Pui spaniol

Puiul spaniol este centrul atenției noastre pentru că are culoare, gust, necesită puțin efort și recompensează pe măsură. Vei găti acest meniu atât la cinele de ocazie cât și atunci când ai poftă de ceva spectaculos. Ole!

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
45 min.

Ingrediente pentru puiul spaniol

Ingredientele din această rețetă au fost gândite pentru 4 porții. Dacă vrei să prepari o cantitate mai mare sau mai mică din mâncare, îți recomandăm să ajustezi cantitățile.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • ½ piept de pui LaProvincia
  • 100 g salam chorizo
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 400 g roșii pasate
  • 1 lingură suc de roșii
  • 400 g fasole cu bob mare
  • 160 g orez cu bob lung
  • 175 g fasole verde
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 100 ml vin roșu
  • 1 linguriță oregano
  • 1 legătură pătrunjel
  • ½ linguriță fulgi de ardei
  • 1 cană supă de pui
  • piper
  • sare

Cum se prepară puiul spaniol

Rețeta noastră de pui spaniol are ceva din dansurile latine: pasiunea pe care o pui în gătit și bogăția gustului. Rezultatul? O să te surprindă.

1. Pregătește ingredientele

  • Taie felii ½ piept de pui LaProvincia
  • Feliază 100 g de salam chorizo
  • Taie în cubulețe 1 dovlecel de vară, 1 ceapă și 1 ardei gras.
  • Alege, spală și usucă 400 g fasole cu bob mare
  • Toată 1 legătură de pătrunjel
  • Lasă totul deoparte.

2. Pregătește focul

  • Încălzește 1 lingură de ulei de măsline într-o cratiță mare. 
  • Condimentează puiul cu piper și adaugă-l în cratiță. Prăjește pentru 2 minute. 
  • Scoate puiul de pe foc și adaugă ceapa, dovlecelul și salamul chorizo. Lasă-le pe toate pe foc pentru alte 3 minute, timp în care amestecă încontinuu.

3. Adaugă și mai mult gust

  • Pune în cratiță 100 ml vin roșu, 400 g roșii pasate, 1 lingură de suc de roșii, 1 linguriță de oregano, ½ linguriță de fulgi de ardei și 1 cană de supă de pui
  • Completează cu sare și piper și lasă ingredientele să fiarbă. 
  • Adaugă din nou puiul pentru 9 minute și lasă-l pe foc până când sosul se îngroașă.

4. Finalizează preparatul

  • Umple o altă cratiță cu apă și las-o să fiarbă. Odată ce a început să dea în clocot, adaugă 160 g orez cu bob lung și gătește-l pentru 12 minute. 
  • În același fel gătește și 175 g fasole verde pentru 6 minute. 
  • Strecoară orezul și fasolea verde.
  • Stinge focul de la cratiță, adaugă pătrunjelul și servește carnea alături de orez și fasole verde.

 

Dificultate de preparare

Nici ușor, dar nici dificil de preparat. Rețeta de pui spaniol necesită puțin mai mult efort decât o mâncare simplă, dar nu conține secrete nespuse ori manevre complicate. Ca ustensile ai nevoie de:

  • cratiță mare,
  • cratiță medie,
  • cuțit,
  • 7 castroane,
  • lingură de lemn.

Timp de preparare al puiului spaniol

  • Pregătești ingredientele în 15 minute.
  • Gătești puiul în 30 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 45 minute.

Pui spaniol: Sfaturi de servire

Pentru o aromă echlibrată, fulgii de ardei și oregano din rețetă sunt uscate. Aceste două condimente au un gust mai intens în această formă.

Garnituri potrivite

  • Pâine
  • Salată de vară

Pui spaniol, bun în vacanță

Rețeta de pui spaniol nu este una pe care să o pregătești în 2 minute și apoi să primești o mâncare proporțională cu efortul depus. Nici nu îți cere cursuri de gastronomie pentru reușită. Puiul spaniol este un deliciu în formă completă de care te vei bucura mai ales în zilele de vacanță. 

Pregătește o cină cu pui spaniol și apoi bucură-te de culoare, aroma intensă și gustul complet!

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x