Slide pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căruia
și fafuriei îi place!
Vezi toate produsele

Sărmăluțe de pui în foi de viță cu smântână

Puiul în crustă de verdețuri de primăvară este un preparat ușor, bun de consumat la prânz. Îți recomandăm să îl prepari atunci când ai poftă de ceva diferit față de ce ai mai gătit în ultima perioadă, fiindcă vei rămâne surprins de gustul delicios!

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
40 min.

Ingrediente pentru puiul în crustă de verdețuri de primăvară

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru 2-3 porții. Dacă vrei să gătești o cantitate mai mare, potrivește cantitățile.

Ingrediente

0 0 votes
Nota

Cum se prepară sărmăluțele de pui în foi de viță cu smântână

Sărmăluțele sunt iubite și nelipsite de pe mesele românilor în zilele obișnuite dar mai ales în perioada sărbătorilor. Precum o semnătură personală, fiecare persoană are o rețetă de sarmale învățată de la părinți sau de la bunici.

Sărmăluțele de pui în foi de viță cu smântână sunt un deliciu pe care oaspeții îl vor aprecia pe masa de Crăciun anul acesta.

1. Prepară umplutura

  • Toacă la mașina de tocat carne 750 g de carne de pui LaProvincia. Poate fi piept de pui sau mix de piept de pui și pulpe de pui.
  • Într-un bol amestecă carnea de pui tocată cu 1 ou, 100 g de orez, 1 legătură de patrunjel tocată, ½ linguriță sare, ½ linguriță piper și 2 cepe medii tocate.
  • Omogenizează bine umplutura.

2. Împachetează sărmăluțele

  • Spală cu un jet de apă 50-60 de foi de viță și lasă totul la scurs într-o strecurătoare preț de câteva minute.
  • În fiecare foaie de viță de vie întreagă, pune câte o linguriță de umplutură și împachetează în forma specifică. Dacă foile de viță pe care le ai sunt de dimensiuni mai mari, poți pune o linguriță și jumătate de umplutură.

3. Așază sărmăluțele în oală

  • Pe fundul unei oale adânci, pune un strat de foi de viță care să prevină arderea.
  • Așază sărmăluțele în straturi, iar între ele pune câte 1 crenguță de cimbru

4. Formează sosul de smântână

  • Amestecă 300 ml de smântână cu 2 linguri de făină.
  • Pune 4 linguri de ulei peste sărmăluțele din oală și apoi adaugă smântâna amestecată cu făină.
  • Pune apă până când sarmalele sunt complet acoperite.
  • Pune oala la foc mediu pentru 140 – 160 de minute. Acoperă cu un capac.

Dificultate de preparare

Puiul în crustă de verdețuri de primăvară este o rețetă intuitivă și se prepară simplu. Chiar dacă nu ai mai încercat rețeta până acum, îți va fi ușor să o pregătești. Ai nevoie de câteva ustensile:
  • 1 bol;
  • 1 cuțit;
  • 1 tavă de cuptor;
  • 1 lingură;
  • 1 tocător;
  • 1 presă manuală pentru usturoi;
  • 1 chopper (opțional).

Timp de preparare pentru puiul în crustă de verdețuri de primăvară

  • Gătești pieptul de pui în 30 minute
  • Pregătești crusta de verdețuri în 10 minute
  • Petreci în bucătărie, în total, 40 minute

Pui în crustă de verdețuri de primăvară: Sfaturi de servire

  • Servește preparatul cald, lângă un sos cremos de smântână sau usturoi.
  • Pentru platingul acestui preparat, poți opta pentru un aranjament minimalist: taie fâșiile de piept de pui scoase din cuptor în batoane lungi și așază lângă ele 2-3 linguri de sos.
  • Poți folosi la această rețetă și alte verdețuri de primăvară pentru a aroma puiul: mărar, leuștean, ștevie etc.
  • Folosește piept de pui feliat șnițel LaProvincia dacă vrei ca bucățile tale de pui să fie tăiate uniform;
  • Poți prepara această rețetă și cu aripioare sau copănele de pui. Gustul puiului variază de la un organ la altul, așa că folosește ce parte a puiului preferi!
  • Pentru a obține o crustă mai crunchy, folosește în plus încă 2 linguri de pesmet.
  • În cazul în care compoziția cu verdețuri nu se leagă, adaugă un ou bătut ca pentru omletă. Amestecă bine și vei obține o compoziție omogenă!

Garnituri potrivite:

  • sos de smântână;
  • sos de usturoi;
  • salată de roșii;
  • salată de varză;
  • castraveți în oțet.

Pui în crustă de verdețuri de primăvară

Încearcă ceva nou pentru masa de prânz! Rețeta pe care ți-am prezentat-o este echilibrată și gătită într-un mod sănătos. Carnea de pui LaProvincia gătită la cuptor este savuroasă, iar crusta de verdețuri îi oferă o aromă irezistibilă. Pregătește rețeta cu pui pentru întreaga familie și bucurați-vă împreună de preparatul delicios! Este o variantă mai sănătoasă a șnițelelor cu făină și ou, așa că o poți prepara și pentru copii. Poftă bună!
Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x