Pui cu sparanghel și cartofi dulci la tigaie

Puiul cu sparanghel și cartofi dulci la tigaie este un preparat echilibrat și potrivit pentru o dietă sănătoasă. Acest fel de preparat este plin de nutrienți și gust fără a avea un conținut mare de grăsimi. Puiul cu sparanghel și cartofi dulci este aspectuos și poate fi servit la prânz sau cină.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min.

Ingrediente pentru pui cu sparanghel și cartofi dulci la tigaie

Ingredientele din această rețetă au fost gândite pentru 3 porții. Dacă vrei să prepari o cantitate mai mare sau mai mică, îți recomandăm să ajustezi cantitățile.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 500 g piept de pui LaProvincia
  • 1 cartof dulce de mărime medie
  • 250 g de sparanghel
  • 3 căței de usturoi
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 200 ml supă de pui
  • ¼ linguriță de praf de chilli
  • piper
  • sare

Cum se prepară puiul cu sparanghel și cartofi dulci la tigaie

Pe cât de simplu de preparat, pe atât de aspectuos și de gustos este puiul cu sparanghel și cartofi dulci la tigaie. Servit la prânz sau la cină alături de un pahar de vin, acest fel de mâncare va încânta papilele gustative.

1. Pregătește ingredientele principale

  • Taie în cuburi de 2 cm 500 g de piept de pui LaProvincia. 
  • Curăță, spală și toacă 1 cartof dulce de mărime medie în cuburi de 1,5 – 2 cm.
  • Spală și curăță bine 250 g de sparanghel.
  • Curăță și pisează 3 căței medii de usturoi.

2. Începe gătirea preparatului

  • Condimentează cu sare și piper cuburile de piept de pui.
  • Pune o tigaie pe foc și adaugă 1 lingură de ulei de măsline.
  • Adaugă usturoiul pisat și carnea de pui și lasă totul la foc mediu pentru 7-10 minute sau până se rumenește puiul, amestecând constant.
  • Scoate puiul pe o farfurie.
  • Adaugă cartoful dulce tăiat cubulețe și 200 ml de supă de pui în tigaia din care ai scos puiul. Lasă la fiert pentru 7-8 minute.
  • Adaugă sparanghelul și mai lasă tigaia pe foc pentru 4-5 minute.

3. Finalizează preparatul 

  • Pune bucățile de pui peste legume și amestecă.
  • Adaugă ¼ linguriță de praf de chilli.

Dificultate de preparare

Puiul cu sparanghel și cartofi dulci se prepară în 30 de minute și nu necesită tehnici complicate de gătire. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • tocător,
  • cuțit, 
  • presă pentru usturoi,
  • tigaie,
  • farfurie,
  • lingură.

Timp de preparare pui cu sparanghel și cartofi dulci la tigaie

  • Pregătești ingredientele în 10 minute.
  • Gătești totul 15 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 30 minute.

Pui cu sparanghel și cartofi dulci la tigaie: Sfaturi de servire

Dacă nu vrei un preparat picant, scoate din rețetă praful de chilli. Servește preparatul cald la masa de prânz sau la cină alături de un pahar de vin alb. Pieptul de pui poate fi lăsat file-uri pentru un aspect mai plăcut.

Garnituri potrivite

  • salată,
  • sosuri,
  • piure.

Pui cu sparanghel și cartofi dulci la tigaie, savuros și sănătos 

Preparatul perfect pentru cinele speciale, dar și pentru o masă de prânz ușoară. O masă sănătoasă și plină de gust pe care o pregătești în 30 de minute cu 3-4 ingrediente principale și puțină pasiune.

Puiul cu sparanghel și cartofi dulci este plin de nutrienți și vitamine care să te energizeze într-un mod sănătos.

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x