Pui Tandoori

Aroma puiului Tandoori este redată de amestecul de condimente specifice bucătăriei indiene. Prepararea rețetei te va purta pe meleaguri noi și vei descoperi interesanta și gustoasa bucătărie indiană.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
50 min.

Ingrediente pentru pui Tandoori

Ingredientele acestei rețete au fost calculate pentru 4 porții.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 4-6 copănele de pui LaProvincia
  • 400 g iaurt
  • 2 linguri boia ardei iute
  • sucul de la o lămâie
  • 1 lingură de ghimbir ras
  • 4 căței de usturoi
  • ½ linguriță de turmeric
  • ½ linguriță de garam masala
  • 1 linguriță chimion
  • 1 linguriță coriandru măcinat
  • 1 linguriță piper măcinat
  • sare
  • 1 lingură ulei de floarea soarelui

Cum se prepară puiul Tandoori 

Adus din bucătăria indiană, acest preparat este un deliciu oriunde în lume, fiind recunoscut pentru aroma sa condimentată și amestecul excelent de ingrediente.

1. Pregătirea de dinainte 

  • Spală bine 4-6 copănele de pui LaProvincia și usucă-le bine cu un prosop de bucătărie. 
  • Fă 2-3 tăieturi de 1 cm adâncime pe fiecare copănel de-a lungul osului.

2. Compune marinata

  • Într-un castron mai mic pune pe rând sucul de la 1 lămâie, boia de ardei iute și puțină sare
  • Unge bine copănelele de pui, punând sos inclusiv în tăieturile făcute cu sosul rezultat. 
  • Într-un alt castron, adaugă în ordine: 400g iaurt, 1 lingură de ghimbir ras, 1 lingură de boia de ardei iute, 1 lingură de piper măcinat, ½  linguriță de garam masala, 4 căței de usturoi pisați, ½ linguriță de turmeric, 1 linguriță de chimion, 1 linguriță de coriandru măcinat, sucul de la cealaltă lămâie și un praf de sare.

3. Pune pulpele pe grătar

  • După cele 40 de minute, îndepărtează marinata.
  • Pune copănelele pe grill și lasă-le pentru 30-35 de minute, până se rumenesc bine.

Dificultate de preparare

Rețeta de pui Tandoori nu este dificil de preparat ci, mai degrabă, interesant. Iată de ce ustensile ai nevoie: 

  • 2 boluri,
  • cuțit,
  • tigaie cu grill.

Timp de preparare 

  • Prepari marinada în 15 minute
  • Gătești pulpele de pui în 35 minute
  • Petreci în bucătărie, în total, 50 minute

Pui Tandoori: Sfaturi de servire

  • Dacă vrei ca marinada să se intre bine în carnea de pui, pune puiul 30-40 de minute la frigider înainte să îl pui la cuptor sau pe grătar. 
  • Pentru a obține frăgezimea puiului, acesta se lasă la marinat la frigider între 4 și 12 ore. 
  • În mod tradițional, puiul Tandoori se face într-un cuptor de lut, însă în prezent acesta este făcut deseori pe grill, gustul fiind aproape același.
  • În cazul în care nu ai boia de ardei iute în casă, colorantul alimentar poate reprezenta o soluție de moment.

Garnituri potrivite

  • Orez condimentat
  • Cartofi natur sau la cuptor
  • Pâine prăjită
  • Linte sau fasole albă

Puiul indian îți va parfuma bucătăria prin condimente aromate și colorate. Prepararea sa este un prilej să îți inviți prietenii sau familia să vadă minunăția ce urmează să fie pusă pe masă. Deci, ce mai așteptăm? Hai la masă!

avatar
  Urmareste  
Notificare pentru
Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international