Pui curry

Rețeta de pui curry amestecă măiestria românească cu gustul indian ca să îți creeze un spectacol culinar în culori și arome. Ai nevoie de aproape o oră și câteva ingrediente ca să transformi clasicul piept de pui într-un delicios preparat pe bază de curry.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
45 min.

Ingrediente pentru pui curry

Ingredientele acestei rețete au fost calculate pentru 2 porții. Dacă vrei să prepari puiul curry pentru musafiri, îți recomandăm să ajustezi cantitățile de ingrediente.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 piept de pui LaProvincia
  • 250 g smântână
  • 1 legătură ceapă verde
  • ½ lămâie
  • 250 ml vin alb demisec
  • 1 lingură curry
  • ½ linguriță rozmarin
  • ulei
  • sare

Cum se prepară puiul curry

Rețeta de pui curry aduce farmecul bucătăriei indiene în farfurie în doar câțiva pași. Gustul dulce și ușor înțepător te face să vrei să mănânci mai mult de o porție.

1. Pregătește ingredientele

  • Taie o legătură de ceapă verde.
  • Stoarce zeama de la ½ lămâie.
  • Taie în cubulețe 1 piept de pui LaProvincia.  
  • Stropește bucățile de carne cu zeama de lămâie și puțină sare, amestecă și lasă-le la uscat.

2. Pune totul pe foc

  • Încălzește ulei într-un wok sau o tigaie și lasă carnea la rumenit pe foc mediu.
  • După ce carnea a devenit aurie, completează cu ceapa verde și amestecă încontinuu.
  • Adaugă 250 ml de vin alb demisec și acoperă preparatul cu un capac.
  • În paralel, fierbe 30 ml de apă sau încălzește supă de pui și completează.

3. Completează cu magia indiană

  • Toarnă 1 lingură de curry peste preparat și ½ linguriță de rozmarin.
  • Adaugă încă 50 ml de apă după ce lichidul din wok scade. Lasă totul pe foc pentru 5 minute.
  • Completează cu 250 g smântână, amestecă și stinge focul după 2 minute.
  • Lasă puiul curry sub capac la răcit pentru 5 minute.

Dificultate de preparare

Rețeta de o dificultate mică poate fi preparată chiar dacă nu poți petrece întreg timpul de 45 de minute în bucătărie. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • tocător de lemn
  • cuțit
  • 1 castron mic
  • 1 castron mare
  • wok cu capac
  • storcător de lămâie

Timp de preparare al puiului curry

  • Prepari ingredientele în 10 minute;
  • Gătești puiul curry în 35 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 45 minute.

Pui curry: Sfaturi de servire

  • Pentru această rețetă îți recomandăm să folosești supă de pui în loc de apă, ca să echilibrezi gustul înțepător al curry-ului și să îi îmbogățești aroma.
  • Dacă ai o sensibilitate pentru mirosul de curry, poți păstra praful într-o solniță acoperită, pe care o folosești la rețetă.
  • Îți recomandăm o smântână cu grăsime de 25%, astfel încât să își păstreze aroma fără să îngroașe sosul.
  • Rețeta de pui curry este ideală mai ales toamna, pentru că acest condiment indian întărește sistemul imunitar și îl ”armează” cu vitamina C.
  • Poți prepara această rețetă și dacă ai gătit pui pe sticlă sau rotisat cu o zi înainte și ți-a rămas carne. Chiar poți considera puiul curry ca pe un mod original, aromat și sănătos să gătești puiul ținut peste noapte în frigider. Vorbim despre cel deja gătit.
  • Nu uita că smântâna are nevoie de un foc mic ca să se închege cu sosul, așa că va fi nevoie să îl ajustezi.
  • Puiul cu curry este ușor picant. Dacă ai meseni care nu preferă mâncărurile picante, poți încerca și o altă rețetă gustoasă – ciulamaua de pui.

Garnituri potrivite

  • pilaf,
  • pâine,
  • amestec de legume.
Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.