Pui Pad Thai

Puiul Pad Thai poate fi servit la masa de prânz sau cină, se prepară foarte ușor și rapid și este un preparat special pe care trebuie să îl încerci cel puțin o dată. Dacă vrei să ieși puțin din cotidian și să te bucuri de ceva gustos și inedit, Puiul Pad Thai este o alegere ideală.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min.

Ingrediente pentru pui Pad Thai

Ingredientele din această rețetă au fost gândite pentru 2 porții. Dacă vrei să prepari masa pentru mai multe persoane ajustează cantitățile.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 400 g piept de pui LaProvincia
  • 60 ml suc de roșii
  • 3 linguri sos de pește
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriță usturoi pisat
  • 1 linguriță unt de arahide
  • zeama de la o limetă
  • 1 pachet tăiței
  • 2 ouă
  • 1 ceapă albă medie
  • 150 g muguri de fasole
  • 50 g de alune
  • piper
  • sare

Cum se prepară puiul Pad Thai

Puiul Pad Thai este un preparat specific thailandez și conține noodles prăjiți, serviți cu ou, muguri de fasole, arahide și pui. Exotic, gustos și ușor de preparat sunt cuvintele care descriu cel mai bine acest preparat pe care îl vei așeza aburind pe masă într-un timp foarte scurt.

1. Pregătește puiul

  • Taie în cuburi sau fâșii 400 g de piept de pui LaProvincia. 
  • Asezonează-l cu sare și piper după gustul tău.
  • Pune pieptul de pui într-un wok sau într-o tigaie medie spre mare antiaderentă.
  • Gătește puiul pentru 6-8 minute amestecând constant.
  • Scoate bucățile de pui pe o farfurie.

2. Prepară sosul

  • Într-un bol mediu pune 60 ml suc de roșii, 3 linguri sos de pește, 2 linguri zahăr, 1 linguriță usturoi tocat mărunt sau pisat, 1 linguriță unt de arahide, zeama de la o limetă și ¼ linguriță de piper.

3. Gătește tăițeii și leagă preparatul

  • Pune 1 pachet tăițeii la fiert conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • În tigaia din care ai scos puiul, sparge 2 ouă și lasă-le 1 minut la foc.
  • Adaugă 1 ceapă albă tocată mărunt și 150 g muguri de fasole și lasă pe foc pentru încă 1 minut.

4. Finalizează preparatul

  • Adaugă în tigaie puiul și sosul pregătit în bol și omogenizează amestecul.
  • Pune în tigaie și tăițeii și amestecă din nou.
  • Presară 50 g de alune tocate mărunt.

Dificultate de preparare

Puiul Pad Thai se prepară în 30 de minute și are un grad de dificultate scăzut. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • tocător,
  • cuțit, 
  • presă pentru usturoi,
  • tigaie,
  • farfurie,
  • bol,
  • lingură.

Timp de preparare pui Pad Thai

  • Pregătești ingredientele în 10 minute.
  • Gătești totul 20 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 30 minute.

Pui Pad Thai: Sfaturi de servire

Dacă vrei să obții un preparat ușor-picant, adaugă în rețetă un praf de chilli, iar dacă îți dorești un gust asiatic mai puternic modifică cantitatea de sos de pește și adaugă o lingură de sos de soia în sos. Servește preparatul cald la masa de prânz sau la cină.

Garnituri potrivite

  • Orez,
  • Salată proaspătă.

Pui Pad Thai, exotic și aromat 

Preparatul este tradițional thailandez, iar gustul confirmă acest lucru din plin. Faptul că puiul Pad Thai este un preparat exotic nu trebuie să te sperie. Este foarte ușor de preparat, iar ingredientele îți sunt la îndemână.

avatar
  Urmareste  
Notificare pentru
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international