Salată din piept de pui cu sos de portocală

O salată ușoară, perfectă pentru prânzul la birou. În zilele de vară călduroase e greu să alegi un prânz consistent, dar totuși fresh. Această salată se prepară rapid și îți oferă toți nutrienții de care ai nevoie.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
40 min.

Ingrediente pentru salata din piept de pui cu sos de portocală

Ingredientele pentru salata de pui cu sos de portocală au fost calculate pentru două persoane. Dacă ai mai mulți musafiri la masă sau dacă îți dorești să ai o porție și pentru a doua zi la birou, poți ajusta cantitățile.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 500 g piept de pui LaProvincia
  • pâine
  • 3 roșii medii
  • 1 salată verde
  • 100 g parmezan
  • 2 căței usturoi
  • jumătate de lămâie
  • 1 portocală
  • ulei de măsline
  • busuioc
  • oregano
  • piper
  • sare

Cum se prepară salata din piept de pui cu sos de portocală

Această rețetă se prepară fără efort și este tocmai bună când mercurul începe să urce în termometru. Vara, toată lumea alege mâncarea ușoară, care conține cât mai multe legume și fructe.

1. Marinează pieptul de pui

  • Spală bine 1 piept de pui LaProvincia.
  • Taie carnea cubulețe.
  • Prepară un sos cu ulei de măsline, sare, piper, busuioc și oregano
  • Pune pieptul de pui într-un castron.
  • Adaugă sosul și amestecă bine.
  • Lasă pieptul de pui la marinat în frigider cât timp pregătești restul ingredientelor.

2.  Pregătește crutoanele

  • Taie în cubulețe câteva felii de la 1 pâine și zdrobește 2 căței de usturoi
  • Amestecă puțin ulei de măsline cu usturoiul zdrobit și unge bucățile de pâine. 
  • Aruncă-le în tigaie și coace-le la foc mediu până când se rumenesc. 
  • Mișcă tigaia cât mai des ca să nu se lipească crutoanele.

3. Gătește puiul

  • Pune pieptul de pui într-o tavă.
  • Lasă-l la cuptor, la 180 grade timp de 30 de minute sau până când devine auriu.

4. Prepară sosul

  • Spală bine 1 portocală și 1 lămâie.
  • Amestecă sucul de la o portocală cu cel de la o jumătate de lămâie, o lingură de ulei de măsline și condimentele (sare, piper, busuioc) până când sosul devine omogen.

5. Asamblează salata

  • Rupe frunzele de la 1 salată verde, după ce le-ai curățat.
  • Peste salată adaugă pieptul de pui.
  • Taie 3 roșii felii și pune-le peste pui.
  • Adaugă crutoanele.
  • Toarnă sosul peste salată.
  • Adaugă 100 g de parmezan în felii tăiate fin.

Dificultate de preparare:

Salata se prepară ușor și rapid. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • tavă,
  • cuțit,
  • lingură,
  • tocător,
  • castron,
  • o farfurie pentru salată.

Timp de preparare salată din piept de pui cu sos de portocală

  • Gătești puiul timp de 30 minute.
  • Pregătești restul ingredientelor în 10 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 40 minute.

Salată din piept de pui cu sos de portocale: Sfaturi de servire

  • Dacă nu mănânci salata imediat, îți recomandăm să amesteci ingredientele chiar înainte de servire.
  • Pentru un plus de gust poți adăuga un ardei roșu tăiat felii.

Garnituri potrivite

  • Salata este consistentă, nu are nevoie de garnitură.
  • Un pahar cu o limonada rece se potrivește perfect lângă acest fel de mâncare.

Salata din piept de pui cu sos de portocale, bună la birou.

Un prânz rapid care poate fi pregătit chiar în bucătăria de la birou. 

Poți să îți aduci de acasă carnea deja gătită, iar restul ingredientelor le poți cumpăra de la magazin. O să obții o masă hrănitoare în maxim 10 minute.

 

avatar
  Urmareste  
Notificare pentru
Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.