Aroma puiului Tandoori este redată de amestecul de condimente specifice bucătăriei indiene. Prepararea rețetei te va purta pe meleaguri noi și vei descoperi interesanta și gustoasa bucătărie indiană.
Adus din bucătăria indiană, acest preparat este un deliciu oriunde în lume, fiind recunoscut pentru aroma sa condimentată și amestecul excelent de ingrediente.
1. Pregătirea de dinainte
Spală bine 4-6 copănele de pui LaProvincia și usucă-le bine cu un prosop de bucătărie.
Fă 2-3 tăieturi de 1 cm adâncime pe fiecare copănel de-a lungul osului.
2. Compune marinata
Într-un castron mai mic pune pe rând sucul de la 1 lămâie, boia de ardei iute și puțină sare.
Unge bine copănelele de pui, punând sos inclusiv în tăieturile făcute cu sosul rezultat.
Într-un alt castron, adaugă în ordine: 400g iaurt, 1 lingură de ghimbir ras, 1 lingură de boia de ardei iute, 1 lingură de piper măcinat, ½ linguriță de garam masala, 4 căței de usturoi pisați, ½ linguriță de turmeric, 1 linguriță de chimion, 1 linguriță de coriandru măcinat, sucul de la cealaltă lămâie și un praf de sare.
3. Pune pulpele pe grătar
După cele 40 de minute, îndepărtează marinata.
Pune copănelele pe grill și lasă-le pentru 30-35 de minute, până se rumenesc bine.
Dificultate de preparare
Rețeta de pui Tandoori nu este dificil de preparat ci, mai degrabă, interesant. Iată de ce ustensile ai nevoie:
2 boluri,
cuțit,
tigaie cu grill.
Timp de preparare
Prepari marinada în 15 minute
Gătești pulpele de pui în 35 minute
Petreci în bucătărie, în total, 50 minute
Pui Tandoori: Sfaturi de servire
Dacă vrei ca marinada să se intre bine în carnea de pui, pune puiul 30-40 de minute la frigider înainte să îl pui la cuptor sau pe grătar.
Pentru a obține frăgezimea puiului, acesta se lasă la marinat la frigider între 4 și 12 ore.
În mod tradițional, puiul Tandoori se face într-un cuptor de lut, însă în prezent acesta este făcut deseori pe grill, gustul fiind aproape același.
În cazul în care nu ai boia de ardei iute în casă, colorantul alimentar poate reprezenta o soluție de moment.
Garnituri potrivite
Orez condimentat
Cartofi natur sau la cuptor
Pâine prăjită
Linte sau fasole albă
Puiul indian îți va parfuma bucătăria prin condimente aromate și colorate. Prepararea sa este un prilej să îți inviți prietenii sau familia să vadă minunăția ce urmează să fie pusă pe masă. Deci, ce mai așteptăm? Hai la masă!