Pulpe de pui dezosate la cuptor

Rețeta de pulpe de pui dezosate la cuptor îți aduce gust, culoare și proteine în farfurie. Combinația dintre măsline, condimente și carnea de pui este un deliciu atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
130 min.

Ingrediente pentru pulpe de pui dezosate la cuptor

Ingredientele acestei rețete au fost calculate pentru patru porții. Poți ajusta cantitățile dacă dorești să gătești mai mult, însă îți recomandăm să folosești o tavă încăpătoare, astfel încât fripturile să nu se atingă între ele.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 pachet copănele de pui LaProvincia dezosate
  • 200 g măsline
  • 30 g ulei
  • cimbru
  • rozmarin
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper

Cum se prepară pulpele de pui dezosate la cuptor

Rețeta de pulpe de pui dezosate la cuptor este ușor de pus în practică și greu de uitat. Îți vei aminti de ea de fiecare dată când vei căuta un gust bogat de carne de pui, cu o garnitură bună de lins pe degete.

1. Pregătește ingredientele

  • Dezosează conținutul a 1 pachet de copănele de pui LaProvincia și lasă la scurs.
  • Toacă 1 legătură de pătrunjel.
  • Amestecă pătrunjelul cu sare, piper, cimbru, rozmarin și boia de ardei dulce.

2. Pune carnea la adunat arome

  • Trece fiecare bucată de carne prin amestecul de condimente și pune-o într-un bol.
  • Toarnă condimentele rămase deasupra și amestecă ușor.
  • Acoperă carnea și las-o la frigider pentru o oră.

3. Pregătește carnea de copt

  • Unge o tavă de cuptor cu 30 g ulei.
  • Transferă carnea într-o tavă de cuptor și completează cu condimentele folosite mai sus.
  • Adaugă ¾ cană de apă.
  • Lasă totul în cuptor pentru 30 de minute.

4. Completează cu măslinele

  • Strecoară 200 g măsline și pune-le peste carnea din cuptor.
  • Pune din nou tava în cuptor și acoperă cu folie pentru gătit.
  • Lasă preparatul în cuptor pentru alte 30 minute.  

Dificultate de preparare

Deși pare că îți răpește ceva timp, rețeta e una ușoară pentru care petreci, de fapt, câteva minute preparând ingrediente. În rest, se gătește în cuptor. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • tavă de cuptor termorezistentă,
  • cuțit,
  • tocător din lemn,
  • castron,
  • capac,
  • cană,
  • folie pentru gătit.

Timp de preparare a pulpelor de pui dezosate la cuptor

  • Prepari ingredientele în 70 minute;
  • Gătești pulpele de pui dezosate la cuptor în 60 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 130 minute.

Pulpe de pui dezosate la cuptor: Sfaturi de servire

  • Pentru un plus de gust, poți adăuga o foaie de dafin și câțiva căței de usturoi în sos, atunci când îndepărtezi folia.
  • Îți recomandăm măslinele negre, deoarece au un gust neutru și nu ”acaparează” preparatul precum cele verzi sau kalamata.
  • Rețeta se poate adapta și pentru piept de pui, pulpe cu os (va trebui să ajustezi timpul, pentru că osul conduce căldura și se vor pregăti mai repede) sau chiar un pui întreg.
  • Sosul conține grăsimea scursă din pui. Îl poți folosi împreună cu friptura, garnitura sau îl poți da deoparte.
  • Poți să adaugi și roșii cherry în sos. Dacă vrei ca aroma să rămână întipărită pe papilele gustative ale mesenilor, poți folosi crenguțe proaspete de rozmarin, în locul celor uscate.

Garnituri potrivite

  • Piure de cartofi
  • Piure de legume
  • Orez
  • Salată verde
  • Salată de varză murată
  • Măsline

Pulpe de pui dezosate la cuptor, bune de cină

Pulpele de pui dezosate la cuptor sunt delicioase, consistente și aromate. Le poți prepara în timp ce te ocupi de alte activități prin casă.

Vrei să îți aduni apropiații la o cină gustoasă? Îți recomandăm rețeta de pulpe de pui dezosate la cuptor.

Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.