Pui Marengo

Puiul Marengo începe de la acea rețetă - vedetă cu ingrediente puține, ușor de preparat, gustoasă și colorată. Preparatul este complet și echilibrat datorită ingredientelor care se combină excelent.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
60 min.

Ingrediente pentru pui Marengo

Rețeta de pui Marengo are ingrediente pentru 4 porții potrivite. Dacă ai pofticioși prin preajmă, ajustează ingredientele pentru a avea mai multe porții.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 8 pulpe de pui LaProvincia
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 2-3 roșii tăiate cubulețe
  • 200-250 g ciuperci
  • 170 ml vin alb sec
  • 50 g făină
  • 1 ceapă tocată
  • 2 căței de usturoi pisați
  • sare
  • cimbru
  • piper

Cum se prepară puiul Marengo

Puiul Marengo este preparatul pe care bucătarul împăratului Napoleon, Dundand, l-a gătit după bătălia de la Marengo, din sudul Italiei. Cu alte cuvinte, reprezintă un veritabil meniu regesc!

1. Începe cu puiul

  • Într-o tigaie mai mare pune 2 linguri de ulei de măsline. După câteva secunde, adaugă și 2 linguri de unt
  • Între timp dă cele 8 pulpe de pui LaProvincia prin 50 g făină și pune-le la rumenit în tigaie. 
  • Lasă-le cât 4-5 minute pe fiecare parte, după care scoate-le din tigaie. 
  • Pune în sosul în care s-a rumenit puiul 1 ceapă tocată și 2 căței de usturoi pisați și amestecă totul pentru 5 minute. 

2. Adaugă restul ingredientelor

  • Peste usturoi și ceapă adaugă 170 ml de vin alb sec împreună 2-3 roșii tăiate cubulețe, 2 linguri de pastă de roșii, cimbru și bucățile de pui.
  • Acoperă totul cu un capac și lasă la foc mic timp de 30 de minute. 
  • Adaugă 200-250 g de ciuperci, dar nu uita să amesteci. Mai lasă totul pentru 15 minute și ia tigaia de pe foc.

Dificultate de preparare

Puiul Marengo este un preparat potrivit pentru cei care doresc să își dezvolte abilitățile de gătit. Iată de ce ustensile ai nevoie:

  • o tigaie mare,
  • bol mediu,
  • lingură,
  • cuțit.

Timp de preparare al puiului Marengo

  • Gătești puiul în 15 minute
  • Lași tot preparatul la foc mic 45 de minute
  • Petreci, în total, în bucătărie 60 de minute

Pui Marengo: Sfaturi de servire

  • Opțional, după ce tot preparatul a fost luat de pe foc, poți adăuga 2 linguri de coniac și puțin pătrunjel. Îi va oferi un gust puțin dulceag și plăcut.
  • Preparatul se poate garnisi, de asemenea, cu un ou prăjit pe o felie de pâine prăjită și puțin mărar măcinat. 
  • Dacă dispui de supă de pui, nu ezita să o folosești. La acest preparat se recomandă o cană de supă. 
  • Pentru un sos mult mai gros, îndepărtează capacul pentru ultimele minute de fierbere. Sau pentru a adăuga un gust puțin dulceag și aromat, adaugă un morcov tăiat bucăți mari. 
  • Poți folosi piept de pui fără nicio problemă, în cazul în care nu ai în frigider pulpe de pui superioare, cu condiția să îndepărtezi pielea de pe acesta înainte de a-l găti.

Garnituri potrivite

  • Orez condimentat
  • Cartofi copți sau natur
  • Vin alb sec

Culorile din farfurie

Un preparat cu adevărat împărătesc cu arome și băuturi alese. Această rețetă poate servi drept masă romantică în compania partenerului. Sau poate fi surpriza de duminică seară. 

Mai mult, preparatul poate fi interpretat după gustul inimii tale. Deci, tu alegi! Nu uita să îl savurezi alături de un vin bun, e musai!

avatar
  Urmareste  
Notificare pentru
Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international