Slide

Souvlaki de pui și legume

Proaspăt, aromat, cald și cu un gust familiar de vacanță, souvlaki de pui cu legume este un preparat pe care îl vei iubi din prima atât tu, cât și invitații sau familia ta. Este un preparat pe care îl faci rapid și pe care îl pot consuma și copiii fără probleme. Oricând ai chef de un prânz sau o cină diferită, poți alege această rețetă.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
50 min.

3.00 / 5

Ingrediente pentru souvlaki de pui și legume

Ingredientele din această rețetă au fost folosite pentru 3 porții. Dacă vrei să prepari masa pentru mai multe sau mai puține persoane poți ajusta cantitățile.

Ingrediente

Cum se prepară souvlaki de pui și legume

Acest preparat cu specific grecesc se prepară rapid pentru masa de prânz sau pentru cină fiindcă este ușor și gustos în același timp. Ai nevoie de câteva ingrediente pe care le găsești cu ușurință și de poftă de ceva bun și proaspăt. Souvlaki se prepară rapid și nu necesită eforturi mari.

1. Marinează puiul

  • Taie 600 g de piept de pui LaProvincia cubulețe de aproximativ 2 cm.
  • Pune într-un bol mare 80 ml de ulei, coajă de la 1 lămâie, 60 ml de suc de lămâie, 1 linguriță de miere, 1 linguriță de mentă uscată si 4 fire de pătrunjel tocat mărunt și amestecă bine.
  • Adaugă pieptul de pui cubulețe și amestecă bine să se acopere cu marinada.
  • Acoperă cu folie alimentară bolul și pune-l la frigider pentru 20 de minute.

2. Prepară sosul tzatziki

  • Curăță și zdrobește 5-6 căței de usturoi într-un bol.
  • Stoarce zeama de la ½ lămâie peste usturoiul zdrobit.
  • Taie cubulețe mici 2 castraveți de dimensiuni medii și pune-i peste usturoi.
  • Toacă mărunt 3-4 frunze de mentă proaspătă, 2 fire de pătrunjel și adaugă-le în bolul cu tzatziki.
  • Adaugă 200 g de iaurt gras, ¼ linguriță de piper, ½ linguriță de sare și amestecă bine până să omogenizează sosul.
  • Pune bolul cu sos în frigider.

3. Asamblează și gătește frigăruile de pui

  • Toacă 2 roșii, 2 ardei grași și 1 ceapă mare în cubulețe de aproximativ 2 cm.
  • Scufundă bețele pentru frigărui în apă pentru 5 minute.
  • Înfige pe bețe, pe rând, câte o bucată de pui, una de roșie, una de pui, una de ceapă, una de pui, una de ardei gras și tot așa.
  • Pune frigăruile în tigaia grill încinsă și gătește-le la foc mediu 3-4 minute pe fiecare parte.
  • La final, pune pe rând în tigaie 3 lipii pentru 10-15 secunde pentru a le încălzi.

4. Montează Souvlaki

  • Scoate carnea și legumele de pe frigărui direct pe lipii – câte două pe lipie.
  • Adaugă sos tzatziki după bunul tău plac.
  • Strânge lipia într-un rulou și poftă mare!

Dificultate de preparare

Souvlaki de pui și legume se prepară în 50 de minute și are un grad de dificultate redus. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • tocător,
  • cuțit,
  • bol mic,
  • bol mare,
  • tigaie grill,
  • bețe de frigărui.

Timp de preparare souvlaki de pui și legume

  • Pregătești ingredientele în 35 minute.
  • Gătești totul 15 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 50 minute.

Souvlaki de pui și legume: Sfaturi de servire

Dacă îți plac aromele picante, poți adăuga în marinata pentru pui puțin praf de chilli, iar dacă ai unde să faci grătar, poți face frigăruile la jar pentru un gust autentic. Servește preparatul cald și dacă te dai în vânt după garnituri, niște cartofi prăjiți merg de minune lângă acest preparat.

Garnituri potrivite

  • Salată verde.
  • Cartofi prăjiți.
  • Rucola sau spanac proaspăt cu puțin ulei de măsline.

Souvlaki de pui și legume, gust de vacanță și arome proaspete 

Acest preparat te poartă înapoi în vacanța grecească, unde ai mâncat preparate cu arome greu de uitat. Prospețimea cărnii de pui, a lămâii, a mentei și a sosului tzatziki este completată cu succes de sațietatea pe care preparatul ți-o oferă și astfel te bucuri de o masă sățioasă, dar proaspătă.

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x