • Cartofi natur

Pui cu praz și ciuperci

Mâncarea de pui cu praz și ciuperci face parte din categoria preparatelor cu gust „de acasă”. Acest fel de mâncare se înrudește cu tocănița din copilărie și nu necesită mai mult de o oră pentru a fi preparată. Pui fraged și sos gros de legume pline de gust.

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase