Slide

Pui marocan la cuptor

Inspirat din bucătăria evreiască, puiul marocan are un gust bogat și multe culori. Dacă inițial te vei speria de numărul mare de condimente, după câteva minute o să observi ce ușor se prepară această rețetă specială.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
90 min.

Ingrediente pentru puiul marocan la cuptor

Ingredientele din această rețetă sunt suficiente pentru patru porții. Dacă vrei să gătești mai mult, poți să ajustezi cantitățile. Dar îți recomandăm să nu gătești mai puțin, ca să te poți bucura de gustul bogat.

Ingrediente

Cum se prepară puiul marocan la cuptor

Vrei să gătești ceva spectaculos, dar nu știi ce sau cum? Puiul marocan la cuptor este o simfonie de culori și arome, care se pregătește în mai puțin de două ore. Încearcă-l fără emoții!

1. Pregătește ingredientele

Alege să pregătești ingredientele de dinainte, ca să nu întrerupi pregătirea rețetei pe măsură ce bifezi câte un pas.

  • Taie ½ cană de curmale și ½ cană de piersici uscate în jumătăți.
  • Taie mărunt 2 cepe.
  • Toacă 2 căței de usturoi.
  • Toacă mărunt 1 legătură de pătrunjel.
  • Taie 1 pui întreg LaProvincia în bucăți tocmai bune de pus în friptură – pulpele superioare, ciocănele, piept, etc.

2. Colorează și amestecă

  • Preîncălzește cuptorul la 190 de grade (foc mediu înspre mare).
  • Pune la călit ceapa într-o lingură de ulei de rapiță, împreună cu usturoiul și ½ linguriță de ghimbir tocat.
  • Micșorează flacăra de sub tigaie.
  • Adaugă condimentele: ½ linguriță de scorțișoară, ½ linguriță de piper, 1 linguriță de chimion, 1 linguriță de coriandru, 1 linguriță de turmeric, 1 linguriță de nucșoară, 1 linguriță de boia de ardei dulce, 7 fire de șofran și sare.

3. Mută-ți atenția către proteine

  • Micșorează flacăra și lasă totul în tigaie pentru încă două minute, amestecând în acest timp.
  • Transferă amestecul cu ceapa într-o tavă mare de cuptor.
  • În acest timp, pârlește bucățile de pui în tigaia de pe aragaz pentru câteva minute, până când devin maronii pe ambele părți.
  • Mută puiul în tavă.

4. Fă totul să strălucească

  • Amestecă 150 grame de supă de pui, 2 linguri de miere, ½ băț de scorțișoară, curmalele, piersicile și pătrunjelul.
  • Răstoarnă amestecul peste pui.
  • Acoperă tava cu o folie de aluminiu și las-o în cuptor pentru 45 de minute.
  • După acest timp mărește flacăra, scoate folia de aluminiu, stropește puiul cu sosul din tavă și lasă totul la pregătit pentru încă 20 de minute.
  • La final, puiul ar trebui să fie maroniu deschis.

Dificultate de preparare

Aceasta este o rețetă simplă, ce poate fi savurată de întreaga familie. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • 2 cuțite
  • 2 tocătoare
  • o tigaie
  • o tavă de cuptor
  • folie de aluminiu
  • o lingură.

Timp de preparare pui marocan la cuptor

  • Pregătești ingredientele în 20 minute.
  • Gătești puiul în 70 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 90 minute.

Pui marocan la cuptor: Sfaturi de servire

Puiul marocan pregătit la cuptor se poate servi simplu. Nu ai nevoie de garnituri spectaculoase ori alte preparate, deoarece va fi vedeta mesei. Ansamblul de mirosuri se va simți încă din timp ce îl gătești, așa că pregătește-te pentru momentul când cei dragi nu vor mai avea răbdare.

Garnituri potrivite

  • salată de rucola
  • cartofi natur
  • legume fierte.

Pui marocan la cuptor, bun în familie

Pentru că este inspirat din bucătăria kosher dar își are rădăcinile în gastronomia marocană, acest pui la cuptor conține cantități mici de gluten și nu conține carbohidrați. Așadar, îl poți consuma fără griji chiar dacă ai grijă de siluetă.

Va fi savurat, aplaudat și cerut din nou. Puiul marocan la cuptor va deveni rapid vedeta bucătăriei tale. Bucură-te de gust!

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x