pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele
Cauți idei pentru masa de Crăciun? Iată o carte de rețete specială!
Vreau carte de rețete

Pui marinat în bere la cuptor

Puiul marinat în bere la cuptor este un un fel de mâncare pe care îl pregătești foarte ușor și pe care îl poți servi în diverse combinații. Cald, alături de o garnitură de orez cu legume ori cartofi natur sau rece într-o salată fresh a doua zi pentru birou.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
60 min.

4.43 / 5

Ingrediente pentru pui marinat în bere la cuptor

Ingredientele enumerate au fost folosite pentru trei porții mari. Cantitățile se pot schimba, mai ales că acest preparat este unul versatil. El poate fi servit cald la o masă de prânz ori cină sau rece în salate. Cu garnitură, sos sau chiar simplu.

Ingrediente

Cum se prepară puiul marinat în bere la cuptor 

Puiul marinat în bere la cuptor este un pui fraged și aromat. Acest fel de mâncare se poate servi cu diverse garnituri și este o alegere bună pentru masa de prânz sau de seară. Hai să descoperim împreună cât de ușor este de preparat!

1. Marinează puiul

  • Spală și porționează 1 kg de pulpe și/sau aripi de pui LaProvincia.
  • Într-un bol mare amestecă 250 ml bere blondă, 2 linguri de muștar, 5 căței de usturoi, 4 linguri de sos de soia, ½ linguriță sare, 3 linguri de ulei de măsline, ½ linguriță piper.
  • Omogenizează amestecul și așază bucățile de pui în bol.
  • Acoperă bolul cu folie alimentară sau cu un capac și lasă-l în frigider pentru cel puțin 3 ore. Dacă realizezi acest procedeu seara, poți lăsa carnea la marinat pe tot parcursul nopții.

2. Pornește cuptorul! E timpul să gătim.

  • Pornește cuptorul și setează temperatura la 180 C°.
  • Tapetează tava cu hârtie de copt.
  • Scoate puiul din bol și așază-l în tava cuptorului. Nu se folosește sosul în care a fost marinat puiul.
  • Lasă puiul în cuptor 35-40 de minute sau până când devine auriu și crocant.

 

 

Dificultate de preparare

Puiul marinat în bere la cuptor este ușor de gătit din mai multe puncte de vedere. Marinarea nu cere mult efort din partea ta – trebuie doar să amesteci ingredientele, să pui puiul acolo și…  să îl lași pentru câteva ore la frigider! Procesarea termică este făcută de cuptorul tău, tu doar dă-i ceva de făcut. Ai nevoie de următoarele ustensile:

  • tocător de lemn,
  • cuțit,
  • un bol mare,
  • tavă pentru cuptor.

Timp de preparare al puiului în bere la cuptor

  • Prepari marinata în 10 minute;
  • Gătești în 40 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 50 minute;

Pui în bere la cuptor: Sfaturi de servire

  • Puiul se consumă cald alături de o garnitură sau rece în salate.
  • Preparatul este potrivit pentru prânz sau cină.
  • Poți folosi și piept de pui în loc de pulpe/aripi. În acest caz timpul de gătire la cuptor se va micșora.
  • În marinată poți adăuga ierburi aromatice după gustul tău.
  • Lângă puiul în bere poate sta mândru aproape orice sos sau garnitură. De la sosuri din brânzeturi până la tradiționalul mujdei de usturoi.
  • Poți găti puiul în bere la tigaie sau la grill pentru aragaz dacă preferi.
  • Taie puiul în bucăți și aruncă-l în pachetul tău de prânz pentru muncă. Mai pune acolo… ce vrei tu: salată proaspătă, roșii, castraveți, avocado, brânză, ardei gras, nuci etc.

Garnituri potrivite

  • Orez
  • Cartofi natur
  • Cartofi cu usturoi ori ierburi aromatice
  • Piure de cartofi
  • Legume la grătar
  • Salată proaspătă
  • Mămăligă
  • Pâine proaspătă

Pui în bere la cuptor, ideală pentru zilele din timpul săptămânii

Când te gândești la ce vei găti mâine și lista de opțiuni pare să se fi epuizat, pune repede puiul la marinat. Poți sta fără griji, mâine trebuie doar să-l pui la cuptor și masa e gata. Dacă rămâne mâncare în plus poți face un pachet pentru prânzul tău sau al celor dragi ție.

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase