Cauți idei pentru masa de Crăciun? Iată o carte de rețete specială!
Vreau carte de rețete

Pui întreg cu mere

Rețeta de pui întreg cu mere se prepară pentru o masă festivă. Puiul capătă o culoare aurie de la sosul de mere, iar gustul este spectaculos. Invitații tăi cu siguranță vor avea parte de o surpriză culinară neașteptată, iar gustul dulceag va surprinde într-un mod plăcut.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
100 min.

Ingrediente pentru pui întreg cu mere

Această reţetă a fost gândită pentru 8 porții. Dacă vrei să pregătești această rețetă pentru mai puține persoane, poți să folosești pulpe sau piept de pui, în loc de un pui întreg. Îți recomandăm însă porție dublă. Poți să păstrezi în frigider ce îți rămâne pentru a doua zi, preparatul o să fie la fel de gustos.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 pui întreg LaProvincia
  • 100 g unt
  • 1 kg mere
  • ½ lămâie
  • 1 linguriță miere
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 baton scorțișoară
  • sare
  • piper
  • 1 ceașcă apă

Cum se prepară puiul întreg cu mere

Pui întreg cu mere, un preparat extrem de aromat, perfect pentru ocazii speciale sau pentru masa de Crăciun. Această rețetă va ajunge pe lista preferatelor tale și o vei servi la mesele cu mulți invitați mai des decât te aștepți. Se prepară ușor, iar rezultatul final este irezistibil de gustos.

1. Prepară ingredientele

  • Curăță 1 kilogram de mere de sâmburi.
  • Prepară un sos amestecând 1 linguriță de miere cu zeama de la ½ de lămâie, 1 linguriță de boia, sare, piper <și 100 g unt. 

2. Pregătește puiul

  • Unge bine 1 pui întreg LaProvincia cu sosul făcut anterior.
  • Pune puiul într-o tavă de cuptor și umple-l cu bucăți de mere și 1 baton de scorțișoară.
  • Pune în tavă câteva bucăți de mere, apoi toarnă 1 ceașcă cu apă.

3. Gătește puiul întreg cu mere

  • Pune tava cu puiul și merele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
  • La nevoie, cu ajutorul unei linguri, toarnă sos din tavă peste pui și mere.
  • Gătește puiul timp de 90 de minute sau până când este bine rumenit.

Dificultate de preparare

Această reţetă poate fi preparată cu ușurință. Ai nevoie de următoarele ustensile:

  • tavă pentru cuptor,
  • cuțit,
  • ceașcă,
  • lingură.

Timp de preparare pui întreg cu mere

  • Prepari ingredientele în 10 minute;
  • Gătești puiul în 90 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 100 minute.

Pui întreg cu mere: Sfaturi de servire

  • Preparatul este potrivit pentru luna decembrie.
  • Îl recomandăm pentru mesele în familie.
  • Merele din tavă se servesc ca garnitură.

Garnituri potrivite

  • un pahar de vin,
  • salată verde.

Pui întreg cu mere, bun de pus pe masa de Crăciun

Acest preparat face parte din atmosfera de Crăciun și va umple casa cu un miros irezistibil.

Așezat ca preparat principal, în mijlocul mesei, va atrage cele mai pofticioase mâini, grăbite să ia prima porție.

avatar
  Urmareste  
Notificare pentru
Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international