Slide pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căruia
și fafuriei îi place!
Vezi toate produsele

Salată cu piept de pui la grătar și avocado

Puiul în crustă de verdețuri de primăvară este un preparat ușor, bun de consumat la prânz. Îți recomandăm să îl prepari atunci când ai poftă de ceva diferit față de ce ai mai gătit în ultima perioadă, fiindcă vei rămâne surprins de gustul delicios!

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
40 min.

5.00 / 5

Ingrediente pentru puiul în crustă de verdețuri de primăvară

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru 2-3 porții. Dacă vrei să gătești o cantitate mai mare, potrivește cantitățile.

Ingrediente

0 0 votes
Nota

Cum se prepară salata cu piept de pui la grătar și avocado

Această rețetă îți prezintă salata cu piept de pui la grătar într-o perspectivă nouă, modernă, delicioasă. O prepari în mai puțin de oră.  pui organic

1. Pregătește pieptul de pui pentru grătar  

  • Feliază 2 bucăți de piept de pui LaProvincia, dezosat și fără piele.
  • Toacă 1 cățel de usturoi.
  • Lasă puiul la marinat, pentru circa 2 ore, într-o lingură de ulei de măsline, ½ linguriță de oregano uscat, usturoiul tocat, sare și piper.

pui organic

2. Pune puiul pe grătar

  • Scoate pieptul de pui din marinadă și șterge-l cu un prosop de bucătărie.
  • Pune bucățile de carne pe grătar și lasă-le la pregătit pentru 5 minute, pe fiecare parte.
  • Lasă carnea la răcit pentru 5 minute.  

pui organic

3. Pregătește dressing-ul salatei

  • Pune ¼ cană de ulei de măsline într-un bol.
  • Adaugă 2 linguri de oțet de mere.
  • Stoarce ½ lămâie și completează cu sucul rezultat.
  • Adaugă ½ linguriță de muștar și ½ linguriță de oregano uscat.
  • Pune sare și piper.
  • Amestecă totul pentru 2-3 minute.   

pui organic

4. Finalizează salata cu piept de pui 

  • Taie o jumătate de salată și pune-o într-un bol mare.
  • Curăță și taie 1 avocado în cuburi.
  • Taie 4 castraveți felii și 1 cană de roșii cherry în jumătăți.
  • Adaugă ½ conservă de porumb dulce.
  • Taie ½ ceapă roșie julien și completează.
  • Adaugă și ¼ cană de brânză feta tăiată cubulețe și ¼ cană de măsline Kalamata.  
  • Amestecă bine toate ingredientele și completează cu dressing-ul.
  • Amestecă din nou și servește salata cu pui.

 

Dificultate de preparare

Puiul în crustă de verdețuri de primăvară este o rețetă intuitivă și se prepară simplu. Chiar dacă nu ai mai încercat rețeta până acum, îți va fi ușor să o pregătești. Ai nevoie de câteva ustensile:
  • 1 bol;
  • 1 cuțit;
  • 1 tavă de cuptor;
  • 1 lingură;
  • 1 tocător;
  • 1 presă manuală pentru usturoi;
  • 1 chopper (opțional).

Timp de preparare pentru puiul în crustă de verdețuri de primăvară

  • Gătești pieptul de pui în 30 minute
  • Pregătești crusta de verdețuri în 10 minute
  • Petreci în bucătărie, în total, 40 minute

Pui în crustă de verdețuri de primăvară: Sfaturi de servire

  • Servește preparatul cald, lângă un sos cremos de smântână sau usturoi.
  • Pentru platingul acestui preparat, poți opta pentru un aranjament minimalist: taie fâșiile de piept de pui scoase din cuptor în batoane lungi și așază lângă ele 2-3 linguri de sos.
  • Poți folosi la această rețetă și alte verdețuri de primăvară pentru a aroma puiul: mărar, leuștean, ștevie etc.
  • Folosește piept de pui feliat șnițel LaProvincia dacă vrei ca bucățile tale de pui să fie tăiate uniform;
  • Poți prepara această rețetă și cu aripioare sau copănele de pui. Gustul puiului variază de la un organ la altul, așa că folosește ce parte a puiului preferi!
  • Pentru a obține o crustă mai crunchy, folosește în plus încă 2 linguri de pesmet.
  • În cazul în care compoziția cu verdețuri nu se leagă, adaugă un ou bătut ca pentru omletă. Amestecă bine și vei obține o compoziție omogenă!

Garnituri potrivite:

  • sos de smântână;
  • sos de usturoi;
  • salată de roșii;
  • salată de varză;
  • castraveți în oțet.

Pui în crustă de verdețuri de primăvară

Încearcă ceva nou pentru masa de prânz! Rețeta pe care ți-am prezentat-o este echilibrată și gătită într-un mod sănătos. Carnea de pui LaProvincia gătită la cuptor este savuroasă, iar crusta de verdețuri îi oferă o aromă irezistibilă. Pregătește rețeta cu pui pentru întreaga familie și bucurați-vă împreună de preparatul delicios! Este o variantă mai sănătoasă a șnițelelor cu făină și ou, așa că o poți prepara și pentru copii. Poftă bună!
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție